15.9 C
Athens
25/01/2021
Biztech

Microsoft Ignite 2018: Η ΑΙ πιο κοντά στους συνεργάτες

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Ignite 2018 που διοργάνωσε η Microsoft στο Ορλάντο της Φλόριντα, η εταιρεία παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες AI, IoT και edge computing αποτελούν πλέον τη βάση μίας επιχείρησης για ένα ασφαλέστερο, πιο αποδοτικό και πιο έξυπνο περιβάλλον εργασίας

 

280 πελάτες της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία εβδομάδα γεμάτη με νέες προοπτικές γνωρίζοντας νέα του κλάδου και καινοτόμες λύσεις. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε μία σειρά προγραμμάτων και προϊόντων ασφαλείας.

Μεταξύ αυτών, το Microsoft Secure Score, που αξιολογεί το περιβάλλον πελατών του Microsoft 365 και προτείνει λύσεις που στοχεύουν στη μείωση παραβιάσεων, και το Microsoft Authenticator, το οποίο βοηθά στην ασφαλέστερη σύνδεση των εργαζομένων, χωρίς τη χρήση κωδικών.

Η εταιρεία τόνισε, επίσης, τη δέσμευσή της για τον εκδημοκρατισμό της τεχνητής νοημοσύνης και την ανάπτυξη προγραμμάτων όπως το «AI for Humanitarian Action», που στόχο έχει να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας, για την αποκατάσταση καταστροφών, την παροχή βοήθειας σε παιδιά, την προστασία προσφύγων και για την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί τη βασική πρόκληση στην ψηφιακή εποχή. Σε καθημερινή βάση, οι επιχειρήσεις αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και πόρους, πέρα από το βασικό τους έργο, για να αντιμετωπίζουν και να ανακάμπτουν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Λειτουργούν με δεκάδες πολύπλοκα εργαλεία, όμως τα κενά μεταξύ αυτών των εργαλείων παραμένουν και οι απειλές συνεχίζουν να υπάρχουν. Καθώς η φύση των απειλών και το προφίλ των εισβολέων συνεχίζουν να εξελίσσονται, οι ομάδες ασφαλείας προσπαθούν να ακολουθούν και να ανταπεξέλθουν, ενώ η εξειδικευμένη τεχνογνωσία σπανίζει.

Στο πλαίσιο του Ignite 2018, η Microsoft παρουσίασε τρόπους ενδυνάμωσης του ΙΤ προκειμένου να «ξεκλειδωθούν» οι δυνατότητες ασφάλειας του intelligent cloud. Τρεις είναι οι παράγοντες στους οποίους εστιάζει η Microsoft:

 

1. Λειτουργίες ασφαλείας σε παγκόσμια κλίμακα προορισμένες για τους πελάτες: Στη Microsoft περισσότεροι από 3.500 επαγγελματίες ασφάλειας εργάζονται με κορυφαία εργαλεία AI για να αναλύουν περισσότερα από 6.5 τρισεκατομμύρια παγκόσμια σήματα κάθε μέρα. Η παγκόσμια υποδομή ασφάλειας της εταιρείας προστατεύει τους πελάτες διασφαλίζοντας τα κέντρα δεδομένων, τη λειτουργία ενός Κέντρου Λειτουργιών Cyber Defense, την αποτροπή εισβολέων και τον αποκλεισμό περισσότερων από 5 δισεκατομμύρια απειλών κακόβουλου λογισμικού κάθε μήνα.

 

2. Τεχνολογία ασφάλειας στις επιχειρήσεις: Η Microsoft χρησιμοποιεί cloud τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίσει στις επιχειρήσεις νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας στα προϊόντα της, τα οποία προστατεύουν από ένα ευρύ φάσμα απειλών, ασφαλίζουν το δίκτυο και προστατεύουν ευαίσθητες πληροφορίες.

 

3. Συνεργασίες για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: Η Microsoft συνεργάζεται στενά με άλλες εταιρίες τεχνολογίας, φορείς, κυβερνήσεις και υπεύθυνους για την χάραξη πολιτικών, ώστε να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την προστασία εκλογικών διαδικασιών, προεκλογικών εκστρατειών, διαδικασίες ψηφοφορίας, κ.λπ. μέσα από το πρόγραμμα «Defending Democracy».

