17.1 C
Athens
17/04/2021
Biztech

Νέα Smart-UPS από τη Schneider Electric

Με μια νέα σειρά πέντε UPS, η Schneider Electric απαντά στις ανάγκες των επιχειρήσεων για την αδιάλειπτη παροχή ισχύος σε κρίσιμες εφαρμογές, όπως δίκτυα, server rooms, απομακρυσμένες κτιριακές εγκαταστάσεις και άλλα φορτία με απαιτήσεις για ισχύ υψηλής ποιότητας. Ειδικότερα, τα πέντε νέα UPS της σειράς Smart-UPS On-Line, ισχύος από 5 έως 10kVA, επιτυγχάνουν απόδοση που μπορεί να φτάσει το 97% και εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ισχύ εξόδου σε σχέση με άλλα μοντέλα συμβατικής σχεδίασης. Επιπλέον, τα μοντέλα από 6-10 kVA αποτελούν τα πρώτα μονοφασικά UPS της APC by Schneider Electric με μοναδιαίο συντελεστή ισχύος, ενώ το μικρότερο UPS των 5 kVA έχει συντελεστή ισχύος ίσο με 0.9.

Χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμό τους, τα UPS της συγκεκριμένης σειράς μπορούν να διαμορφωθούν με τρόπο που να επιτρέπει την τοποθέτηση είτε σε rack, είτε στο δάπεδο. Έτσι, η εγκατάσταση, η λειτουργία και η συντήρηση των νέων UPS μπορεί να γίνει σχεδόν παντού, με το βέλτιστο τρόπο. Όλες οι μονάδες διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα για διαχείριση μέσω δικτύου και εύκολη προσθήκη επιπλέον λειτουργιών και τρόπων επικοινωνίας.

Η νέα σειρά APC Smart-UPS On-Line χρησιμοποιεί τοπολογία on-line και διπλή μετατροπή εξόδου. Ο σχεδιασμός αυτός εξασφαλίζει υψηλή διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι ο inverter ρυθμίζει συνεχώς την ισχύ στην έξοδο του UPS, γεγονός που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιείται σε εξοπλισμό ο οποίος δεν έχει την παραμικρή ανοχή σε διακυμάνσεις της τάσης ή της συχνότητας του ρεύματος τροφοδοσίας (π.χ. συσκευές με γραμμικά τροφοδοτικά που συναντάμε σε κάθε κέντρο μηχανογράφησης ή μονάδα βιομηχανικού ελέγχου).

Παρόλα αυτά, επειδή ο δικτυακός εξοπλισμός και οι περισσότεροι υπολογιστές είναι σε θέση να αντέξουν μικρές διαλείψεις τάσεως (>20ms), τα UPS της σειράς Smart-UPS On-Line μπορούν να λειτουργούν και σ’ ένα ιδιαιτέρως αποδοτικό “green” mode. Σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, η διπλή μετατροπή μπορεί να γίνεται bypass, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο συντελεστή απόδοση του UPS να φτάσει το 97%. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση και το κόστος του ρεύματος που απαιτείται για την τροφοδοσία του εξοπλισμού, μειώνεται το θερμικό φορτίο του χώρου (λιγότερες απώλειες μέσω θερμότητας) και συνεπώς οι ανάγκες ψύξης, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο χρόνος ζωής βασικών στοιχείων, όπως οι μπαταρίες.

Όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν έγχρωμη οθόνη LCD και ειδικά γραφικά, ώστε με μια ματιά ο χρήστης να μπορεί να έχει real-time ενημέρωση για την κατάσταση λειτουργίας του UPS. Στην οθόνη ο χρήστης μπορεί να βρει επίσης πληροφορίες (log) και διαγνωστικά εργαλεία για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε διακοπή της τροφοδοσίας και downtime. Τέλος, για ακόμη καλύτερη παρακολούθηση της κατανάλωσης, όλα τα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένο μετρητή ενέργειας.

Τέλος, τα νέα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί με στόχο να εξασφαλίζεται μικρός χρόνος φόρτισης, ώστε να υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα παρεχόμενης ισχύος ακόμη και σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος ανά μικρά χρονικά διαστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα UPS μπορούν να λειτουργήσουν είτε με, είτε χωρίς φορτισμένη μπαταρία, ώστε να εξασφαλίζεται ομαλή επανεκκίνηση των φορτίων με την αποκατάσταση της τροφοδοσίας από το δίκτυο. Επίσης, τα νέα Smart-UPS On-Line UPS συνοδεύονται από εγγύηση τριών ετών.

 

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

 

Σχετικά άρθρα

Η Xerox στην κορυφή των MPS

Channel-Manager

IBM: Προς πώληση μέρος των x86 στη Lenovo;

Kitriniaris

Νέες οθόνες και προϊόντα ψηφιακής σήμανσης από τη Samsung

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα