Πλοηγηση για Android και iOS μεσω χαρτων Coogle και στην Ελλαδα

Η Google ανακοίνωσε σήμερα το επόμενο βήμα για την εφαρμογή των “Χαρτών Google” για κινητά στην Ελλάδα, με την διαθεσιμότητα της “Πλοήγησης στους Χάρτες Google” για συσκευές που τρέχουν Android 2.2 (ή νεότερο) και iOS 5.1 (ή νεότερο). Η “Πλοήγηση στους Χάρτες Google (Beta)” είναι ένα διαδικτυακό σύστημα πλοήγησης ή αλλιώς σύστημα ‘satnav’ που παρέχει φωνητικές οδηγίες καθοδήγησης.

Η δωρεάν εφαρμογή “Πλοήγηση στους Χάρτες Google (Beta)” χρησιμοποιεί την σύνδεση στο Ίντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου για να παρέχει τους πιο πρόσφατους χάρτες και οδηγίες καθοδήγησης. Το εργαλείο πλοήγησης της Google ενημερώνεται τακτικά με τα πιο πρόσφατα δεδομένα από τους “Χάρτες Google”, το οποίο σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να ενημερώνουν τις συσκευές τους.

Εκτός από την αναζήτηση διευθύνσεων, η “Πλοήγηση στους Χάρτες Google” επιτρέπει στους χρήστες να ψάξουν και για διευθύνσεις επιχειρήσεων, χρησιμοποιώντας απλά το όνομα μιας επιχείρησης. Η εφαρμογή υιοθετεί πληθώρα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης ορόσημων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πρατήρια βενζίνης, εστιατόρια και χώρους στάθμευσης.

Όπως και οι “Χάρτες Google”, έτσι και η εφαρμογή “Πλοήγηση (Beta)” διατίθεται δωρεάν στο Google Play ή το App Store, αντίστοιχα.