 

Data & AI μετασχηματίζουν την έξυπνη επιχείρηση

Προωθώντας τη δέσμευση της εταιρείας για εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στην τεχνητή νοημοσύνη και διασφαλίζοντας ότι τα οφέλη θα είναι ευρέως διαδεδομένα, η εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα «AI για Ανθρωπιστική Δράση», ένα νέο πενταετές πρόγραμμα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στην αξιοποίηση της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση προσπαθειών, όπως είναι η αποκατάσταση από καταστροφές, η προστασία παιδιών και προσφύγων, και η προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για το σκοπό αυτό, η εταιρία θα συνεργαστεί στενά με μη κερδοσκοπικούς και ανθρωπιστικούς οργανισμούς μέσω επιχορηγήσεων, επένδυσης στην τεχνολογία και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Αυτό είναι το τρίτο πρόγραμμα της πρωτοβουλίας «Microsoft’s AI for Good”, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017.

 

Νέα προϊόντα

Η Microsoft συνεχίζει, επίσης, να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το AI και τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσα από εφαρμογές επόμενης γενιάς. Στο πλαίσιο του Ignite, η Microsoft ανακοίνωσε νέες υπηρεσίες που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα τους. Τέτοιες υπηρεσίες είναι:

 

•  Νέες Azure Machine Learning δυνατότητες

•  Tο SQL Server 2019 preview

•  Το Azure SQL DB hyper scale and Managed Instance

•  Ο Azure Data Explorer public review

•  Updates στο Azure Cosmos DB Multi-master

 

Η Microsoft αποκάλυψε επίσης νέες εμπειρίες AI με το Microsoft 365, που καθιστούν ευκολότερη την εύρεση πληροφοριών, τη δημιουργία περιεχομένου, την ανάλυση δεδομένων και τη συνεργασία. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε μια νέα νέα δυνατότητα αναζήτησης, το Microsoft Search, που διευκολύνει την εύρεση ποικίλων εγγράφων και δεδομένων σε όλο το εύρος του δικτύου δεδομένων του οργανισμού, την επιλογή Ideas , η οποία βοηθά στην αξιοποίηση του AI, προβάλοντας έξυπνες προτάσεις στις εφαρμογές του Office. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός που τρέχει σε Excel και PowerPoint απλοποιεί την εμπειρία του χρήστη και βοηθά στην εξοικονόμιση χρόνου για καθημερινές εργασίες.

 

Οι έξυπνες βελτιώσεις στο Excel είναι πλέον διαθέσιμες, προσφέροντας τη δυνατότητα στο χρήστη να μετατρέπει δεδομένα σε πληροφορίες. Επιπλέον, ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει να εισάγουμε δεδομένα από μία εικόνα (Insert Data from Picture) επιτρέπει στο χρήστη να τραβήξει μία εικόνα από το κινητό και  να τη μετατρέψει σε αρχείο excel διαθέσιμο για επεξεργασία και ανάλυση.

 

 

Αξιοποιώντας το IoT και το Εdge computing

Το edge computing κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και ταυτόχρονα είναι πιο διαδεδομένο στις edge-connected συσκευές. Με τη δύναμη του AI, αυτές οι συσκευές μπορούν πλέον να προβλέψουν, να μάθουν, να μιλήσουν. Όλα αυτά οδηγούν στο επόμενο κύμα καινοτομίας στο intelligent cloud και το intelligent edge. Η Microsoft παρέχει ισχυρές λύσεις IoT και edge που ξεκλειδώνουν νέες ευκαιρίες για τους πελάτες προκειμένου να  φέρουν το cloud intelligence σε νέα δεδομένα και σε περιοχές όπου η συνδεσιμότητα είναι αδύναμη και ελλιπής.

Σχετικά άρθρα

Το StreetNode της Intracom Telecom στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η ασφάλεια ξεκινά µε την Intel

Kitriniaris

Nvidia: Tegra 4 για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση

ntiliakos

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα