Οι μισοι Ευρωπαιοι θα αλλαζαν τηλεπικοινωνιακο παροχο

Σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι διατεθιμένοι να αφήσουν τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο στον οποίο ανήκουν, αν αυτό σημαίνει ότι θα έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερες ταχύτητες δικτύωσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κινητικότητα που εμφανίζεται στην πελατειακή τους βάση είναι κάτι που προβληματίζει τους παρόχους σε ολόκληρη την Ευρώπη, γι’ αυτό και προσπαθούν συνεχώς να εμπλουτίζουν τις υπηρεσίες τους προς τους καταναλωτές. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει επισήμως ότι σχεδόν το 50% των Ευρωπαίων είναι δυσαρεστημένοι με τις ταχύτητες σύνδεσης που τους παρέχονται και πως η πάροχοι δύσκολα θα κρατήσουν την πελατειακή τους βάση αν δεν αυξήσουν την ταχύτητα των συνδέσεων, όπως δήλωσε η αρμόδια επίτροπος Neelie Kroes.

Συγκεκριμένα, το 45% των Ευρωπαίων που διαθέτουν σύνδεση στο Ίντερνετ δηλώνουν πως επιθυμούν έναν καλύτερο συνδυασμό ταχύτητας-τιμής. Αντίστοιχο προβληματισμό εκδηλώνει και το 54% των καταναλωτών όσον αφορά το κόστος των συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας, το οποίο και θεωρούν υψηλό. 

“Βρισκόμαστε στην εποχή των smartphones και tablets και δεν είναι αποδεκτό να παρέχονται στους καταναλωτές ελλιπείς ή ακριβές υπηρεσίες που επηρεάζουν αρνητικά τις δυνατότητες επικοινωνίας” δήλωσε η Kroes.