Οι κατασκευαστες PC και tablets ηδη λαμβανουν τα Windows 8.1

Η Microsoft ξεκίνησε τις αποστολές των Windows 8.1 προς τους κατασκευαστές hardware, επιτυγχάνοντας το λεγόμενο ορόσημο RTM (Release to manufacturing). Στο παρελθόν η ανακοίνωση της  RTM έκδοσης σήμαινε ότι το λειτουργικό σύστημα  ήταν επίσης έτοιμο για ευρύτερη χρήση, δηλαδή ένα βήμα πριν την εμπορική του διάθεση, ωστόσο αυτό έχει αλλάξει τώρα, εν μέρει επειδή το λειτουργικό σύστημα πρέπει να συνεργαστεί με τεράστια ποικιλία συσκευών, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Microsoft  μέσω του blog των Windows.

Για την Microsoft ήταν απαραίτητο να συνεργαστεί με τους κατασκευαστές hardware πιο στενά από ποτέ, έτσι ώστε ο συνδυασμός νέων συσκευών και Windows 8.1, να είναι απολύτως έτοιμος για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, δηλαδή την πιο δυναμική περίοδο της αγοράς. 

Τα Windows 8.1 είναι ένα κρίσιμο προϊόν για την Microsoft καθώς θα προσπαθήσει να επιτύχει δύο πράγματα: Αφενός να διορθώσει τις όποιες ατέλειες υπήρχαν στα Windows 8 αφετέρου να  γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στα πολύ επιτυχημένα Windows 7 και στο νέο περιβάλλον εργασίας που αναδύεται.