Ολοταχως για mobile payment στις ΗΠΑ

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης των ΗΠΑ συμφώνησαν να υιοθετήσουν ένα νέο σύστημα mobile payment, το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα αφορά συνολικά 75.000 καταστήματα. Συγκεκριμένα, Wal-Mart, 7-Eleven, Shell Oil US, Best Buy και άλλες μεγάλες αλυσίδες θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν μέσω μιας νέας cloud-based υπηρεσίας.

Η υπηρεσία θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον πάροχο MCX (Merchant Customer Exchange) που ήδη υποστηρίζει το mobile payment, και την Gemalto που θα δημιουργήσει το απαραίτητο λογισμικό για την νέα υπηρεσία. Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών θα πρόκειται για μια “πλούσια εφαρμογή με υψηλή λειτουργικότητα σε πολλούς τομείς του retail” ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπει στις αλυσίδες λιανικής να την παραμετροποιήσουν ανάλογα με τις υπάρχουσες δικές τους εφαρμογές.

Στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει ένας άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ παρόχων και εταιρειών λογισμικού για το mobile payment, καθώς τα επόμενα χρόνια οι άυλες συναλλαγές μέσω smartphones θα κερδίσoυν σημαντικό μερίδιο στην αγορά του retail.