Νεος server απο την Dell

Η Dell θα προχωρήσει στην επίδειξη ενός νέου 64-bit ARM server μέσα στην εβδομάδα, στο πλαίσιο του συνεδρίου TechCon που ξεκινά σήμερα, 29 Οκτωβρίου, στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο βήμα της Dell σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία servers που βασίζονται σε χαμηλής ισχύος επεξεργαστές, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται σε smartphones.

Ο νέος server της Dell θα βασίζεται σε έναν 64-bit επεξεργαστή ARM της Applied Micro και θα τρέχει την έκδοση Fedora του Linux. Στόχος της εταιρείας είναι ο νέος server να καταστεί έτοιμος για έλεγχο “proof of concept” από δυνητικούς πελάτες, στις αρχές του 2014.

Οι επεξεργαστές ARM αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τη βιομηχανία servers, επειδή καταναλώνουν πολύ λίγη ενέργεια. Η έκρηξη του online computing έχει δημιουργήσει ζήτημα για τα μεγάλα data centers που αγωνίζονται να ελέγξουν την κατανάλωση ενέργειας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που πολλές εταιρείες στρέφονται προς την αρχιτεκτονική ARM, όπως για παράδειγμα η HP, η οποία θα προσφέρει τη δική της έκδοση server χαμηλής κατανάλωσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 τα συστήματα Moonshot θα είναι διαθέσιμα και με 32-bit επεξεργαστή ARM της Calxeda.

Γενικά, ενώ μέχρι σήμερα η αρχιτεκτονική ARM κυριαρχούσε σε φορητές συσκευές, όπως tablets και smartphones, πλέον έχει αρχίσει να αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισμός για την χρήση της σε μεγάλα συστήματα όπου το κόστος χρήσης αποτελεί κρίσιμη παράμετρο.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.