14 C
Athens
16/04/2021
Biztech

Nokia Lumia 1020: Η νέα ναυαρχίδα των Windows Phone 8

Όπως ήταν αναμενόμενο η Nokia παρουσίασε το νέο της smartphone, με την ονομασία Lumia 1020, με μοναδικές τεχνολογίες για τη λήψη φωτογραφιών και video, συμπεριλαμβανομένων χαρακτηριστικών όπως έναν αισθητήρα 41 Mpixels και lossless digital zoom. Ο διευθύνων σύμβουλος, Stephen Elop παρουσίασε το Nokia Lumia 1020 σε κίτρινο χρώμα λέγοντας ότι θα βοηθήσει τους χρήστες να δουν τα πράγματα με μεγαλύτερη καθαρότητα σε κάθε περίπτωση και ειδικά για την περίπτωση του χαμηλού φωτισμού ακόμη καλύτερα και από το ανθρώπινο μάτι. Σύμφωνα με τον Stephen Elop “Θα δείτε πράγματα που δεν έχετε δει ποτέ. Θα έχετε τις καλύτερες φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει ένα κινητό”.

Το νέο smartphone στηρίζεται στα Windows Phone 8, κάτι που συνδυασμό με την μοναδική κάμερα του έχουν αυξήσει τα ελπίδες της Nokia για ακόμη καλύτερες πωλήσεις. Το 1020 διαθέτει οθόνη 4,5 ιντσών PureMotionHD+ με ανάλυση 1280×768 pixels και υποστηρίζει δίκτυα LTE.

Αναλυτής της Moor Insights&Strategy, ανέφερε: “Οι κάμερες αποτελούν ένα πολύ καλό σημείο διαφοροποίησης για τα smartphones και έτσι το 1020 είναι μια πολύ καλή κίνηση για τη Nokia. Οι καταναλωτές στηρίζουν την επιλογή του κινητού τους στο πόσο καλές φωτογραφίες μπορεί να βγάλει.” Σύμφωνα με έρευνες της εταιρείας, η λειτουργικότητα της φωτογραφικής μηχανής του smartphone είναι ένα τρία βασικά χαρακτηριστικά που οδηγούν την επιλογή των αγοραστών μαζί με έναν γρήγορο επεξεργαστή και μια εξαιρετική οθόνη.

Αντίστοιχα αναλυτής της Gartner ανέφερε: “Η εξαιρετική φωτογραφική του Nokia, είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών καταναλωτών. Η Nokia έχει δημιουργήσει ένα portfolio προϊόντων, αλλά δεν διέθεταν αρκετά χαρακτηριστικά διαφοροποίησης ειδικά στο άνω τμήμα της αγοράς και η ασύρματη φόρτιση δεν μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο. Η φωτογραφική είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας επιλογής τηλεφώνου για τους καταναλωτές, ειδικά αν δεν δημιουργεί σχεδιαστικούς συμβιβασμούς ή δεν προσθέτει τρελό premium στην τιμή.”

Ο Elop τόνισε ότι το 1020 ακολουθεί μια μακρά παράδοση της εταιρείας όσον αφορά στα χαρακτηριστικά φωτογραφίας και video που έχουν τα κινητά της. Η εταιρεία διαθέτει 450 πατέντες που σχετίζονται με τις φωτογραφικές μηχανές. Το Lumia 920 παρουσιάστηκε πριν από ένα έτος, διέθετε τεχνολογία σταθεροποίησης για το video, κάτι που ούτως ή άλλως συμπεριλαμβάνεται στο 1020. Πέρα από αυτό διαθέτει Xenon φλας για τη λήψη κίνησης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το lossless digital zoomαποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη που θα δώσει φωτογραφίες με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Το 1020 διαθέτει έξι φακούς, τους περισσότερους στην κατηγορία των smartphones, γεγονός επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών ευρείας γωνίας όπως και macro φωτογραφίες με εξαιρετική καθαρότητα. Οι χειροκίνητες ρυθμίσεις αποτελούν μέρος της φωτογραφικής μηχανής του 1020, όπως για παράδειγμα η χειροκίνητη ρύθμιση της έκθεσης. Η δυνατότητα ηχογράφησης στερεοφωνικού ήχου είναι εφικτή με τα ψηφιακά μικρόφωνα υψηλής απόδοσης. Ο Elop ανέφερε ότι με τα WindowsPhone 8, οι φωτογραφίες που τραβάει ένας χρήσης με το 1020 μπορούν να διαμοιραστούν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Το Windows Store διαθέτει πλέον πάνω από 165.000 εφαρμογές. Το 1020 εκμεταλλεύεται επίσης μια σειρά από τεχνολογίες augmented reality, που έχει παρουσιάσει η Nokia εδώ και ένα έτος. Επίσης διαθέτει 32 GB εσωτερικής μνήμης και επεξεργαστή Snapdragon δύο πυρήνων με συχνότητα λειτουργίας 1,5 GHz. Συμπληρωματικά της οπίσθιας κάμερας διαθέτει και εμπρόσθια ανάλυσης 1,2 Mpixels. Θα διατεθεί σε κίτρινο, μαύρο και λευκό.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.
 

Σχετικά άρθρα

Συνεργασία ΙBM με Hortonworks για λύσεις big data

Giorgos Athanassiadis

Στρατηγική συνεργασία Globo με Mellon Technologies

dmallas

Liknoss GDS: Η λύση συνδεσιμότητας της ακτοπλοΐας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα