12.5 C
Athens
09/03/2021
Biztech

Oracle: Database 12c, η πρώτη βάση δεδομένων για Cloud

Καθώς οι οργανισμοί υιοθετούν το cloud, αναζητούν τεχνολογίες που θα μετασχηματίσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και θα βελτιώσουν τη συνολική λειτουργική ευελιξία και την αποτελεσματικότητά τους. Η Oracle Database 12c είναι μια βάση δεδομένων επόμενης γενιάς και έχει σχεδιαστεί για να καλύψει αυτές τις ανάγκες, παρέχοντας μια νέα αρχιτεκτονική τύπου multitenant, βασισμένη σε μια γρήγορη, επεκτάσιμη, αξιόπιστη και ασφαλή πλατφόρμα βάσης δεδομένων. Αξιοποιώντας το cloud με την Oracle Database 12c, οι πελάτες μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την απόδοση των εφαρμογών, να εξοικονομήσουν χρόνο με την αρχιτεκτονική μέγιστης διαθεσιμότητας και τη διαχείριση αποθήκευσης, καθώς και να απλοποιήσουν την ενοποίηση των βάσεων δεδομένων, διαχειριζόμενοι εκατοντάδες βάσεις σαν να ήταν μία.
Η Oracle Database 12c, βελτιστοποιημένη σε επεξεργαστές SPARC και Intel Xeon, είναι μια σημαντική νέα έκδοση. Εισάγει 500 πρόσθετα χαρακτηριστικά και είναι το αποτέλεσμα 2.500 ανθρωπο-ετών ανάπτυξης και 1,2 εκατομμυρίων ωρών δοκιμών, συν ενός εκτενούς προγράμματος beta με πελάτες και συνεργάτες της Oracle.

Το Oracle Multitenant είναι ένα νέο χαρακτηριστικό της Oracle Database 12c και επιτρέπει σε κάθε βάση δεδομένων που έχει συνδεθεί στη νέα αρχιτεκτονική multitenant να δείχνει και να λειτουργεί σαν μια τυπική Oracle Database για τις εφαρμογές. Έτσι, οι υπάρχουσες εφαρμογές μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούνται χωρίς να τροποποιηθούν. Χάρη στο Oracle Multitenant, όλες οι εφαρμογές των ISV που εκτελούνται σε Oracle Database είναι έτοιμες για το μοντέλο SaaS, αφού η δυνατότητα multi-tenancy υποστηρίζεται στο επίπεδο της βάσης δεδομένων και όχι στο επίπεδο των εφαρμογών. Επιπλέον το Oracle Multitenant διαχειρίζεται πολλές βάσεις δεδομένων ως μία και είναι σε θέση να αυξήσει το συντελεστή αξιοποίησης πόρων των διακομιστών και να μειώσει τον κόπο και το χρόνο που απαιτούνται για αναβαθμίσεις των βάσεων δεδομένων, δημιουργία και επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας και πολλές ακόμα εργασίες.

Μια λειτουργία Heat Map παρακολουθεί τη δραστηριότητα ανάγνωσης/εγγραφής και επιτρέπει στους διαχειριστές να εξετάζουν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε πίνακες και διαμερίσματα και να εντοπίζουν εύκολα τα δεδομένα που είναι «καυτά» (πολύ ενεργά), «ζεστά» (μόνο για ανάγνωση) και «κρύα» (γίνεται σπάνια ανάγνωση). Με τη χρήση έξυπνης συμπίεσης και επιπέδων αποθήκευσης, οι διαχειριστές βάσεων δεδομένων μπορούν να ορίζουν εύκολα πολιτικές διαχειριζόμενες από διακομιστές για αυτόματη συμπίεση και σύνδεση επιπέδων για δεδομένα ηλεκτρονικής επεξεργασίας συναλλαγών (OLTP), Αποθήκης Δεδομένων και Αρχειοθέτησης με βάση τη δραστηριότητα και την ηλικία των δεδομένων.

Η Oracle Database 12c περιλαμβάνει περισσότερες καινοτομίες ασφαλείας από οποιαδήποτε άλλη έκδοση της βάσης δεδομένων Oracle και βοηθάει τους πελάτες να αντιμετωπίζουν τις εξελισσόμενες απειλές και τους αυστηρούς κανόνες προστασίας του απορρήτου των δεδομένων. Οι νέες δυνατότητες Redaction (επιλεκτική απόκρυψη) επιτρέπουν στους οργανισμούς να προστατεύουν τα ευαίσθητα δεδομένα, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών που εμφανίζονται σε εφαρμογές, χωρίς αλλαγές στην πλειοψηφία των εφαρμογών. Η επιλεκτική απόκρυψη εφαρμόζεται στα ευαίσθητα δεδομένα κατά την εκτέλεση, με βάση τις προδιαμορφωμένες πολιτικές και τις πληροφορίες περιόδου σύνδεσης του λογαριασμού. Η Oracle Database 12c περιλαμβάνει επίσης το νέο χαρακτηριστικό Run-Time Privilege Analysis, που επιτρέπει στους οργανισμούς να εντοπίζουν τα προνόμια και τους ρόλους που πραγματικά χρησιμοποιούνται, βοηθώντας έτσι στην ανάκληση περιττών προνομίων και στην επιβολή των ελάχιστων δυνατών προνομίων, με τη βεβαιότητα ότι οι επιχειρηματικές λειτουργίες δε θα επηρεαστούν.

Στο πεδίο της διαθεσιμότητας, η δυνατότητα Global Data Services προσφέρει υπηρεσίες εξισορρόπησης φόρτου και εφεδρείας (failover) σε διαμορφώσεις βάσεων δεδομένων με παγκόσμια κατανομή. Επίησς, η δυνατότητα Data Guard Far Sync επεκτείνει την προστασία αναμονής με μηδενικές απώλειες δεδομένων σε οποιαδήποτε απόσταση, χωρίς περιορισμούς λόγω καθυστέρησης (latency). Τέλος, η δυνατότητα Application Continuity συμπληρώνει τα Oracle Real Application Clusters και αποκρύπτει τις αποτυχίες των εφαρμογών από τους τελικούς χρήστες, επαναλαμβάνοντας αυτόματα τις συναλλαγές που απέτυχαν.

Στην εκδήλωση Oracle Technology Day που πραγματοποιείται από την Oracle και την Intel την Τρίτη 9 Ιουλίου, 9-15.00 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 35 & Γ’ Σεπτεμβρίου 75, Αθήνα) θα παρουσιαστεί στα στελέχη της Ελληνικής αγοράς η νέα έκδοση της βάσης δεδομένων. Ο Andy Mendelsohn, SVP Database Server Technologies, και ο Tom Kyte, σχεδιαστής αρχιτεκτονικής, θα παρουσιάσουν ένα Webcast για την Oracle Database 12c στις 10 Ιουλίου 2013, 7:00 μμ (Ελλάδος).

Η Oracle Database 12c, είναι διαθέσιμη για λήψη από το Oracle Technology Network (OTN).

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Πως να αξιοποιήσετε το mobility στην επιχείρησή σας

Giorgos Athanassiadis

Διάκριση για τις λύσεις της Kaspersky

Kitriniaris

Η DCW εξοπλίζει τα Marks & Spencer

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα