Microsoft Ελλας και Χαμογελο του Παιδιου ενωνουν δυναμεις για ενα ασφαλες διαδικτυο

Η εκδήλωση Youth Online Safety: “Internet. Ναι στη χρήση, όχι στην κατάχρηση” της Microsoft Ελλάς και του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Ελλάς στο Μαρούσι. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, και της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Microsoft Ελλάς είναι Μεγάλος Χορηγός και αποτελεί πλέον θεσμό της Microsoft Ελλάς που την οργανώνει για περισσότερα από 9 χρόνια, τα τελευταία 4 εκ των οποίων σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού. Στόχος της σημερινής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και τους κινδύνους που κρύβει η κατάχρηση του και τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας. Ειδική αναφορά έγινε στη σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο φαινόμενο του εθισμού στο Ιnternet και τις επιπτώσεις που αυτό επιφέρει στα νέα παιδιά, καθώς και στο πολύ σοβαρό θέμα του εκφοβισμού στο διαδίκτυο (cyberbullying).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για τα σημαντικά αυτά ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, μαθητές από τα παρακάτω σχολεία είχαν την ευκαιρία  να παρευρεθούν στην εκδήλωση : 1ο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω, Εκπαιδευτήρια Ώθηση, 5ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Εκπαιδευτήρια Γείτονα και  Εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου. Μέσω Skype, συμμετείχαν επίσης ενεργά με σχόλια και ερωτήσεις τα εξής σχολεία: Αβερώφειος Σχολή Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καστελορίζου, Γυμνάσιο Γέργερης Ηρακλείου Κρήτης και Γυμνάσιο Λαβάρων Θράκης.

Η Λία Κομνηνού, διευθύντρια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και δημοσίων σχέσεων της Microsoft Ελλάς άνοιξε την εκδήλωση παρουσιάζοντας τα βασικά ευρήματα της ετήσιας έρευνας MCSI (Microsoft Computing Safety Index), που διεξήγαγε η Microsoft σε 10.000 χρήστες του διαδικτύου σε 20 χώρες. Όπως ανέφερε η ίδια, “αν και ο αριθμός των σημερινών χρηστών του Ιnternet ξεπερνάει τα 2 δισεκατομμύρια παγκοσμίως και βαίνει διαρκώς αυξανόμενος, η έρευνα δείχνει ότι ο κόσμος δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύει την ασφάλεια του όταν βρίσκεται online. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε σημαντικά αλλά και απλά βήματα που ο καθένας μας μπορεί να κάνει, ώστε να προστατεύει τόσο τα δεδομένα του υπολογιστή του, όσο και ολόκληρη την ψηφιακή του ζωή. Στη Microsoft είναι χρέος μας να εκπαιδεύουμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε το Ιnternet να αποτελεί εργαλείο επικοινωνίας, παραγωγικότητας και διασκέδασης, χωρίς φόβο και κίνδυνο”.

Ο Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: “Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση όπου για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά μέσα από την δική τους οπτική ανέδειξαν σε μια πραγματική και ρεαλιστική βάση τα ζητήματα που προκύπτουν από την χρήση –κατάχρηση- του διαδικτύου. Το διαδίκτυο ως μια μορφή ψηφιακής ζωής και καθημερινότητας υπάρχει στη ζωή των παιδιών και ενέχει πολλούς κινδύνους, οι οποίοι όμως μέσα από τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση μπορούν να προληφθούν. Αυτός ήταν και ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της Microsoft για 4η συνεχή χρονιά: Να μιλήσουν τα παιδιά και να ενημερώσουν τα υπόλοιπα παιδιά. Ελπίζουμε το μήνυμά τους να φτάσει σε όλη την Ελλάδα. Με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την Microsoft που έμπρακτα και με ευαισθησία βρίσκεται δίπλα στο έργο του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και συμβάλλει δραστικά στην ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων”.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.