Πετανε οι cloud υπηρεσιες της Amazon

Για πρώτη φορά η Amazon αποκάλυψε συγκεκριμένα στοιχεία για τις cloud υπηρεσίες της, οι οποίες απ’ ότι φαίνεται είναι το πιο δυναμικό κομμάτι της εταιρείας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Τα στοιχεία αυτά αποκαλύφθηκαν με αφορμή την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας. Σύμφωνα με αυτά η Amazon σημείωσε αύξηση πωλήσεων 15%, στα $22,72 δις, από $19,7 δις την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επίσης οι ζημιές της περιορίστηκαν στα $57 εκατ. από $108 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2014.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, εστιάζεται στο cloud business της Amazon το οποίο τελικά ανέρχεται στα $5 δις ετησίως. Συγκεκριμένα, η Amazon ανακοίνωσε τζίρο $1,57 δις για το AWS το α’ τρίμηνο του έτους και κέρδη $265 εκατομμύρια. Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε άνοδο 49% – σε επίπεδο τζίρου – από έτος σε έτος. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το Amazon Web Services παράγει πλέον σχεδόν το 7% των συνολικών εσόδων της Amazon.

Είναι η πρώτη φορά που η Amazon αποδεσμεύει ακριβείς οικονομικές πληροφορίες αμιγώς για το AWS, καθώς μέχρι τώρα τις “έκρυβε” μέσα σε άλλα businesses. Για τους παρατηρητές τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν αποκαλύπτουν μόνο την πορεία της Amazon στην cloud αγορά αλλά και την πορεία ολόκληρης της αγοράς, με δεδομένο ότι η Amazon είναι κυρίαρχη δύναμη στο cloud στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.