13.8 C
Athens
24/01/2021
Biztech

Oracle: Καινοτομίες σε όλες τις λύσεις διαχείρισης δεδομένων

Η Oracle ανακοίνωσε σημαντικές καινοτομίες σε όλες τις λύσεις διαχείρισης δεδομένων που θα επιτρέψουν στους πελάτες να εκτελούν πιο εύκολα, πιο γρήγορα και με περισσότερη ασφάλεια τα κρίσιμα workloads τους, παντού – στο cloud, σε περιβάλλον on premises και μέσω του Exadata Cloud at Customer. Επιπλέον, η Oracle προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης δεδομένων στον κόσμο, στις οποίες περιλαμβάνεται η μοναδική, παγκοσμίως, αυτο-οδηγούμενη βάση δεδομένων Oracle Autonomous Database.

 

Ο Andrew Mendelsohn, executive vice president, Database Server Technologies, Oracle, δήλωσε: «Η Oracle είναι παθιασμένη με το να βοηθά τους πελάτες να λύνουν τα προβλήματα του αύριο μέσα από επενδύσεις και καινοτομίες στο χώρο της τεχνολογίας. Η Autonomous Database ανεβάζει ψηλά τον πήχη στον κλάδο και είμαστε ενθουσιασμένοι για την παρουσίαση πολλών νέων δυνατοτήτων σε όλη τη σειρά των προϊόντων μας».

 

Στις καινοτομίες επόμενης γενιάς περιλαμβάνονται τα εξής:

 

Επέκταση δυνατοτήτων της Autonomous Database

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση τεσσάρων νέων περιοχών Cloud σε τέσσερις ηπείρους μέσα σε ένα μόνο μήνα, η Oracle συνεχίζει να επεκτείνει τις αυτόνομες δυνατότητες της αυτο-οδηγούμενης βάσης δεδομένων, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εταιρικών πελατών που θέλουν να μεταφέρουν τα κρίσιμα workloads τους στο cloud. Τώρα, η Oracle προσφέρει μια ειδική επιλογή υλοποίησης για την Oracle Autonomous Database. Αυτή η νέα επιλογή υλοποίησης εξασφαλίζει για τους πελάτες τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας, αξιοπιστίας και λειτουργικού ελέγχου για οποιαδήποτε κατηγορία φόρτων εργασίας βάσης δεδομένων. Επιπλέον, η Oracle ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του Enterprise Manager, που παρέχει διευρυμένη υποστήριξη για την Oracle Autonomous Database.

 

Επέκταση χαρτοφυλακίου Exadata

Η Oracle ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της 2ης γενιάς της λύσης Exadata Cloud at Customer και την πιο πρόσφατη έκδοση της πλατφόρμας Exadata, Oracle Exadata X8M. Το Oracle Generation 2 Exadata Cloud at Customer, με το Cloud Control Plane υλοποιημένο στο δημόσιο cloud της Oracle, επιτρέπει στους οργανισμούς να αξιοποιήσουν όλα τα πλεονεκτήματα του Oracle Exadata Cloud με ασφάλεια και υπό κλίμακα στο δικό τους κέντρο δεδομένων. Το Exadata X8M ενσωματώνει νέες υπερσύγχρονες τεχνολογίες, όπως είναι η απομακρυσμένη άμεση προσπέλαση μνήμης μέσω σύγκλισης Ethernet (RoCE) για δικτύωση με μικρές καθυστερήσεις και μεγάλο εύρος ζώνης, και η λύση Persistent Memory Accelerator, με τη χρήση μονάδων μόνιμης μνήμης Intel Optane DC. Οι τεχνολογίες αυτές, σε συνδυασμό με τη διαρκή καινοτομία στο λογισμικό του συστήματος Exadata, επιτρέπουν σε ένα σύστημα Exadata X8M να πετυχαίνει 2,5 φορές περισσότερες διεργασίες I/O και 10 φορές μικρότερη καθυστέρηση I/O σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση.

