9.6 C
Athens
11/04/2021
Biztech

Πλήρης αξιοποίηση της Cloud υποδοµής µε το Citrix Secure Digital Workspace

Η άµεση αλλά και πολλές φορές «βίαιη» αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας κάθε επιχείρησης λόγω της πανδηµίας, δηµιουργεί µία σειρά από κινδύνους για έναν επιτυχηµένο ψηφιακό µετασχηµατισµό. Ευτυχώς, υπάρχει λύση. Ας γνωρίσουµε το Secure Digital Workspace της Citrix.


Μιχάλης Ζούτσος, Citrix Product Manager της Info Quest Technologies

Οι συνθήκες στη χώρα µας αλλά και παγκοσµίως, λόγω της πανδηµίας, ώθησαν πολλές επιχειρήσεις να επισπεύσουν τον ψηφιακό µετασχηµατισµό τους και να υιοθετήσουν λύσεις Cloud. Ο πολύ γρήγορος σχεδιασµός, λόγω της µεγάλης πίεσης χρόνου, κρύβει τον κίνδυνο για υλοποιήσεις που είτε δεν είναι οι πλέον αποδοτικές, είτε δεν καλύπτουν ολοκληρωµένα τις ανάγκες του Οργανισµού. Αυτό σηµαίνει ότι σήµερα, είναι πλέον η ώρα για το επόµενο βήµα. Ποιες είναι όµως οι συχνότερες προκλήσεις που πρέπει να αντιµετωπιστούν;

1. Χαμηλής ποιότητας εμπειρία χρήστη

 • Συχνές αποσυνδέσεις
 • Πολλοί αποθηκευτικοί χώροι σε διάφορα σημεία
 • Πολλά logins, passwords κ.λπ
 • Χαμηλή ταχύτητα πρόσβασης στις εφαρμογές, λόγω περιορισμένου bandwidth και μεγάλου όγκου εφαρμογών.

2. Θέματα ασφαλείας των SaaS & Web εφαρμογών

 • Δυσκολία στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας λόγω περιορισμού του ΙΤ στον έλεγχο των εφαρμογών
 • Επιπρόσθετα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για την προστασία από πιθανές διαρροές δεδομένων από πιθανή επίθεση από malware.

3. Περιορισμένη πληροφόρηση

 • Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες και εφαρμογές, στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης, καθιστούν τελικά δύσκολη τη διαχείριση και σωστή αξιολόγηση των cloud based εφαρµογών, µε αποτέλεσµα να χάνεται η δυνατότητα βελτιστοποίησης των συστηµάτων και συνεπακόλουθα να µειώνονται οι δυνατότητες αύξησης της παραγωγικότητας και της απόδοσης των χρηστών.

Citrix Secure Digital Workspace

Ποια είναι λοιπόν η λύση που προσφέρει η Citrix, µέσω του Secure Digital Workspace; Το Citrix Workspace (CW) είναι µια ψηφιακή πλατφόρµα εργασίας, η οποία λύνει τα παραπάνω προβλήµατα και συγκεκριµένα:

1. Εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εµπειρία χρήστη µε µία σειρά από βελτιώσεις, καινοτοµίες και έξυπνες λύσεις.

 • Single Sign-on: Με έναν και µόνο κωδικό, υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις εφαρµογές που απαιτούν το δικό τους login.
 • Integrated Workflows: Ενιαία πλατφόρµα για την πρόσβαση σε όλα τα αρχεία από οποιοδήποτε cloud (private ή public) ή network share. Με το virtualization, γίνεται χρήση εφαρµογών που δεν είναι εγκατεστηµένες τοπικά. Ενώ παράλληλα, µπορούν να τρέξουν τις πιο διαδεδοµένες SaaS εφαρµογές, µέσα από την πλατφόρµα του CW, καθώς η Citrix παρέχει πληθώρα από plugins.
 • Contextual Experience: Δεδοµένου ότι οι περισσότεροι χρήστες έχουν πάνω από µία συσκευή (mobile και desktop), το CW προσαρµόζεται σε οποιονδήποτε τύπο συσκευής. Αν για παράδειγµα, ο χρήστης χρησιµοποιεί το smartphone του, έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση µιας native mobile εφαρµογής, αλλά όταν χρησιµοποιήσει το desktop του, θα επιστρέψει αυτόµατα στις desktop εφαρµογές, συνεχίζοντας τη δουλειά του από εκεί που σταµάτησε, σε µία ενιαία εµπειρία χρήσης.

