6.8 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Michael Dell: Μεγαλύτερες ευκαιρίες για το κανάλι

Ο Michael Dell, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dell, ανέφερε πριν λίγες μέρες ότι η εταιρεία σκοπεύει να κινηθεί ιδιαίτερα γρήγορα για να συνδυάσει το τμήμα πωλήσεων με αυτό του καναλιού με στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις μέσω του καναλιού συνεργατών.

Ειδικότερα ο κ. Dell ανέφερε: “Όταν ξεκινήσαμε το πρόγραμμα για το κανάλι συνεργατών το 2007 ήταν μια πραγματικά νέα προσπάθεια και είχε νόημα να είναι ένα ξεχωριστό τμήμα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει καθώς το 35% του commercial business μας περνά μέσα από το κανάλι. Πλέον είναι καιρός να ολοκληρώσουμε το τμήμα καθώς κάτι τέτοιο θα μπορέσει να φέρει σαφώς περισσότερες ευκαιρίες”.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι αυτή η προσπάθεια δεν αφορά μόνο τη Βόρεια Αμερική αλλά σε όλο τον κόσμο. Η κίνηση αυτή απλοποιεί συνολικά την δομή της εταιρείας και της επιτρέπει να κινείται ταχύτερα με στόχο την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Michael Dell, οι αλλαγές αυτές θα οδηγήσουν σε πολλές νέες ευκαιρίες για τους συνεργάτες καθώς η εταιρεία θα εργάζεται μαζί τους για να μπορέσει να φτάσει πιο μακριά και να έχει μεγαλύτερη κάλυψη. Οι εσωτερικές ομάδες της εταιρείας θα συνεργάζονται ακόμη πιο στενά με τους συνεργάτες. Έτσι, το κανάλι θα έχει να περιμένει ταχύτερο, ευκολότερο, μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Η Dell πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα την πρώτη μεγάλη αναδιοργάνωση μετά την εξαγορά της και έφερε το τμήμα του καναλιού πιο κοντά στην οργανική της δομή κάτι που θα αποτελέσει καύσιμο για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Αντιπρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού για το κανάλι συνεργατών ανέλαβε η Cheryl Cook, αντικαθιστώντας τον Greg Davis, ο οποίος είχε ξεκινήσει την όλη προσπάθεια φτάνοντας το εν λόγω business στα $15 δις που αντιστοιχούν στο 26% των εσόδων της εταιρείας. Ο Davis αναλαμβάνει την αντιπροεδρία για το τμήμα software και περιφερειακών της εταιρείας.

Με αυτή την αλλαγή το τμήμα απευθείας πωλήσεων της εταιρείας και το τμήμα του καναλιού αποκτούν την ίδια ηγεσία.

Σύμφωνα με το Michael Dell, η διατήρηση του εν λόγω τμήματος έξω από τη δομή της εταιρείας, θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της ανάπτυξης των πωλήσεων. Με την ενσωμάτωση του τμήματος αυτός ο κίνδυνος παύει να υφίσταται. Όλα πλέον είναι απλούστερα και ταχύτερα. Μάλιστα η πρόβλεψη του Dell για το ποσοστό του commercial business της εταιρείας που θα περνά μέσα από το κανάλι συνεργατών φτάνει στο 60%. Ήδη η εταιρεία διαθέτει έναν ικανοποιητικό αριθμό συνεργατών που μεταπωλούν το πλήρες portfolio λύσεων της Dell για επιχειρήσεις και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί με τις αλλαγές που πραγματοποιεί η εταιρεία. Πάνω σε αυτό το θέμα ο Michael Dell ανέφερε: “Βλέπουμε ολοένα και περισσότερους συνεργάτες να αποκτούν competencies σε όλο το portfolio μας. Αυτό ακριβώς θέλουμε και εμείς. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ιδιαίτερα ισχυρού καναλιού”.

Η Cheryl Cook, στην πρώτη της συνέντευξη στο CRN από τη νέα της θέση δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα χρησιμοποιήσει το feedback που θα πάρει από τους συνεργάτες ώστε να πραγματοποιήσει αλλαγές που αντικατοπτρίζουν το νέο ρόλο της Dell και θα είναι ωφέλιμες για τους 143.000 συνεργάτες. Μάλιστα, ανέφερε ότι πιστεύει στο κανάλι συνεργατών και στο τι μπορούν να προσφέρουν συνολικά στο portfolio της εταιρείας αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξή της. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: “Η πλήρης απασχόλησή μου είναι η δημιουργία ελκυστικών ευκαιριών για το κανάλι έτσι ώστε οι συνεργάτες μας να μεγαλώσουν μαζί μας. Η επιτυχία μου μετράται από την επιτυχία του καναλιού της Dell, από την ικανοποίηση των συνεργατών και από τη διασφάλιση της ανάπτυξης”.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.
 

Σχετικά άρθρα

Η Xerox στις 100 κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας για το 2018

Hellenic Mobile Cluster: Συνεργασία επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων

Kitriniaris

7 χρόνια επιτυχίας για τις υπηρεσίες επικοινωνίας της Xerox

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα