Οι νεοι Intel Xeon επιταχυνουν το μετασχηματισμο του Data Center

Η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600/1600 v3, για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις μεγάλου φάσματος υπολογιστικών φορτίων και τις ραγδαία εξελισσόμενες ανάγκες των data centers. Οι νέες οικογένειες επεξεργαστών περιλαμβάνουν βελτιώσεις, οι οποίες αυξάνουν την απόδοση έως και 3x, σε σχέση με προηγούμενη γενιά, ενεργειακή απόδοση και ενισχυμένη ασφάλεια.

Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε servers, workstations, υποδομές storage και networking, ώστε να παρέχουν ισχύ σε ένα ευρύ φάσμα υπολογιστικών φορτίων, όπως τα data analytics, το computing υψηλής απόδοσης (HPC), οι τηλεπικοινωνίες και οι cloud-based υπηρεσίες, καθώς και το περιβάλλον υποδομών υποστήριξης για το Internet of Things.

Καλύτερη εποπτεία
Με την οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v3, εισάγονται νέα χαρακτηριστικά που παρέχουν καλύτερη εποπτεία του συστήματος. Ένα νέο χαρακτηριστικό για την εποπτεία της μνήμης cache, παρέχει δεδομένα που επιτρέπουν στα εργαλεία ρυθμίσεων (orchestration tools) την έξυπνη τοποθέτηση και μετακίνηση των φορτίων εργασίας, επιτυγχάνοντας ταχύτερο χρόνο επεξεργασίας. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα να διεξάγεται ανάλυση στις περιπτώσεις εμφάνισης ανωμαλιών στις επιδόσεις λόγω των αιτημάτων στη μνήμη cache σε ένα σύνθετο περιβάλλον cloud, όπου υπάρχει περιορισμένος βαθμός γνώσης για το είδος των φορτίων εργασίας που εκτελούνται από τους πελάτες.

Οι νέοι επεξεργαστές περιλαμβάνουν ακόμη, αισθητήρες τηλεμετρίας πλατφόρμας και μετρήσεις για το βαθμό χρήσης επεξεργαστή, μνήμης και  I/O. Με την προσθήκη των αισθητήρων θερμοκρασίας για τη ροή του αέρα και τη θερμοκρασία εξόδου, η εποπτεία και ο έλεγχος έχουν αυξηθεί σημαντικά, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Επίσης προσφέρουν ένα πλήρες σύνολο αισθητήρων και τηλεμετρίας για οποιαδήποτε εργαλεία διαμόρφωσης υποδομών που καθορίζονται από το λογισμικό (SDI), ώστε να παρέχεται δυνατότητα λεπτομερούς εποπτείας, διαχείρισης και παρακολούσης του βαθμού χρήσης των συστημάτων. Έτσι, μεγιστοποιείται  η αποδοτικότητα του data center και επιτυγχάνεται μικρότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Αυξημένες επιδόσεις
Με έως και 18 πυρήνες ανά socket και 45 ΜΒ cache τελευταίου επιπέδου, η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v3, παρέχει έως και 50% περισσότερους πυρήνες και μνήμη cache συγκριτικά με τους επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς. Ακόμη, μια επέκταση στο σετ εντολών Intel Advanced Vector Extensions 2 (Intel AVX2),διπλασιάζει το εύρος των εντολών vector integer σε 256 bits σε κάθε κύκλο ρολογιού για τη διαχείριση φορτίων εργασίας απαιτητικών σε υπολογισμούς ακεραίων και προσφέρει έως και 1.9x υψηλότερες επιδόσεις.

Η οικογένεια προϊόντων Xeon E5-2600 v3 αυξάνει επίσης την πυκνότητα virtualization, επιτρέποντας την υποστήριξη έως και 70% περισσότερων VMs ανά server, συγκριτικά με τους επεξεργαστές προηγούμενης γενιάς, το οποίο συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του data center. Τα φορτία εργασίας με περιορισμούς εύρους ζώνης, θα επωφεληθούν με έως και 1.4x υψηλότερες επιδόσεις, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά χάρη στη μνήμη DDR4 επόμενης γενιάς . Οι εντολές Intel Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel AES-NI) έχουν, επίσης, εμπλουτιστεί ώστε να επιταχύνουν την κρυπτογράφηση δεδομένων και την αποκρυπτογράφησή τους έως και 2x,  χωρίς να θυσιάζεται ο χρόνος απόκρισης των εφαρμογών.

Ενεργειακή απόδοση
Οι επεξεργαστές είναι κατασκευασμένοι με τη χρήση της ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας 22nm 3-D Tri-Gate της Intel, που μειώνει την κατανάλωση ισχύος, ενώ αυξάνει τις επιδόσεις των transistors. Τα νέα επίπεδα ισχύος ανά πυρήνα, ρυθμίζουν και προσαρμόζουν δυναμικά την ισχύ κάθε επεξεργαστικού πυρήνα,  προσφέροντας πιο αποδοτική ενεργειακά διαχείριση φορτίων εργασίας.

Συνδυάζοντας τόσο τις κορυφαίες επιδόσεις, όσο και τα χαρακτηριστικά βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης, η οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v3, θέτει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ενεργειακή αποδοτικότητα9 των server, αναφορικά με την απόδοση ανά watt.

Δημιουργώντας ανοικτά, ευέλικτα δίκτυα
Οι επεξεργαστές Intel Xeon E5-2600 v3, μπορούν να συνδυαστούν με τη σειρά Intel®Communications Chipset 89xx που διαθέτει την τεχνολογία Intel Quick Assist, για να καθιστά δυνατή την ταχύτερη κρυπτογράφηση και την απόδοση συμπίεσης, βελτιώνοντας την ασφάλεια σε ένα ευρύ φάσμα φορτίων εργασίας. Οι πάροχοι υπηρεσιών και εξοπλισμού δικτύωσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να ενσωματώσουν πολλά φορτία εργασίας επικοινωνιών σε μια τυποποιημένη και ευέλικτη αρχιτεκτονική, ώστε να επιταχύνουν την ανάπτυξη υπηρεσιών, να μειώσουν το κόστος και να δημιουργήσουν μια πιο συνεπή και ασφαλή εμπειρία χρήσης.

Ακόμη, η νέα οικογένεια προϊόντων Intel® Ethernet Controller XL710, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων απαιτήσεων των δικτύων, παρέχοντας δυνατότητες που επιτρέπουν την καλύτερη απόδοση για virtualized servers και δίκτυα. Ο ευέλικτος ελεγκτής 10/40 gigabit Ethernet, παρέχει διπλάσιο εύρος ζώνης, ενώ καταναλώνει τη μισή ενέργεια σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.