Επιπλέον, ενώ τα συστήματα Exadata εξυπηρετούν χιλιάδες πελάτες της Oracle στον πυρήνα των δραστηριοτήτων τους, το νέο Oracle Database Appliance X8 βοηθά στην επίλυση ζητημάτων μιας επιχείρησης με κατανεμημένες δραστηριότητες και, επίσης, παρέχει την απόδοση, τη χωρητικότητα και την επιχειρηματική αξία που ζητούν οι οργανισμοί μικρού και μεσαίου μεγέθους.

 

Επιτάχυνση καινοτομίας στο λογισμικό βάσεων δεδομένων

Η Oracle Database επεκτείνει την ηγετική της θέση όσον αφορά στην κορυφαία τεχνολογία βάσης δεδομένων ανακοινώνοντας τις βασικές καινοτομίες στο λογισμικό που θα έρθουν με την Oracle Database 20c και την Oracle Autonomous Database. Σε αυτές περιλαμβάνεται μια βάση δεδομένων με εγγενή μόνιμη μνήμη (PMEM), αυτοματοποιημένη μηχανική εκμάθηση (AutoML), εγγενείς πίνακες blockchain για ασφαλείς συναλλαγές και ένας δυαδικός τύπος δεδομένων JSON για αυξημένη απόδοση.

 

Δυνατότητες για προγραμματιστές

Συνεχίζοντας τη στρατηγική της να κάνει τη βάση δεδομένων της προσβάσιμη για προγραμματιστές από όλο τον κόσμο, η Oracle ανακοίνωσε ότι η Oracle Autonomous Database και η Oracle Cloud Infrastructure θα είναι επίσης διαθέσιμες ως υπηρεσίες δωρεάν για πάντα, ώστε να μπορούν προγραμματιστές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και οργανισμοί να δημιουργήσουν, να μάθουν και να εξερευνήσουν. Η δωρεάν για πάντα Autonomous Database συνοδεύεται δωρεάν από ένα εμπλουτισμένο σετ δυνατοτήτων για προγραμματιστές με την Autonomous Database, συμπεριλαμβανομένων των Oracle Application Express (APEX), Oracle SQL Developer Web και Oracle REST Data Services.

 

Αυτοματοποίηση της προστασίας για τα δεδομένα των πελατών

Το Oracle Data Safe είναι ένα ενοποιημένο κέντρο ελέγχου για αυτοματοποίηση της ασφάλειας των βάσεων δεδομένων και βελτίωση της ορατότητας σε ζητήματα ασφαλείας αναφορικά με δεδομένα, χρήστες και διαμόρφωση. Το Oracle Data Safe παρέχει ζωτικά μέσα ελέγχου της ασφάλειας, όπως παρακολούθηση της δραστηριότητας της βάσης δεδομένων, εντοπισμό ευαίσθητων δεδομένων και απόκρυψη (masking) βάσεων δεδομένων για ελαχιστοποίηση ή εξάλειψη των κινδύνων ασφαλείας. Δημιουργημένο εκ βάθρων αξιοποιώντας τις δεκαετίες εμπειρίας της Oracle στην ασφάλεια των βάσεων δεδομένων, το Oracle Data Safe βοηθά τους πελάτες να προστατεύσουν τις υπηρεσίες τους στο Oracle Database Cloud, συμπεριλαμβανομένης της Oracle Autonomous Database. Συμπληρώνει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που υπάρχουν ήδη στην Oracle Autonomous Database, όπως η διαρκώς ενεργή κρυπτογράφηση και η αυτόματη εφαρμογή διορθώσεων κώδικα (patching). Το Oracle Data Safe είναι τώρα διαθέσιμο στην Oracle Cloud Infrastructure και περιλαμβάνεται σε όλες τις υπηρεσίες Oracle Database Cloud.

Σχετικά άρθρα

Οι υποψηφιότητες για τα «2018 WITSA Global ICT Excellence Awards»

Νέο portal για την Εθνική Τράπεζα δια χειρός Cognity

Kitriniaris

Deloitte: Αναγκαιότητα η προετοιμασία για ψηφιακές επιθέσεις στις επιχειρήσεις

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα