ΟΤΕ: ανοιξε η διαδικασια για την Globul

Στη Globul, τη βουλγαρική θυγατρική του ΟΤΕ, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, καθώς η διαδικασία πώλησης της έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα υπάρχουν ήδη και δύο ενδιαφερόμενοι!

Η τουρκική Turkcell ανακοίνωσε χθες στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ότι έχει καταθέσει μη δεσμευτική προκαταρκτική προσφορά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σε αντίστοιχη κίνηση έχει προχωρήσει και fund αραβικών συμφερόντων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 3 ακόμη εταιρείες ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, σύμβουλος του ΟΤΕ για τον οποίο είναι η Citigroup Βρετανίας.

Η Deutsche Telekom έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ενώ δεν αποκλείεται να «μπλέξει» και η γαλλική Οrange, χωρίς, όμως, να είναι κάτι ξεκάθαρο προς το παρόν.

Η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει περίπου 2 μήνες οπότε και οι δεσμευτικές προσφορές για τη Globul -και τη θυγατρική της στη Βουλγαρία Γερμανός- αναμένεται να κατατεθούν το Φεβρουάριο, με τη διοίκηση του ΟΤΕ να ευελπιστεί ότι το θέμα της πώλησης θα έχει κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Από την πώληση της θυγατρικής στη Βουλγαρία αναμένεται να εισέλθουν στα ταμεία του περίπου 700 εκατ. ευρώ. Ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Eurobank Securities, τα έσοδα από την πώληση της Globul εκτιμώνται στα 650 εκατ.ευρώ.

Δημήτρης Μαλλάς