24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Το πειρατικό λογισμικό απομυζά τις επιχειρήσεις

Πάνω από μισό τρις(!) δολάρια αναμένεται να δαπανήσουν επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο το 2014 για να αντιμετωπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά τα οποία σκόπιμα βρίσκονται μέσα σε πειρατικά λογισμικά. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την IDC και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (NUS), σύμφωνα με την οποία τα $127 δις θα δαπανηθούν σε ζητήματα ασφάλειας και τα $364 δις σε παραβιάσεις δεδομένων. Αλλά και οι οικιακοί καταναλωτές θα δαπανήσουν $25 δις και να σπαταλήσουν 1,2 δις ώρες το τρέχον έτος εξαιτίας των απειλών ασφάλειας και κοστοβόρων επισκευών υπολογιστών που απορρέουν από κακόβουλο λογισμικό που βρίσκεται μέσα σε  πειρατικό λογισμικό.

Η μελέτη με τίτλο “Η σύνδεση μεταξύ πειρατικού λογισμικού  και παραβιάσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο”, κυκλοφόρησε ως μέρος της εκστρατείας “Play It Safe” της Microsoft, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την σύνδεση μεταξύ κακόβουλου λογισμικού και πειρατείας. Ανάμεσα στα όσα αποκάλυψε η έρευνα ξεχωρίζουν τα εξής:

• Σχεδόν τα δύο τρίτα των ζημιών των επιχειρήσεων ($315 δις) θα είναι στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος.
• Το 20% του πειρατικού λογισμικού σε επιχειρήσεις εγκαθίστανται από τους εργαζομένους.
• Το 28% των επιχειρήσεων που απάντησαν, ανέφεραν παραβιάσεις της ασφάλειας που προκαλούν διακοπές δικτύου, υπολογιστή ή ιστοσελίδας, οι οποίες παρατηρούνται κάθε λίγους μήνες ή περισσότερο. Το 65% των διακοπών οφείλονται σε κακόβουλο λογισμικό.

Η εργαστηριακή ανάλυση του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης επί 203 νέων υπολογιστών  φορτωμένων με πειρατικό λογισμικό διαπίστωσε ότι το 61% αυτών των υπολογιστών ήταν ήδη μολυσμένα με μη ασφαλή κακόβουλα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων Trojans, worms, ιών, hack tools, root kits και adware. Οι υπολογιστές αυτοί, που αγοράζονται μέσω μεταπωλητών και καταστημάτων PC σε 11 αγορές, περιελάμβαναν περισσότερες από 100 απειλές.

Το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι είναι σημαντικοί και οι δυνητικές ζημιές μπορούν να κάνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις να βρεθούν σε επικίνδυνο έδαφος ενώ η αγορά νόμιμου λογισμικού αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας λιγότερο δαπανηρή σε βάθος χρόνου.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Λύση για την συμφόρηση δικτύων σε μεγάλες εκδηλώσεις από την Ericsson

Kitriniaris

Το Automation Club Day της Schneider Electric επέστρεψε και φέτος με τις τελευταίες εξελίξεις

Giorgos Athanassiadis

Kaspersky: Οι εταιρείες αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες την κυβερνοασφάλεια

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα