13 C
Athens
07/03/2021
Biztech

Philips Brilliance 329P9H: Εξαιρετική ποιότητα, 4Κ ανάλυση και USB-C

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και η Philips Brilliance 329P9H τα έχει όλα: Πεντακάθαρη εικόνα, τέλεια ακρίβεια χρώματος σε ανάλυση 4K και USB-C για σύνδεση με ένα μόνο καλώδιο. Και για τις τηλεδιασκέψεις που έχουν γίνει τόσο απαραίτητες τον τελευταίο καιρό, διαθέτει ενσωματωμένη webcam με Windows Hello και μάλιστα με αναδυόμενο μηχανισμό για μεγαλύτερη ασφάλεια.


Η συγκεκριμένη οθόνη ανήκει στην business σειρά P line και χάρη στην UltraClear 4K UHD (3840×2160) ανάλυση και το IPS panel προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο επαγγελματίας είτε εργάζεται σε εφαρμογές CAD, είτε χρησιμοποιεί εφαρμογές γραφικών 3D, είτε ακόμα δουλεύει με τεράστια υπολογιστικά φύλλα. Το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει εξαιρετικά ευρείες γωνίες προβολής 178/178 μοίρες, ώστε η εικόνα να είναι ορατή από σχεδόν οποιοδήποτε σημείο του χώρου.

Η οθόνη έχει διαγώνιο 32 ιντσών και λόγο πλευρών 16:9, ενώ σε ότι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε πυκνότητα pixels 140PPI, 5ms χρόνο απόκρισης και φωτεινότητα 350  cd/m² που αποτελούν τυπικά νούμερα για μια οθόνη αυτής της κατηγορίας.

Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο μοντέλο, εκτός βεβαίως από την πολύ καλή ποιότητα εικόνας είναι η βάση σύνδεσης USB-C η οποία διαθέτει υποστήριξη φόρτισης. Τα παραπάνω, επιτρέπουν στον επαγγελματία να κάνει σχεδόν τα πάντα, από το να έχει πρόσβαση δικτύου, έως να συνδέσει πληκτρολόγιο και άλλα περιφερειακά απευθείας στην οθόνη. Απλά συνδέστε ένα notebook με ένα μόνο καλώδιο USB-C για να προβάλετε βίντεο υψηλής ανάλυσης και να μεταφέρετε δεδομένα με υψηλές ταχύτητες, ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτείτε και επαναφορτίζετε το notebook.

Προφανώς η οθόνη διαθέτει και HDMI 2.0 και Display Port στο USB-C, αλλά από τη στιγμή που εξοικειωθεί κάποιος με τις δυνατότητες πολλαπλής σύνδεσης του USB-C με ένα μόνο καλώδιο, δεν υπάρχει γυρισμός. Η οθόνη διαθέτει επίσης και θύρα Ethernet και επομένως μπορεί κανείς να συνδέσει το ενσύρματο δίκτυο επάνω στην οθόνη αντί για το laptop (το οποίο μπορεί να μην διαθέτει καν θύρα Ethernet).

Σχεδίαση, εργονομία και «πράσινα» χαρακτηριστικά

Όπως προαναφέραμε η Philips Brilliance 329P9H είναι μια υψηλής ποιότητας οθόνη IPS LCD 32 ιντσών που προσφέρει πλήρη ανάλυση 4K 3.840×2.160 pixel, ενώ ο λόγος αντίθεσης 1.300:1 που αναφέρει η εταιρεία υπερβαίνει το τυπικό 1.0001 του IPS. Επιπλέον, το χρώμα 10-bit ανά κανάλι έρχεται να προστεθεί στα πλούσια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου.

Σε ότι αφορά την εργονομία, η οθόνη παίρνει άριστα. Ξεκινώντας από τη βάση, να πούμε ότι η σχεδίαση Smart Ergo καθιστά άνετη τη χρήση της οθόνης περέχοντας ένα σύστημα έξυπνης διαχείρισης καλωδίων. Η φιλική προς το χρήστη δυνατότητα προσαρμογής του ύψους, της κλίσης και της γωνίας περιστροφής της βάσης επιτρέπει τη ρύθμιση της οθόνης για μέγιστη άνεση. Αξίζει ακόμα να σταθούμε στο χαρακτηριστικό PowerSensor. Πρόκειται για έναν αισθητήρα ο οποίος αντιλαμβάνεται πότε ο χρήστης βρίσκεται μπροστά από την οθόνη ή απομακρύνεται από αυτήν και αυξάνει ή μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητα, μειώνοντας έτσι το κόστος κατανάλωσης ενέργειας έως και 70% και επιμηκύνοντας τη ζωή της οθόνης.

Μια που μιλήσαμε για φωτεινότητα να αναφέρουμε επίσης ότι το χαρακτηριστικό LightSensor χρησιμοποιεί έναν έξυπνο αισθητήρα για την προσαρμογή της φωτεινότητας της εικόνας στις συνθήκες φωτισμού του δωματίου, ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει τέλεια εικόνα με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Τέλος, η οθόνη διαθέτει λειτουργία LowBlue η οποία μειώνει αυτόματα το επιβλαβές μπλε μικρό μήκος κύματος του φωτός.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

LCD Panel: Τεχνολογία IPS
Διαγώνιος: 31,5 ίντσες/80 εκ.
Ανάλυση: 3840 x 2160 @ 60 Hz
Λόγος πλευρών: 16:9
Πυκνότητα pixel: 140 PPI
Χρόνος απόκρισης (τυπικός): 5 ms (γκρι σε γκρι)
Φωτεινότητα: 350  cd/m²
Λόγος αντίθεσης (τυπικός): 1300:1
Γωνία προβολής: 178Ο (H) / 178Ο (V)
Χρωματικό φάσμα (τυπικό): NTSC 90%, sRGB 108%, Adobe RGB 87%
Είσοδος σήματος: 1 DisplayPort 1.2, 1 έξοδος DisplayPort (λειτουργία Clone), 2 HDMI 2.0, 1 USB-C 3.1 2ης γενιάς (παροχή ρεύματος έως 65 W)
Ενσωματωμένα ηχεία: 3W x 2
Άλλα: webcam FHD 2.0 megapixel με μικρόφωνο και υποστήριξη Windows 10 Hello, MultiView PIP/PBP 2x συσκευές, λειτουργία LowBlue
Κατανάλωση ρεύματος: 33,95W (τυπική), 30,8W (ECO), < 0,5W (αναμονή)
Βάρος: 10,63kg (με βάση), 7,33kg (χωρίς βάση)

Κατασκευαστής: MMD Europe
Διάθεση: Info Quest, Logicom, Westnet
Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 949

Σχετικά άρθρα

Gold Partners Aspida Cyber Security και Βitdefender

Channel-Manager

Έργο στη VW για την Intrasoft International

dmallas

H Microsoft Ελλάς στα Ποσειδώνια 2016

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα