Νεο smartphone για την Google δια χειρος LG;

Η Google είναι στην τελική ευθεία για την κατασκευή του νέου Nexus smartphone και απ’ ότι φαίνεται επέλεξε-για μία ακόμη φορά- την LG ως κύριο συνεργάτη της. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Korean Times. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι CEO των δύο εταιρειών, ο Larry Page και Koo Bon-Joon, συναντήθηκαν πρόσφατα στην Νότια Κορέα για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Για την LG είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συνεχίσει την επέκταση των mobile δραστηριοτήτων της, δεδομένων μάλιστα των πολύ καλών επιδόσεων που σημείωσε στον συγκεκριμένο τομέα το πρώτο τρίμηνο του 2013. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της κορεάτικης εφημερίδας, το νέο smartphone θα κωδικοποιηθεί ως Google Nexus 5, ενδεχόμενο που υποδεικνύει συσκευή με οθόνη 5 ιντσών. Επίσης θα “τρέχει” το νέο λειτουργικό Android 4.3 που ετοιμάζει τώρα η Google.

Επιπλέον η Google επιθυμεί περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας με την LG καθώς υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την από κοινού ανάπτυξη μιας OLED Smart TV.