14.6 C
Athens
26/01/2021
Biztech

Planet SGS-6340-24T4S: Προστατέψτε το backbone της εταιρείας σας

Πανίσχυρη Layer 3 Gigabit λύση για δικτύωση του backbone του δικτύου σας. Καλύπτει traffic κάθε μεγέθους, από την επιχείρηση μέχρι το data center. Επιπλέον, οι λειτουργίες WRR, η ενσωματωμένες λειτουργίες προστασίας και οι προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης, καθιστούν το SGS-6340-24T4S αποτελεσματικό στον έλεγχο κυκλοφορίας κάθε είδους.

 


 

Η σειρά Stackable Managed Switch SGS περιλαμβάνει τα κορυφαία switch τελευταίας γενιάς του οίκου Planet, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν εξελιγμένες λειτουργίες διαχείρισης δικτύου, διευκολύνοντας την επέκταση της υποδομής κάθε επιχείρησης. Ακολουθούν όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα επικοινωνίας και ασφάλειας, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη επικοινωνία.

 

Είναι σε θέση να λειτουργούν απρόσκοπτα τόσο ως ανεξάρτητα switch, ενώ εκεί που πραγματικά διαπρέπουν είναι όταν συνδέονται με άλλα switches. Συγκεκριμένα, είναι σχεδιασμένα για να συνδέονται μεταξύ τους σε stacks και να διαχειρίζονται σαν ένα (μέσω μίας IP), έχοντας όμως το πλεονέκτημα της αξιοποίησης της χωρητικότητας του συνόλου των ports.

Με απλά λόγια, το βασικό χαρακτηριστικό των stackable switches είναι η δυνατότητα να συνδυάζονται και να διαχειρίζονται μέσω μίας ενιαίας IP.

 

Το Planet SGS-6340-24T4S είναι ένα Layer 3 Stackable Managed Gigabit Switch προσφέροντας υψηλή απόδοση, στατική δρομολόγηση Layer 3, RIP (Routing Information Protocol) και OSPF (Open Shortest Path First). Χάρη στα εξελιγμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, το SGS-6340-24T4S της Planet είναι σε θέση να διαχειριστεί εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες δεδομένων, από ISP traffic και enterprise VoIP, μέχρι streaming βίντεο και multicast εφαρμογές. Το SGS-6340-24T4S παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης IPv6 και ασφαλείς λειτουργίες για την προστασία των πακέτων δεδομένων που διακινούνται μέσα στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων SSH, ACL, WRR και RADIUS. Έτσι, το SGS-6340-24T4S βοηθά τις επιχειρήσεις να μπουν στην εποχή του IPv6 με την χαμηλότερη επένδυση και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσουν την υποδομή του δικτύου τους.

 

Εύκολη διαχείριση από παντού

Όπως προαναφέραμε, το SGS-6340-24T4S είναι ένα stackable managed switch. Υποστηρίζει τη λειτουργία IP stacking, η οποία βοηθά τους διαχειριστές δικτύων να ρυθμίζουν εύκολα έως και 24 switches της ίδιας σειράς, μέσω μίας ενιαίας διεύθυνσης IP αντί να συνδέουν και να ρυθμίζουν κάθε μονάδα μία προς μία.

Για ακόμα πιο αποτελεσματική διαχείριση, το SGS-6340-24T4S είναι εξοπλισμένο με Web κονσόλα διαχείρισης. Έτσι, προσφέρει εύκολο και ανεξάρτητο από την πλατφόρμα εγκατάστασης management. Επιπροσθέτως, το SGS-6340-24T4S υποστηρίζει το τυπικό πρωτόκολλο Simple Network Management Protocol (SNMP) και μπορεί να διαχειριστεί μέσω οποιουδήποτε σχετικού λογισμικού. Οι δυνατότητες διαχείρισης όμως δεν σταματούν εδώ, αφού η συσκευή υποστηρίζει και management μέσω κειμένου, αφού είναι προσβάσιμο από μακριά και μέσω Telnet.

Τέλος, το SGS-6340-24T4S προσφέρει ασφαλή απομακρυσμένη διαχείριση υποστηρίζοντας σύνδεση SSH που κρυπτογραφεί το περιεχόμενο πακέτων σε κάθε συνεδρία.

 

 

Υψηλή απόδοση

Το SGS-6340-24T4S διαθέτει αρχιτεκτονική υψηλής απόδοσης, η οποία προσφέρει λειτουργίες switching χωρίς συμβιβασμούς με ταχύτητα μεταφοράς που μπορεί να φτάσει έως και 56Gbps, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τις ενέργειες αναβάθμισης του LAN της επιχείρησης για την κάλυψη των αυξανόμενων απαιτήσεων σε bandwidth.

 

Έλεγχος κυκλοφορίας και ασφάλεια

Το SGS-6340-24T4S είναι εξοπλισμένο με πλήρεις δυνατότητες διαχείρισης της κυκλοφορίας και λειτουργίες WRR για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται από τους ISPs. Οι λειτουργίες WRR περιλαμβάνουν Layer 4 ταξινομητές ταχύτητας και περιορισμό bandwidth, χαρακτηριστικά ιδιαίτερα χρήσιμα σε εφαρμογές διαχείρισης πολλαπλών εταιρειών, ή υπηρεσίες telco. Επιπροσθέτως, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επωφεληθούν πλήρως από τους πόρους του δικτύου τους και εγγυάται κορυφαία ποιότητα στη μετάδοση VoIP και βιντεοδιασκέψεων.

 

Σε ότι αφορά την ασφάλεια, το SGS-6340-24T4S υποστηρίζει τις πολιτικές ACL. Η επισκεψιμότητα μπορεί να ταξινομείται ανάλογα με τις διευθύνσεις IP προέλευσης / προορισμού, διευθύνσεις MAC προέλευσης / προορισμού, πρωτόκολλα IP, TCP / UDP, προτεραιότητα IP και ToS. Επιπλέον, μπορούν να ρυθμιστούν διάφορες πολιτικές για την προώθηση της κυκλοφορίας, ενώ επίσης προσφέρει έλεγχο ταυτότητας πρόσβασης με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας RADIUS για να διασφαλιστεί η προστασία σε επίπεδο θύρας και να αποκλειστούν οι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες.

 

Ευελιξία επέκτασης

Οι τέσσερις υποδοχές mini-GBIC που είναι ενσωματωμένες στο SGS-6340-24T4S είναι συμβατές με modules οπτικών ινών 1000BASE-X και WDM SFP (Pluggable Small-factor-Pluggable). Έτσι, η απόσταση του δικτύου μπορεί να επεκταθεί από 550 μέτρα έως σε 10/50/70/120 χιλιόμετρα, ανάλογα με την οπτική ίνα που θα χρησιμοποιηθεί.

 


 

Κατασκευαστής: Planet

Διάθεση: Professional Services, 210-8012207

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 430 + ΦΠΑ

Σχετικά άρθρα

Ανάκαμψη για τις ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας το 2013

Kitriniaris

Data και ΑΙ φέρνουν νέες ευκαιρίες και ανάπτυξη στην ΕΕ

Globo: Στο Magic Quadrant της Gartner για Enterprise Mobility Management

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα