Νεες e-υπηρεσιες για καταναλωτες και επιχειρησεις απο την Τραπεζα Πειραιως

Στην ανακοίνωση δύο νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες απευθύνονται τόσο στους καταναλωτές όσο και στις μικρές επιχειρήσεις. Πρόκειται για τις υπηρεσίες easypay POINT και e-Παράβολο, οι οποίες ως στόχο έχουν να απαλλάξουν τους χρήστες από περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία easypay POINT απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές που επιλέγουν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους με μετρητά σε κοντινά τους σημεία. Συγχρόνως απευθύνεται και στις μικρές επιχειρήσεις (κυρίως περίπτερα, ψιλικά, mini-markets, φαρμακεία κ.ά.) που, ως easypay POINT, θα δίνουν στους καταναλωτές-πελάτες τους τη δυνατότητα να επωφελούνται από τη μεγάλη γκάμα των easypay πληρωμών της Τράπεζας. Με τον τρόπο αυτό οι μικρές επιχειρήσεις απαλλάσσονται εντελώς από την υποχρέωση να συνάψουν συμβάσεις με κάθε οργανισμό, να παρουσιάσουν τους λογαριασμούς κ.ο.κ. Ο καταναλωτής πληρώνει με μετρητά και, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, παίρνει απόδειξη με την εξασφάλιση της Τράπεζας Πειραιώς.

Η υπηρεσία easypay POINT προσφέρεται μέσω EFT/POS τερματικών συσκευών, εξοπλισμένων με αναγνώστη barcode για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση κατά την εκτέλεση της συναλλαγής. Στόχος είναι οι διαθέσιμες πληρωμές στα easypay POINT να καλύψοουν σταδιακά όλο το φάσμα των 800 πληρωμών που φιλοξενεί το easypay.gr και να συμπεριλάβουν οργανισμούς όπως ΔΕΚΟ, τηλεπικοινωνίες, ασφαλιστικές εταιρείες, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, συνδρομητική τηλεόραση, τουριστικά γραφεία κ.ο.κ. Η υπηρεσία θα εμπλουτίζετα ισυνεχώς και με νέες συναλλαγές, όπως πώληση αερόχρονου κινητής τηλεφωνίας, φόρτιση προπληρωμένων καρτών, μεταφορά μικροποσών μεταξύ καταναλωτών, έκδοση e-παραβόλων, e-tickets κ.ά.

Επιπλέον, η όποια επιχείρηση ως easypay PΟΙΝΤ θα ενδυναμώνεται και σαν πάροχος υπηρεσιών που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν καθημερινά, εξασφαλίζοντας τόσο αυξημένη κίνηση για την επιχείρηση όσο και μια πηγή επιπλέον εισοδήματος.

Αντίστοιχα, η υπηρεσία e-Παράβολο, επιτρέπει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά την έκδοση παραβόλων του Ελληνικού Δημοσίου κατευθείαν από μια τράπεζα, χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να χρησιμοποιήσει το taxisnet. Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει από σήμερα τη δυνατότητα έκδοσης παραβόλων από τη winbank, τόσο μέσω web banking όσο και μέσω mobile banking αλλά και από το easypay.gr.

Μέσω αυτών ο χρήστης των υπηρεσιών της τράπεζας μπορεί να εκδώσει και να πληρώσει το παράβολο της επιλογής του χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το κινητό του τηλέφωνο, αποφεύγοντας περιττές διαδικασίες. Μάλιστα,  οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να έχουν στη στιγμή το παράβολo που χρειάζονται, από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ακόμα και όταν είναι μέσα στη δημόσια υπηρεσία, στην οποία πρέπει να το προσκομίσουν. Πολύ σύντομα η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη και από όλα τα καταστήματα της Τράπεζας, τα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών easypay Kiosks, το easypay mobile και τα easypay POINT.

Εν κατακλείδι, οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς στοχεύουν στην ενίσχυση αφενός των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αφετέρου στην περαιτέρω υιοθέτηση από τους καταναλωτές των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης, όπως τα ATM, το Web και το Mobile Banking.