Παραταση για τους παροχους στο θεμα των κεραιων

Ένα επιπλέον “μαξιλάρι” 18 μηνών έχουν στη διάθεση τους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να ολοκληρώσουν την διαδικασία αδειοδότησης των υφιστάμενων κεραιών τους.  Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προέκυψε μετά την ψήφιση τροπολογίας που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, οι εταιρείες κινητής έπρεπε έως τις 7 Μαρτίου 2014 να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης, ωστόσο αυτή τη στιγμή, εκκρεμούν περίπου 5000 αιτήσεις για υφιστάμενες κατασκευές στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των παρόχων, κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2015.

Ωστόσο παρέχεται, προθεσμία 6 μηνών στην ΕΕΤΤ από την ημερομηνία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών για κάθε πάροχο, προκειμένου να προβεί στην προβλεπόμενη αδειοδότηση.  Επιπλέον, η τροπολογία περιλαμβάνει και διευκρινίσεις σε ασάφειες στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης.