Νεες λυσεις mobile printing απο την Samsung

Η Samsung παρουσίασε τρεις ξεχωριστές λύσεις για mobile print, που δίνουν τη δυνατότητα εκτύπωσης από mobile συσκευές με ελάχιστες μόνο κινήσεις. Οι προσφερόμενες λύσεις είναι: το mobile print για smartphones και tablets (Android, iOS και Windows), η ενσωματωμένη εντολή εκτύπωσης στο λειτουργικό σύστημα των κινητών και tablet  Samsung, καθώς  και η τεχνολογία Near Field Communication (NFC) που είναι διαθέσιμη σε αρκετούς νέους εκτυπωτές Samsung.

Η εφαρμογή Samsung Mobile Print επιτρέπει στους χρήστες συσκευών με λειτουργικό Android, iOS και Windows να κατεβάζουν δωρεάν την εφαρμογή και να χρησιμοποιήσουν τις mobile συσκευές τους για να εκτυπώσουν φωτογραφίες, e-mails και υλικό από το διαδίκτυο, αλλά και κείμενα όπως Google Docs, PDF files και Microsoft Office έγγραφα. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα αποστολής fax, ενώ οι χρήστες μπορούν να σκανάρουν εικόνες σε ένα πολυμηχάνημα Samsung και να τις στείλουν απευθείας σε μία mobile συσκευή.

Η εκτύπωση μέσω Η/Υ απαιτεί πολλές και χρονοβόρες διαδικασίες, όπως την εγκατάσταση drivers και software. Η εκτύπωση, όμως, από mobile συσκευές Samsung είναι απλή και γρήγορη. Οι χρήστες, για να εκτυπώσουν, πρέπει απλά να πιέσουν το κουμπί “Εκτύπωση” στην οθόνη του μενού μίας mobile συσκευής Samsung. Χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία εκτύπωσης, οι mobile συσκευές Samsung μπορούν να εντοπίσουν κάποιον κοντινό εκτυπωτή Samsung για να εκτυπώσουν φωτογραφίες, e-mails και υλικό από το διαδίκτυο, καθώς και σελίδες από τις εφαρμογές S Memo και S Note.

Με την κυκλοφορία των Samsung NFC-enabled έγχρωμων laser εκτυπωτών, οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να εκτυπώνουν απλά τοποθετώντας μία mobile συσκευή κοντά σε έναν εκτυπωτή Samsung. Όταν ένα smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC τοποθετηθεί κοντά σε έναν εκτυπωτή με τεχνολογία NFC, οι δύο συσκευές θα συνδεθούν αυτόματα. Η εκτύπωση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία επιπλέον εγκατάσταση. Αυτή η ασφαλής και εύχρηστη λύση δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εκτυπώνουν εύκολα και γρήγορα φωτογραφίες, έγγραφα, e-mails και υλικό από το διαδίκτυο.