Ολα τα λεφτα στον Elop για τον νεο CEO της Microsoft

Μπορεί η επικείμενη εξαγορά της Nokia από την Microsoft να επανακαθορίζει τον χάρτη στην αγορά των devices, όμως φέρνει μαζί της και νέες εικασίες σχετικά με το όνομα του επόμενου CEO της Microsoft. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους περισσότερους αναλυτές ο Stephen Elop, ο CEO της Nokia, έχει αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα στη διαδοχή του Steve Ballmer.

Καταρχήν o Elop γνωρίζει  το “αντικείμενο” Microsoft. Από το 2008 ως το 2010 ο Elop εργαζόταν στην Microsoft ως επικεφαλής του Business Division και ήταν υπεύθυνος για  το Microsoft Office και τη σειρά προϊόντων Microsoft Dynamics. Μάλιστα, επί της δικής του ηγεσίας ανακοινώθηκε το Office 2010. Επιπλέον, ο Elop άφησε τη θέση του όχι εξαιτίας κάποιας αποτυχίας αλλά αναλαμβάνοντας την ευθύνη να σώσει την Nokia η οποία τότε παρέπαιε εξαιτίας της αποτυχίας του Symbian στα smartphones. Στα συν του Elop ήταν η στρατηγική απόφαση να απομακρύνει τη Nokia από την ανάπτυξή κάποιου δικού της OS και η πρόσδεσή της στο άρμα των Windows Phone. Εκ του αποτελέσματος, η απόφαση του Elop αποδείχτηκε σωστή αφού ο “γάμος” Nokia και Windows Phone ευνόησε και τα δύο μέρη. H Nokia βρίσκεται σήμερα σε ασύγκριτα καλύτερη θέση απ’ ότι το 2010 ενώ και τα Windows Phone δείχνουν να καπαρώνουν την τρίτη θέση στην αγορά των smartphones.

Αυτά ως προς το παρελθόν και το παρόν. Και το σχεδιαζόμενο μέλλον, όμως, αποδεικνύει ότι ο Elop αποτελεί κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού της Microsoft. Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Nokia, έγινε γνωστό ότι ο Elop θα είναι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Devices division στην νέα εταιρεία. Με δεδομένο μάλιστα ότι η Microsoft θέλει να μετασχηματιστεί σε εταιρεία devices and services, οι περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η εμπειρία του Elop από την θητεία του στην Nokia θα είναι πολύτιμη.

Και αν οι γνώμες των γκουρού του IT δεν είναι αρκετές, αρκεί μια ματιά στα μεγαλύτερα γραφεία…στοιχημάτων του κόσμου. Εκεί ο Elop σχεδόν δεν “παίζεται” πια, αφού μετά την είδηση της εξαγοράς της Noklia από την Microsoft, το ενδεχόμενο να γίνει ο Elop ο νέος CEO της Microsoft δίνει απόδοση το πολύ 1,25. Αν δηλαδή  κάποιος ποντάρει $ 100 στην εκλογή του Elop θα έχει κέρδος $ 25. Πριν την εξαγορά της Nokia το αντίστοιχο κέρδος θα έφτανε τα $ 500. Αν λοιπόν υπάρχει ένας υποψήφιος που έχει τον τίτλο του φαβορί για την θέση του CEO στη Microsoft αυτός αναμφισβήτητα είναι ο Stephen Elop. 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.