Ολοκληρωθηκε η εξαγορα της Motorola απο τη Lenovo

Οριστικοποιήθηκε η εξαγορά της Motorola Mobility από τη Lenovo και έτσι από σήμερα, 30 Οκτωβρίου, η Motorola ανήκει και τυπικά πλέον στον κινεζικό γίγαντα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγα λεπτά.

Συνολικά, 3.500 υπάλληλοι της Motorola εντάσσονται πλέον στο εργατικό δυναμικό της Lenovo, σε μια εξαγορά η οποία να υπενθυμίσουμε ότι πραγματοποιείται σε δυο στάδια, καθώς $1,41 δις πληρώνονται με το κλείσιμο της συμφωνίας ($660 εκατ. μετρητά και $750 εκατ. σε κοινές μετοχές της Lenovo) ενώ το υπόλοιπο ποσό – $1,5 δις – έχει τη μορφή τριετούς γραμματίου.

Η εξαγορά της Motorola Mobility, η οποία ανήκε στη Google, συνοδεύεται με την απόκτηση πάνω από 2000 πατεντών όπως και τη χρήση του brand και του trademark Motorola και είναι ένα από τα πολλά βήματα που πραγματοποίησε η Lenovo τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο για να καταστεί πρωταγωνιστής στην αγορά των smartphones, αλλά και για να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο offering που περιλαμβάνει smartphones, tablets, laptops, desktops, servers, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση, με πολλαπλά λειτουργικά συστήματα και διαφορετικά form factors.