Μισο $ τρις οι ζημιες απο το κυβερνοεγκλημα

Πάνω από δύο φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας κοστίζει στην παγκόσμια οικονομία το κυβερνοέγκλημα καθώς οι ζημιές που δημιουργούνται αγγίζουν τα $445 δις, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το CSIS (Center for Strategic and International Studies). Μόνο οι ζημίες για τις επιχειρήσεις από την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω hacking υπερβαίνoυν τα $160 δις.

Η έκθεση από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS), χαρακτηρίζει το έγκλημα στον κυβερνοχώρο ως μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία που καταστρέφει το εμπόριο, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία. Πρακτικά το κυβερνοέγκλημα έχει τα αποτελέσματα που θα είχε ένας υψηλός φόρος: Μείωση των επενδύσεων και σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση, διευκρίνισαν οι αναλυτές του CSIS.

To μεγαλύτερο βάρος πέφτει στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, δηλαδή των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Γερμανίας, οι οποίες συνδυαστικά υφίστανται απώλειες $200 δις τον χρόνο. Από την άλλη οι ζημιές που προκαλούνται σε μεμονωμένους χρήστες και συνδέονται με κλοπή προσωπικών δεδομένων, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, αγγίζουν τα $150 δις. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 40 εκατομμύρια χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, 20 εκατομμύρια στην Κίνα και 16 εκατομμύρια στη Γερμανία έχουν υποστεί κάποια επίθεση ή κλοπή προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.