Νεες λυσεις αποθηκευσης απο την Dell

Τη δημιουργία μιας νέας σειράς  συστημάτων αποθήκευσης με πλήρη χαρακτηριστικά υψηλών επιδόσεων και στις εγκαταστάσεις  μεσαίας κλίμακας, αλλά και λύσεις αποθήκευσης που καθορίζεται από λογισμικό (SDS), ανακοίνωσε σε πρόσφατη παρουσίαση η Dell.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις συστοιχίες της νέας σειράς Dell Storage SC4000 οι οποίες παρέχουν όλα τα χαρακτηριστικά αποθήκευσης επιχειρησιακής κλάσης σε λύσεις μεσαίας κλίμακας. Με τις νέες αυτές συστοιχίες, οι πελάτες μπορούν να επιτύχουν εντυπωσιακές επιδόσεις σε λύσεις αποθήκευσης αποκλειστικά με δίσκους flash ή έναν εξαιρετικά αποδοτικό συνδυασμό υψηλής απόδοσης των δίσκων flash και χαμηλού κόστους αποθήκευσης με χρήση συμβατικών  δίσκων, στην ίδια συστοιχία. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας πρόκειται για λύσεις οι οποίες έχουν καθαρά πελατοκεντρική φιλοσοφία, σχεδιασμένες για να καταστήσουν τις υποδομές IT πιο αποτελεσματικές και πρακτικές.

Οι νέες συστοιχίες της σειράς Dell Storage SC4000 ξεκίνησαν με το επιχειρησιακής κλάσης Dell Storage SC4020, ένα 2U, 24-drive SAN. Οι συγκεκριμένες λύσεις επιχειρησιακής κλάσης αξιοποιούν την τεχνολογία τόσο από τα προϊόντα Dell EqualLogic, όσο και από τις λύσεις Dell Compellent, ενσωματώνοντας το λογισμικό για συστοιχίες αποθήκευσης Dell Storage Center 6.5  με πλήρη χαρακτηριστικά και το EqualLogic iSCSI software stack. Η νέα σειρά υποστηρίζει συνδεσιμότητα Fibre Channel και iSCSI και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τις προηγμένες δυνατότητες μεγαλύτερων δικτύων SAN, σε μία λύση με μέγεθος και τιμή για εγκαταστάσεις μεσαίας κλίμακας.

Επίσης, η Dell ανακοίνωσε την αυξανόμενη υποστήριξη για ένα ευρύ σύνολο λύσεων αποθήκευσης που καθορίζεται από το λογισμικό, διευρύνοντας το οικοσύστημα συνεργατών της με μία νέα συνεργασία με τη Nutanix. Με τη νέα αυτή συμφωνία, η Dell σχεδιάζει να προσφέρει στους πελάτες τη σειρά Dell XC η οποία περιλαμβάνει converged λύσεις υποδομών ΙΤ σε κλίμακα web (web-scale), οι οποίες συνδυάζουν την επεξεργασία, την αποθήκευση και τη δικτύωση σε μια ενιαία λύση, με την υποστήριξη του λογισμικού Nutanix. Οι νέες λύσεις θα αξιοποιηθούν από τους πελάτες που αναζητούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των υποδομών IT, προσφέροντας απλή εγκατάσταση, διαχείριση και κλιμάκωση ανάλογα με τις ανάγκες.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα η σειρά Dell Storage SC4000 είναι ήδη διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο ενώ η σειρά Dell XC η οποία περιλαμβάνει converged λύσεις υποδομών ΙΤ web-scale, θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014.