2. Μηδενίζει τα περιστατικά που αφορούν θέµατα ασφάλειας.

 • End to End security: Παρέχει δυναµικό πλαίσιο ελέγχου ασφάλειας (dynamic contextual security control), µέσω του οποίου προστατεύονται τα δεδοµένα της επιχείρησης, όπου κι αν βρίσκονται.
 • Single point of access: Το CW διαχειρίζεται την κίνηση των χρηστών (user traffic) έτσι ώστε να διοχετεύεται από ένα κεντρικό σηµείο πρόσβασης (access point). Με τον τρόπο αυτό, έχουµε ορατότητα της κίνησης των εφαρµογών (app traffic), παρέχεται εύκολα η πρόσβαση στους χρήστες που επιθυµούµε και επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείριση, µειώνοντας το κόστος, τον χρόνο και την πολυπλοκότητα που συνήθως χαρακτηρίζουν άλλου τύπου προσεγγίσεις.
 • Secure SaaS and Web App: Με το CW, οι IT administrators έχουν τη δυνατότητα να δίνουν πρόσβαση σε SaaS εφαρµογές, µε δυνατότητα SSO (Single Sign On). Έτσι, ελέγχεται και «φιλτράρεται» το που θα δοθεί πρόσβαση, ενώ επιτυγχάνεται µέγιστη ασφάλεια από επιθέσεις malware και διαρροή δεδοµένων.
Η κεντρική και ενιαία διαχείριση αλλά και ο αυτοματισμός του Citrix Workspace, έχουν ως αποτέλεσμα κάτι ακόμα σημαντικότερο από την απελευθέρωση πόρων στα τμήματα ΙΤ και τη δημιουργία μίας εμπειρίας χρήσης εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Στην πραγματικότητα, δείχνουν στον οργανισμό το πραγματικό ROI της επένδυσης στο Cloud.

3. Έξυπνη αξιοποίηση πληροφοριών

 • User-based security analytics: To CW παρέχει πληροφορίες στα τµήµατα IT για τη συµπεριφορά των χρηστών µέσω τεχνολογιών Machine Learning (ML). Επίσης, αντλεί δεδοµέ-να από διάφορες πηγές (εφαρµογές, συσκευές, δίκτυα), δίνοντας µια συνολική εικόνα για το προφίλ του χρήστη. Έτσι, το IT έχει τη δυνατότητα, να λαµβάνει αποφάσεις βασισµένες σε δεδοµένα και insights.
 • Operational analytics: Αξιοποιώντας πληροφορίες σχετικά µε την καθυστέρηση µεταφοράς δεδοµένων (latency) ή την κίνηση δεδοµένων (network traffic), το CW µπορεί να κάνει αυτόµατες διορθώσεις και να ανακατευθύνει την κίνηση ή να δώσει προτεραιότητα σε κάποια εφαρµογή, η οποία είναι σηµαντική την τρέχουσα χρονική στιγµή. Όλα αυτά, αυτόµατα, βελτιστοποιώντας τη διαχείριση των πόρων, την εµπειρία του χρήστη, αλλά και παρέχοντας πληροφόρηση για το πως ακριβώς αξιοποιείται η επένδυση του οργανισµού στο Cloud

Υποστήριξη από εξειδικευµένη οµάδα

Με το Citrix Secure Digital Workspace, επιτυγχάνεται η πλήρης συγκέντρωση όλων των εφαρµογών και των δεδοµένων της επιχείρησης και η αξιοποίηση των εργαλείων που διαθέτει µε στόχο τη βελτιστοποίηση της εµπειρίας και της παραγωγικότητας του χρήστη, προχωρώντας µπροστά µε αυτοπεποίθηση και σιγουριά! Η Info Quest Technologies συνεργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια µε την Citrix και έχει συµβάλλει στην αξιοποίηση των λύσεών της από πλήθος επιχειρήσεων και οργανισµών.


Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να επικοινωνήσετε µε την εξειδικευµένη οµάδα Citrix της Info Quest Technologies στο
Citrix-Distribution@info.quest.gr 

Σχετικά άρθρα

Νέα υπηρεσία cloud storage από την ΗΟL

Kitriniaris

Στο δρόμο για την ανάκαμψη η Sony

Kitriniaris

Κορυφαία αναγνώριση για τους Epson SureColor S-Series

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα