Νεα χρηματοδοτηση πηρε το Taxibeat

Έτοιμο να συνεχίσει την επέκταση του στη Νότια Αμερική και τη νότια Ευρώπη είναι πλέον το Taxibeat, το αρκετά δημοφιλές startup για τη χρήση ταξί, καθώς ανακοίνωσε ότι έκλεισε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης της τάξεως των $4 εκατομμυρίων.

Επενδυτής σε αυτόν τον Series A γύρο χρηματοδότησης είναι το βρετανικό fund Hummingbird, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Taxibeat επικεντρώνεται σε επενδύσεις σε νέες εταιρείες που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του Ηumming bird σε ελληνική εταιρεία, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι μέχρι τώρα τα βρετανικά επενδυτικά κεφάλαια είχαν αποφύγει τις πολλές επαφές με το Taxibeat. Όπως επίσης αναφέρει η ανακοίνωση, το Taxibeat εξυπηρετεί συναλλαγές σε ταξί ύψους $40 εκατ. σε ετήσια βάση, με ένα ρυθμό ανάπτυξης 18% από μήνα σε μήνα.

Το Taxibeat είναι ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά startups που ξεκίνησε με χρηματοδότηση από το OpenFund το 2011 και έχει καταφέρει πλέον να επεκταθεί σε αρκετές πόλεις σε Ευρώπη και Αμερική. Εκτός της Αθήνας, το Τaxibeat προσφέρει τη δυνατότητα να καλέσει κάποιος ταξί εφόσον βρίσκεται σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Όσλο, το Βουκουρέστι, η Πόλη του Μεξικό, το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.