Ολοκληρωθηκε το TEDx Academy

Oλοκληρώθηκε το TEDx Academy 2014 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με κεντρικό θέμα “Το μέλλον που μοιραζόμαστε”.

Συνολικά, 1.480 άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες που πραγματοποίησαν οι 14 διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές της διοργάνωσης, συμμετέχοντας στον ανοιχτό διάλογο που άνοιξε  αυτή τη χρονιά το TEDxAcademy σε σχέση με τρεις βασικές θεματικές ενότητες:

• Παγκόσμιο Όραμα, όπου οι James Robinson, Menny Martzilay, Μιχάλης Μπαχτής, Περικλής Παπαδόπουλος και Simon Anholt ανέδειξαν μέσα από τις ομιλίες τους, την παγκόσμια αλληλεπίδραση μεταξύ των κρατών και των ανθρώπινων επιτευγμάτων.

• Τοπική Δράση, κατά την οποία οι Αλέξης Παπαχελάς, Μύρωνας Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Κρητικός και Στέλιος Ράμφος, αναφέρθηκαν στο πώς οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο μπορούν να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας.

• Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση, όπου οι Νίκος Κουμέττης, Μαρία Σταυροπούλου, Νίκος Μιχαλάκης, Χρήστος Μποκόρος και Daniel Gilbert, εστίασαν στη δύναμη των ανθρώπων ως μοχλός κοινωνικών αλλαγών και συνειδήσεων.

Επίσης, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο πρωτότυπες εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες του TEDxAcademy. H τεχνολογική έκθεση T-Alley παρουσίασε στο κοινό καινοτόμα projects και start-up επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στο χώρο της νέας τεχνολογίας. Οι πέντε ομάδες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσίασαν με διαδραστικό τρόπο τα projects τους, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς υλοποιείται μια τρισδιάστατη εκτύπωση από ένα 3D-printer τελευταίας τεχνολογίας που φιλοξενήθηκε στο χώρο.