Πιο κοντα στην εξαγορα ο Μ. Dell

H ειδική επιτροπή που επιβλέπει τις διαδικασίες εξαγοράς της Dell ήρθε σε συμφωνία με τον ιδρυτή της εταιρείας, καθιστώντας έτσι πιο πιθανή από ποτέ την εξαγορά της εταιρείας από τον M. Dell. Συγκεριμένα, ο Μ.Dell και οι συνεργάτες του, η Silver Lake Partners, κατέθεσαν βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς παίρνοντας ως αντάλλαγμα την αλλαγή των κανονισμών στην ψηφοφορία των μετόχων. Μετά την εξέλιξη αυτή αναλυτές θεωρούν πως ο Μ. Dell βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαγορά της εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε.

Η βελτιωμένη προσφορά του Μ.Dell  δίνει εκτός από τα $13,75 ανά μετοχή και ένα επιπρόσθετο μέρισμα $0, 13. Να σημειώσουμε εδώ πως η πρώτη προσφορά που έκαναν Μ.Dell και Silver Lake Partners ήταν $13,65. Και η νέα πρόταση συνάντησε τη λυσσώδη αντίδραση του μεγαλομετόχου Carl Icahn o οποίος κατέθεσε μήνυση προκειμένου να εμποδίσει την Dell να αλλάξει τους κανονισμούς για την ψήφιση της πρότασης.

Η αγορά πάντως φαίνεται να υποστηρίζει τις προσπάθειες του Μ.Dell καθώς μετά την αποδοχή της νέας, βελτιωμένης προσφοράς η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 5%. Η ψηφοφορία των μετόχων που θα κρίνει το μέλλον της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.