18/01/2021
Biztech

NSN: 150 προσλήψεις στο κέντρο ανάπτυξης στην Ελλάδα

Στην “ενίσχυση” με 150 άτομα του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης που διατηρεί στο Κρυονέρι Αττικής προχωρά η Nokia Siemens Networks, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Το κέντρο ανάπτυξης απασχολεί αυτή τη στιγμή 490 εργαζόμενους και οι 150 προσλήψεις θα γίνουν εντός της επόμενης διετίας, με τις περισσότερες εξ αυτών να πραγματοποιούνται εντός του 2013, ενώ θα αφορούν νέους επιστήμονες υψηλού επιπέδου.

Η ανακοίνωση έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο ρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, με τον διευθυντή marketing και επικοινωνίας αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nokia Siemens Networks κ. Barry French, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Nokia Siemens Networks Hellas κ. Αθανάσιο Έξαρχο και τον επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Nokia Siemens Hellas κ. Άρη Δρόση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε κλάδους που παράγουν καινοτομία, το οποίο αναμένεται να αξιοποιήσει η NSN. Ο κ. Σαμαράς σε δήλωση του μετά τη συνάντηση έδωσε έμφαση στο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ τόνισε πως “είναι πολύ σημαντικό ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της (και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο) αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής”.

Στήριξη από την πολιτεία

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάσκεψης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, τα στελέχη της ελληνικής θυγατρικής της Nokia Siemens Networks τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει στήριξη από την πολιτεία στα σχέδια τους για επέκταση του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, ενώ επεσήμαναν ότι στην Ελλάδα βρίσκεται η έδρα του hub της NSN για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επίσης, υποστήριξαν ότι η επένδυση έγινε λόγω του υψηλού ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας και όχι επειδή εκτιμάται ότι μειωθεί το εργατικό κόστος στη χώρα μας. Μάλιστα, τόσο ο κ. Έξαρχος όσο και ο κ. Δρόσης τόνισαν πως οι μισθοί είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Όσον αφορά τον κατά πόσον το πρόγραμμα ενίσχυσης που συζητήθηκε ήταν ένας λόγος, η απάντηση ήταν πως ουσιαστικά αποτέλεσε ένα επιπλέον “όπλο” προκειμένου η μητρική εταιρεία να προχωρήσει στην επέκταση της παρουσίας της στην Ελλάδα.

Το κέντρο ανάπτυξης της NSN ασχολείται κυρίως με τις λύσεις και προϊοντα για το packet core mobile broadband υποδομών, ενώ η ενίσχυση του δυναμικού οφείλεται στο ότι έχουν αναλάβει επιπλέον αρμοδιότητες.

Το κέντρο ανάπτυξης της NSN στην Ελλάδα αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του κέντρου που είχε δημιουργήσει η Siemens το 1990 με σκοπό την ανάπτυξη –κατά κύριο λόγο- την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και εφαρμογών. Τον Απρίλιο του 2007, η συγχώνευση των τμημάτων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Nokia και της Siemens είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της Nokia Siemens Networks και το κομμάτι του εν Ελλάδι κέντρου ανάπτυξης του γερμανικού κολοσσού που ασχολείται με το συγκεκριμένο κλάδο «αποσχίστηκε». Μάλιστα, στην αρχή στελεχωνόταν από 240 άτομα αλλά μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ο αριθμός των εργαζομένων διπλασιάστηκε λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων, καθώς στο συγκεκριμένο κέντρο έχουν αναπτυχθεί ορισμένες από τις κορυφαίες λύσεις της NSN, όπως το Flexi ΙSN.

Δημήτρης Μαλλάς

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Πιστοποίηση διαχείρισης για υπηρεσίες

biztech

Συνεργασία Ergologic με ΕΛΣΤΑΤ

Microsoft Ελλάς και Χαμόγελο του Παιδιού ενώνουν δυνάμεις για ένα ασφαλές διαδίκτυο

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα