Ολοκληρωθηκε η εξαγορα της NSN απο τη Nokia

H Nokia ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Nokia Siemens Networks και πλέον μετονόμασε την εταιρεία σε Nokia Solutions and Networks, οπότε η συντομογραφία NSN παραμένει ως είχε.

Η Nokia και η Siemens σχημάτισαν την εταιρεία το 2007 ωστόσο ο ανταγωνισμός με τις Ericsson και Huawei Technologies αποδείχτηκε εξαιρετικά σκληρός με αποτέλεσμα το 2011 η εταιρεία να προχωρήσει σε σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης, στα πλαίσια του οποίου περικόπηκαν 17.000 θέσεις εργασίας.

Από τότε η εταιρεία έκανε εντυπωσιακό comeback, κυρίως λόγω μιας σειράς έργων που ανέλαβε για εξοπλισμό δικτύων LTE  στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2013 η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα $ 10,5 δις.

Τον Ιούλιο του 2013 η Nokia συμφώνησε να εξαγοράσει το ποσοστό της Siemens στην εταιρεία με τίμημα $ 2,2 δις. Έτσι, αυτή τη στιγμή η φινλανδική εταιρεία παραμένει η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία που κατασκευάζει εξοπλισμό για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αλλά και συσκευές ταυτόχρονα. Τον συνδυασμό αυτό εγκατέλειψαν εδώ και χρόνια τόσο η Ericsson όσο και η Alcatel-Lucent.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.