Περικοπες 10.000 θεσεων εργασιας στην Alcatel-Lucent

H Alcatel-Lucent θα προχωρήσει σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας ως το 2015 καθώς προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες και να μετεξελιχθεί από κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού υλικού σε ειδικό επί του IP networking και ultra-broadband.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο έσοδα για το β’ τρίμηνο ύψους €3,6 δις, αυξημένα κατά 1,9% σε ετήσια βάση, ωστόσο οι ζημιές ανήλθαν σε €885 εκατ. από €396 εκατ. που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Ήδη όμως από τον Ιούνιο η εταιρεία είχε ανακοινώσει το νέο στρατηγικό της πλάνο με έμφαση το IP networking και ultra-broadband και στόχο ισορροπημένα οικονομικά αποτελέσματα στο τέλος του 2015.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Alcatel, η επιλογή αυτή έχει να κάνει με την ριζική αναμόρφωση της τηλεπικοινωνιακής βιομηχανίας και τη συνεχή άνοδο του όγκου δεδομένων που διακινούνται παγκοσμίως σε βάρος των δεδομένων φωνής, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Πάντως οι επικείμενες περικοπές προσωπικού ίσως έχουν να κάνουν και με την φημολογούμενη εξαγορά της Alcatel από την Nokia, ένα σενάριο που συζητείται έντονα τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 72.000 υπάλληλοι της Alcatel κρίνονται υπερβολικά πολλοί και η εταιρεία πρέπει να γίνει μικρότερη ώστε να καταστεί θελκτικότερη για τους Φινλανδούς.