10.1 C
Athens
27/01/2021
Biztech

Α. Κυριαζής: Think Big με τη βοήθεια της Olympia

Είσοδο στην ελληνική αγορά business λογισμικού κάνει ο όμιλος εταιρειών Olympia, με την εξαγορά ποσοστού ύψους 33,34% της Softone Technologies, κίνηση που καθιστά τον όμιλο ως τον μεγαλύτερο μέτοχο της Softone πλέον.

 

Όπως ανακοινώθηκε, η συγκεκριμένη επένδυση λειτουργεί συμπληρωματικά και εξελικτικά ως προς τις συνολικές του δραστηριότητες του ομίλου στον κλάδο της τεχνολογίας retail και διανομής.  Συγκεκριμένα, η είσοδος στη σύνθεση της Softone επιτρέπει  στον όμιλο Olympia την ανάπτυξη συνεργειών με τις εταιρείες του, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι διευρύνει ιδιαίτερα τις προοπτικές περαιτέρω διείσδυσης της Softone στις αγορές δραστηριοποίησης του ομίλου, όπως η Πολωνία και άλλες αγορές της Βόρειας Ευρώπης.

 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο γενικός διευθυντής του ομίλου Olympia, Κώστας Καραφωτάκης δήλωσε ότι η συμμετοχή στη Softone Technologies σηματοδοτεί την είσοδο του ομίλου στον κλάδο του λογισμικού, όπου δημιουργείται μία συνεργασία με πολλά αμοιβαία οφέλη.

 

Από την πλευρά της Softone, ο διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Κυριαζής σημείωσε ότι η επένδυση του ομίλου Olympia αποτελεί για τη Softone σημαντικό σταθμό στη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας. Συμπλήρωσε, δε, ότι παρόλο που η Softοne κατά την περίοδο της κρίσης αναπτύχθηκε συνολικά 60%, η επένδυση αυτή έχει μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τόσο στην αγορά του εσωτερικού, όσο και στη διεθνή αγορά.

 

UPDATE

 

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ για την εξαγορά του 33,34% της Softone Technologies από τον όμιλο Olympia, o διευθύνων σύμβουλος της Softone, Αντώνης Κυριαζής, απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσε το BizTech.gr σχετικά με το συγκεκριμένο deal. Ας δούμε τι μας είπε.

 

kyriazis1
Αντώνης Κυριαζής, Διευθύνων Σύμβουλος Softone

BizTech: Τι σημαίνει πρακτικά το μερίδιο 33,34% που απέκτησε ο Όμιλος Olympia; Κατά πόσον θα επηρεάζει τις αποφάσεις και τη στρατηγική της εταιρείας, και σε ποιο επίπεδο έχει συμφωνηθεί από κοινού η στρατηγική της SoftΟne;

 

Αντώνης Κυριαζής: Η συμμετοχή της Olympia θα επηρεάσει αποφασιστικά τη στρατηγική της εταιρείας στην κατεύθυνση του “Think Big”, διατηρώντας τους βασικούς άξονες δραστηριοποίησης της στην ελληνική και διεθνή αγορά, οι οποίοι και έχουν ήδη συμφωνηθεί. Παράλληλα, η κίνηση αυτή αποτελεί δικαίωση για τη διοίκηση, τα στελέχη και τους συνεργάτες της SoftOne. Βεβαίως, δημιουργεί και αυξημένες προσδοκίες από την αγορά, για τις οποίες είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τις υπερβούμε.

 

ΒΤ: Κατά πόσο θεωρείτε ότι αυτή η κίνηση “θωρακίζει” τη SoftOne έναντι του τοπικού ανταγωνισμού;

 

ΑΚ: Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής δεν θα έλεγα ότι θωρακίζει τη SoftOne έναντι του τοπικού ανταγωνισμού. Εξάλλου δεν είναι αυτός ο σκοπός. Είναι γνωστό, ότι η SoftOne από πλευράς brand, προϊόντος, τεχνολογίας, πιστότητας και ικανοποίησης πελατών, δικτύου διανομής, αλλά και χρηματοοικονομικής επάρκειας, έχει σε γενικές γραμμές υπεροπλία για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον τοπικό ανταγωνισμό.

 

Η συμμετοχή του ομίλου Olympia στο μετοχικό σχήμα της SoftOne, θα προσδώσει περαιτέρω know how, επιτάχυνση στην ανάπτυξη της εταιρείας, στοχεύοντας να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις αλλαγές που θα συμβούν στην ελληνική αγορά πληροφορικής, ενώ παράλληλα θα τονώσει την εξωστρέφεια της SoftOne, διεκδικώντας με αξιώσεις μερίδια σε ξένες αγορές όπου η Olympia δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Το Zoom επέλεξε την Oracle για τις cloud υποδομές του

Με Vodafone συζητά για MVNΟ η Cyta

dmallas

Νέα ΕΣΣΕ για τα καταστήματα ΟΤΕ

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα