MFPs: Multi λειτουργιες, multi ευκαιριες

Τα MFPs της εποχής μας αποτελούν high-tech λύσεις στο θέμα της διαχείρισης των εκτυπώσεων, εξοικονομώντας αναλώσιμα όπως το χαρτί και το toner και, ταυτόχρονα, λειτουργώντας με την απαραίτητη για την επιχείρηση αποτελεσματικότητα. Τα MFPs είναι κάτι περισσότερο από απλά high-tech gadgets, αφού όπως έχει αποδειχθεί αυξάνουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Δεδομένου πως ο καθαυτός χαρακτήρας των MFPs έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν ενσωματώσει λειτουργίες και trends όπως το mobility, το cloud, την ασφάλεια, την επικοινωνία μεταξύ συσκευών, τα ποικίλα applications κ.ο.κ., έχει προκύψει η ανάγκη για νέες δυνατότητες αλλά και νέες λειτουργίες. Πλέον τα MFPs έχουν αναβαθμιστεί σε “έξυπνα” MFPs κατά το πρότυπο των smartphones, προσφέροντας μεγάλο εύρος υπηρεσιών, αλλά και ταυτόχρονα προκλήσεων και ευκαιριών στο κανάλι συνεργατών.

 

Οι γκουρού της τεχνολογίας και οι µελλοντολόγοι µιλούσαν για το “paperless office” από τα µέσα του 1970, αν και µέχρι στιγµής έχουµε διανύσει τη µισή µόνο απόσταση. Η αλήθεια είναι πως το χαρτί παίζει ακόµα ρόλο στον τρόπο που δουλεύουµε. Εντούτοις, η ψηφιοποίηση της πληροφορίας έχει προχωρήσει αρκετά και η τεχνολογία των multifunction printers MFPs καλύπτει σχεδόν εξ ολοκλήρου την τάση αυτή. Τα MFPs, όπως σωστά έχει ειπωθεί, αποτελούν τον «ελβετικό σουγιά» για κάθε γραφείο, µιας και συνδυάζουν τη λειτουργικότητα ενός εκτυπωτή, fax machine, αντιγραφικού και scanner σε µία και µόνο αποτελεσµατική συσκευή.

 

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι συνεργάτες είναι πως οι συσκευές αυτές έχουν πλέον αναβαθµιστεί σηµαντικά όσον αφορά τις λειτουργίες τους, µε σύγχρονα features που ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες της “connected” εποχής µας. Καθώς τα παραδοσιακά MFPs έχουν πλέον γίνει commodities, τα έξυπνα MFPs διεκδικούν επάξια τη «µερίδα του λέοντος» στο enterprise τεχνολογικό οικοσύστηµα, µειώνοντας το κόστος, εκτινάσσοντας την αποτελεσµατικότητα και επιτρέποντας τη µελλοντική επέκταση εργασιών.

 

Σύγχρονα trends και πλεονεκτήµατα

Τα σύγχρονα MFPs είναι πλέον «ευφυείς» δικτυακές συσκευές µε λειτουργικά υποσυστήµατα που επιτρέπουν την ακόµα πιο αποτελεσµατική ψηφιακή διαχείριση και δικτύωση. Πέραν του εύχρηστου interface τους µε την οθόνη αφής, η νέα γενιά των έξυπνων MFPs µπορεί στην πράξη να προγραµµατιστεί προκειµένου να εκτελεί σύνθετες ενέργειες, όπως η ενσωµάτωση των σκαναρισµένων φωτογραφιών και εικόνων στο workflow ή στις εφαρµογές διαµοιρασµού εγγράφων, όπως είναι τα SharePoint και Perceptive Process. Το επιπρόσθετο πλεονέκτηµα των smart MFPs είναι πως το κάθε εικονίδιο µπορεί να προγραµµατιστεί µε τέτοιο τρόπο, ώστε να ειδοποιεί το χρήστη για τις απαιτούµενε πληροφορίες. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πως κατά το σκανάρισµά του, το έγγραφο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται και η εκπαίδευση των χρηστών – δεν απαιτείται να θυµούνται πλέον όλα τα βήµατα για κάθε διαδικασία, αφού το έξυπνο MFP τα θυµάται γι’ αυτούς.

 

Είναι γνωστό πως, παραδοσιακά, οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιµετώπιζαν τους εκτυπωτές, τα φωτοτυπικά µηχανήµατα και τα MFPs ως αντικείµενα που είχαν απλά κάποιο κόστος και όφειλαν να εντάσσονται στα έξοδα. Μάλιστα, για τα διευθυντικά στελέχη, οι συσκευές αυτές ήταν commodities, χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις µεταξύ τους. Αυτό σήµαινε πως παρόλο που οι executives επικέντρωναν σε στόχους όπως η µεγιστοποίηση της παραγωγικότητας των εργαζοµένων, δεν µπορούσαν πάντα να αντιληφθούν πως η απόκτηση των MFPs αποτελούσε µέρος τη λύσης στο φλέγον αυτό ζήτηµα.

 

Ευτυχώς όµως, ο τρόπος µε τον οποίο οι επιχειρήσεις αγοράζουν συσκευές MFP έχει αρχίσει να αλλάζει. Οι πελάτες συνήθιζαν να προσχεδιάζουν µια λίστα αναγκών και αναζητούσαν την προσφορά µε τη χαµηλότερη τιµή που ανταποκρινόταν σε αυτές τις ανάγκες. Προφανώς, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να απαιτούν ένα συγκεκριµένο επίπεδο specifications και επιδόσεων. Η διαφορά είναι πως πλέον εκτιµάται το κατά πόσον οι δυνατότητες ενός έξυπνου MFP και του οικοσυστήµατός του θα εκπληρώσει στο µέγιστο δυνατό βαθµό τους αντικειµενικούς στόχους που έχει θέσει ο πελάτης.

 

Τα MFPs δεν είναι απλά αντιγραφικά ή εκτυπωτικές µηχανές, αλλά συσκευές που επιτρέπουν στην επιχείρηση τον αυτοµατισµό των εργασιών της, τη λήψη πληροφοριών από τα εκτυπωµένα έγγραφα και την ηλεκτρονική τους χρήση. Με τον τρόπο αυτό δροµολογείται και τελειοποιείται η αποτελεσµατικότητα του workflow και οι βελτιώσεις στην παραγωγικότητα. Σε τελική ανάλυση, τα MFPs που συνδύαζαν τις λειτουργίες των scanners, των µηχανηµάτων fax και των copiers είναι διαθέσιµες εδώ και χρόνια, αλλά το βασικό πλεονέκτηµα των MFPs είναι η χρήση τους ως µέρος του business process.

 

Σε ένα τυπικό περιβάλλον επιχείρησης, οι χρήστες µπορούν να σκανάρουν ένα έγγραφο από το scanner στο προσωπικό τους workstation και µετά –µε τη χρήση ειδικού software- να ελέγξουν τη φωτογραφία στον υπολογιστή τους, πιθανώς να επισυνάψουν κάποια πληροφορία στο σκαναρισµένο έγγραφο και να το αποθηκεύσουν τοπικά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανοίξουν την εφαρµογή που χρειάζεται να χρησιµοποιήσουν για την ολοκλήρωσης της εργασίας τους και να κάνουν copy-paste την εικόνα ή µέρος του περιεχοµένου στην εφαρµογή.

 

Χάρη στα έξυπνα MFPs, ο χρήστης δεν χρειάζεται παρά να επιλέξει αποκλειστικά το σωστό εικονίδιο που «οδηγεί» τη σχετική διαδικασία, να σκανάρει το έγγραφο και να αφήσει τη συσκευή να κάνει τα υπόλοιπα. Το MFP ουσιαστικά ενσωµατώνεται στις δικτυακές εφαρµογές που χρησιµοποιούν σκαναρισµένες εικόνες ή τα δεδοµένα εντός των εικόνων αυτών. Το αποτέλεσµα είναι να βοηθιέται ο χρήστης να ελαχιστοποιεί τη διαδικασία, να είναι πιο παραγωγικός και να εξαλείφει τα όποια λάθη. Αυτό λοιπόν που επιτυγχάνουν τα σύγχρονα MFPs είναι να εκτελούν τις παραδοσιακές λειτουργίες εκτυπωτών, scanners, copiers και fax συσκευών, αλλά επιπλέον χειρίζονται και εκείνες τις value-added λειτουργίες που κάθε σύγχρονη επιχείρηση επιζητά.

 

Ένα ακόµα πλεονέκτηµα των επόµενης γενιάς MFPs είναι πως αποτελούν τη βάση ενός οικοσυστήµατος που το τµήµα ΙΤ θα υλοποιήσει, θα παραµετροποιήσει και θα διαχειριστεί µε ευκολία και δίχως προβλήµατα. Μάλιστα, θα διαθέτει την ευελιξία της επέκτασης ή της αλλαγής σε µελλοντική φάση, όταν και εφόσον αλλάξουν οι απαιτήσεις και οι στοχεύσεις της επιχείρησης. Πέραν αυτών, το οικοσύστηµα αυτό θα πρέπει να είναι τόσο έξυπνο, ώστε να καθοδηγήσει συσκευές και χρήστες στο να επιτύχουν τις σωστές εργασίες και διαδικασίες µε σχετικά µικρό χρόνο training. Όλα τα επιµέρους στοιχεία του συστήµατος, ιδίως τα έξυπνα MFPs, θα πρέπει να είναι προγραµµατιζόµενα, ώστε να υποστηρίζουν τις εξειδικευµένες διεργασίες και εφαρµογές επάνω στις οποίες δουλεύουν οι επιχειρήσεις.

 

Εξετάζοντας το θέµα από πιο τεχνική σκοπιά, το έξυπνο MFP οικοσύστηµα θα πρέπει να υποστηρίζει universal drivers, εφαρµογές που τρέχουν στην ίδια τη συσκευή, printing environment µε server και χωρίς, mobile χρήστες, cloud υποδοµή, υπάρχοντες connectors βασισµένους σε API και το δικό του software που θα επιτρέψει τη διαχείριση περιεχοµένου και σχετικών διεργασιών του συνολικού workflow.

 

Μια ακόµα ενδιαφέρουσα πτυχή της δηµιουργίας ενός σωστού οικοσυστήµατος είναι η αυτάρκειά του, ώστε να µην απαιτεί τη χρήση third-party software ή middleware. Αρκετοί πάροχοι στην αγορά προσφέρουν συσκευές που απαιτούν επιπρόσθετο software ώστε να λειτουργήσουν σωστά. Το πρόβληµα είναι πως ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητας στο θέµα της ολοκλήρωσης και της υλοποίησης, εισάγονται µη απαραίτητοι αστάθµητοι παράγοντες και πιθανώς κίνδυνοι ασφαλείας στο δίκτυο της επιχείρησης. Καλό είναι εποµένως να αποφεύγεται η πρόταση τέτοιων λύσεων που µπορεί να φέρουν σε… αµηχανία συνεργάτες και πελάτες.

 

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάµε πως οι Managed Print Solutions (MPS) κερδίζουν σταθερά «έδαφος», µολονότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους σε όλες τις επιχειρήσεις. Εντούτοις, όπου απαιτείται η χρήση MPS, τα MFPs έχουν αποδειχθεί πολύ πιο κατάλληλα από τους desktop εκτυπωτές. Οι δικτυακές δυνατότητες των MFPs επιτρέπουν αποτελεσµατικότερο έλεγχο κόστους, ταυτόχρονα µε την καλύτερη ενσωµάτωση σε λύσεις που έχουν σαν στόχο τους το mobile printing, το scan-to-cloud κ.ο.κ.

 

Αποτελεί γεγονός πως τα laptops, τα smartphones και τα tablets έχουν πλέον γίνει commodities, καθώς οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν τα οικονοµικά πλεονεκτήµατα που αυτά επιφέρουν από πλευράς παραγωγικότητας στους εργαζοµένους τους. Μάλιστα, δεδοµένων των cloud υπηρεσιών και αποθήκευσης, οι εργαζόµενοι µιας επιχείρησης δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται µονίµως προσκολληµένοι στο συγκεκριµένο χώρο της εργασίας τους προκειµένου να έχουν πρόσβαση σε δεδοµένα και αρχεία. Η λογική του cloud και του mobility έχει ενσωµατωθεί σε όλες τις πλευρές του σύγχρονου επιχειρείν και προφανώς τα MFPs προσφέρουν το ιδανικό οικοσύστηµα για την πλήρη και επιτυχηµένη ανάπτυξή τους.

 

Ένας ακόµα τοµέας, ιδιαίτερα σηµαντικός για την παρουσία και εδραίωση των MFPs είναι και εκείνος της ασφάλειας, εντός και εκτός της επιχείρησης. Με απλά λόγια, πολλοί χρήστες προτιµούν την εκτύπωση εµπιστευτικών εγγράφων στο γραφείο τους, το οποίο αποτελεί βασικό λόγο της παρουσίας desktop υπολογιστών. Εντούτοις, τα MFPs προσφέρουν δυνατότητες που δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων σε όλα τα εκτυπωµένα έγγραφα. Η χρήση ατοµικών κωδικών πρόσβασης είναι ένα ακόµα feature των MFPs, σχεδιασµένο για να διασφαλίσει τη διαδικασία εκτύπωσης και να ελέγξει τη χρήση.

 

Τέλος, οι multifunction συσκευές εξοικονοµούν χώρο και αυτό είναι αδιάψευστο γεγονός. Ένα κεντρικά τοποθετηµένο MFP απαιτεί σε γενικές γραµµές σαφώς λιγότερο χώρο από τις επιµέρους συσκευές που αντικαθιστά. Επιπρόσθετα, κάποια MFPs διαθέτουν footprint τόσο µικρό όσο και ένα desktop. Παρ’ όλα αυτά, το desktop προσφέρει την ευκολία να µη χρειάζεται να αποµακρυνθεί κάποιος από το γραφείο του και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πολλές επιχειρήσεις συνεχίζουν να διαθέτουν και κάποιους desktop εκτυπωτές προς χρήση κυρίως των ανώτερων στελεχών τους. Δεδοµένων αυτών, δεν πρέπει να παραγνωρίζουµε και την οικολογική διάσταση του θέµατος. Τα MFPs µειώνουν την κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση µε τις παραδοσιακές συσκευές. Για κάποιες επιχειρήσεις, η εγκατάσταση ενός MFP σηµαίνει ταυτόχρονα την αποµάκρυνση κάποιων παλιών, αναποτελεσµατικών συσκευών που σπαταλούσαν ενέργεια για χρόνια. Με τον τρόπο αυτόν µειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και οι επιπτώσεις του στο λογαριασµό.

 

Η αγορά των MFPs σε νούµερα

Είδαµε λοιπόν πώς η νέα γενιά των έξυπνων MFPs διαθέτει τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήµατα και τη δυναµική για να «κατακτήσει» την αγορά. Ας εξετάσουµε όµως τώρα τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία, όπως εµφανίζονται στη σχετική έρευνα της International Data Corporation (IDC). Σύµφωνα µε την έρευνα που διεξήχθη στις αρχές του 2015, η αγορά των MFPs στη Δυτική Ευρώπη εµφάνισε µια µικρή µείωση στις πωλήσεις τεµαχίων κατά 0.8%, σε σύγκριση µε την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, εξαιτίας της συρρίκνωσης των πωλήσεων consumer inkjet εκτυπωτών. Το αποτέλεσµα ήταν ένας αριθµός 6.84 εκατοµµυρίων τεµαχίων, που συνιστά µείωση κατά 52.000 τεµάχια. Το θετικό στοιχείο όµως, στο οποίο θα πρέπει να σταθεί το κανάλι συνεργατών, είναι πως τα έσοδα αυξήθηκαν, ακολουθώντας τις πωλήσεις των υψηλής ταχύτητας laser MFPs και business inkjets.

 

Μάλιστα, το σύνολο της hardcopy αγοράς στη Δυτική Ευρώπη παρουσίασε ανάκαµψη εντός του 2014: Οι συνδυασµένες πωλήσεις εκτυπωτών και MFPs αυξήθηκαν κατά 2.9% µέσα στο έτος αυτό, ενώ όπως δείχνουν τα πρόσφατα trends, η µετάβαση από τις συσκευές single function στις multifunction συνεχίστηκε στα περισσότερα segments της αγοράς.

 

Πιο συγκεκριµένα, για το 2014, τα MFPs συνιστούσαν το 82.4% επί του συνόλου των πωλήσεων. Η συνολική αγορά των MFPs αυξήθηκε κατ’ ελάχιστο 0.6%, ενώ οι εκτυπωτές συνέχισαν την πτωτική τους πορεία µε ρυθµό 6.5%. Από την άλλη πλευρά, η αγορά των laser εµφάνισε µια ελαφρά πτώση κατά 0.6% σε βάση YoY, ενώ τα laser MFPs παρουσίασαν τη µεγαλύτερη αύξηση, κατά 8.3%, η οποία ανήλθε στο εντυπωσιακό 17.3% για έγχρωµες συσκευές και στο µετριοπαθές 1.6% για τις µονόχρωµες. Παρόλο που η αγορά των Α3 laser συσκευών αυξήθηκε ελαφρώς, η αντίστοιχη για τις Α4 συσκευές µειώθηκε σχετικά κατά 1%, αποδεικνύοντας τη συνεχή «απειλή» που παρουσιάζουν οι business inkjet εκτυπωτές.

 

Μολονότι η αγορά στο σύνολό της εµφάνισε µια µικρή µείωση όπως προείπαµε, η τάση ανά χώρα είναι διαφορετική, µε διψήφια ποσοστά να εµφανίζονται στις Σκανδιναβικές χώρες. Περισσότερο θετικά αποτελέσµατα παρατηρούµε στη Γερµανία, Ιταλία και στις Κάτω Χώρες. Οι business inkjet παραµένουν επιτυχηµένοι, µε αύξηση 46.1% YoY, αλλά και τα προϊόντα MFPs εµφανίζουν τα µεγαλύτερα ποσοστά αύξησης. Από µόνη της η Γερµανία κατέχει το 39% της αγοράς των business inkjet, ακολουθούµενη από τη Γαλλία και τη Βρετανία. Το σύνολο της hardcopy αγοράς στη Δυτική Ευρώπη µειώθηκε σε βάση YoY κατά 0.8% στο 2014 και, παρόλο που η αγορά των laser εµφάνισε µια µικρή πτώση, οι έγχρωµες συσκευές «είδαν» σηµαντική αύξηση 10% σε σύγκριση µε το 2013. Και πάλι, η µεγαλύτερη αύξηση στον τοµέα των έγχρωµων εκτυπωτών ήταν για τους Α4 MFPs, ενώ οι έγχρωµοι µειώθηκαν και αντίστοιχη τάση παρουσιάστηκε και στις µονόχρωµες συσκευές. Οι business inkjet τα πήγαν πολύ καλά κατά την ίδια περίοδο, µε 51% αύξηση για τις συσκευές MFP, ενώ οι εκτυπωτές είδαν µια πιο µετριοπαθή αύξηση κατά 15.9%.

 

Μια ακόµα πηγή, η CCS Insight, αναµένει πως το 2018 θα πωληθούν περί τους 124 εκατοµµύρια εκτυπωτές, σε σχέση µε τους 106 εκατοµµύρια του 2013, µια αύξηση του µέσου ρυθµού ανάπτυξης κατά 3.1% κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Οι inkjet MFPs θα κατέχουν το µεγαλύτερο κοµµάτι της αγοράς, αντιστοιχώντας στο 50% συνολικών πωλήσεων. Εντούτοις, τα laser MFPs θα παρουσιάσουν τη µεγαλύτερη αύξηση, ξεπερνώντας τις 30 εκατοµµύρια πωλήσεις το 2018. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις των single-function εκτυπωτών θα συνεχίζουν να πέφτουν και θα κατέχουν ένα µικρό µόνο µερίδιο της αγοράς –µόλις 4%- ως το 2018. Σύµφωνα µε τους υπευθύνους της CCS Insight, το mobility, η ασφάλεια, τα big data και οι cloud υπηρεσίες µεταµορφώνουν τον τρόπο µε τον οποίο οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές χρησιµοποιούν την τεχνολογία. Το “consumerization” του ΙΤ προσθέτει ακόµα περισσότερη πίεση στα τµήµατα IT. Τα έγγραφα χρησιµοποιούνται σε ένα υβριδικό ψηφιακό και αναλογικό περιβάλλον και σε µια ποικιλία από διαφορετικές τοποθεσίες ταυτόχρονα. Καθώς, λοιπόν, οι τηλεπικοινωνίες και τα παραδοσιακά ΙΤ προϊόντα συνεχίζουν να συγκλίνουν, οι συσκευές εκτύπωσης προσαρµόζονται στις νέες τάσεις και «συµπεριφορές».

 

Χώρος ανάπτυξης για το κανάλι

Όπως όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν, οι ΙΤ πελάτες έχουν ήδη ξεκινήσει να παρατηρούν τις δυνατότητες και τη δυναµική, καθώς επίσης και την εξοικονόµηση χρηµάτων που προσφέρει το σύγχρονο MFP οικοσύστηµα. Όπως προειπώθηκε, το βάρος µετατίθεται σταδιακά από το παραδοσιακό µοντέλο που καθορίζεται αποκλειστικά από τα specs σε κάτι πιο ουσιώδες. Σε τελική ανάλυση, τα έξυπνα MFPs δεν συνιστούν απλά και µόνο έξοδα, αλλά εργαλεία που µπορούν να οδηγήσουν τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες βελτίωσης διεργασιών της επιχείρησης, βοηθώντας τους εργαζόµενους στο να γίνουν ακόµα πιο αποδοτικοί.

 

Έχοντας αυτά κατά νου, το κανάλι συνεργατών οφείλει να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε ένα χώρο που βρίσκεται αφενός σε συνεχή ανάπτυξη και αφετέρου «διψά» για σύγχρονες λύσεις. Η “smart” τεχνολογία απαιτεί αντίστοιχα ενηµερωµένους και καταρτισµένους συνεργάτες, προκειµένου να προσφέρουν τις απαραίτητες λύσεις που οι δυνατότητες και οι ανάγκες της επιχείρησης επιβάλουν – ιδίως σε έναν κόσµο που κυριαρχείται από έννοιες όπως cloud και mobility, οι οποίες αλλάζουν δραστικά τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών, δηµιουργώντας ταυτόχρονα µε τις νέες ευκαιρίες και επιπλέον ευθύνες για προσφορά αξιόπιστων λύσεων από πλευράς των µεταπωλητών. Αυτό συνεπάγεται, προφανώς, επέκταση του business και µεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, αλλά και την ανάπτυξη εµπιστοσύνης µεταξύ του πελάτη και του συνεργάτη – µια σχέση που η εδραίωσή της ανοίγει ακόµα µεγαλύτερες προοπτικές συνεργασίας µεσοπρόθεσµα και µακροπρόθεσµα, µε ορατά και για τα δύο µέρη πλεονεκτήµατα και κέρδη.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Gartner σε έρευνά της σχετικά: Τα έξυπνα MFPs µπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική διαχείρισης περιεχοµένου µιας επιχείρησης. Το αποτέλεσµα είναι πως οι end-user πελάτες δεν θα βλέπουν πλέον τον πάροχο του εκτυπωτή ή του MFP τους ως έναν ακόµα vendor, αλλά ως value-added συνεργάτη. Για µια επιχείρηση, το να γνωρίζει ποιες είναι οι επιχειρηµατικές της προοπτικές αποτελεί το πρώτο βήµα προτού ξεκινήσει να έχει τις όποιες απαιτήσεις από τον MFP vendor. Στο σηµείο αυτό, ο… έξυπνος συνεργάτης των smart MFPs θα δουλέψει µε τον πελάτη προκειµένου από κοινού να καθορίσουν και να κωδικοποιήσουν τους στόχους, αλλά και -κατά δεύτερον- να εκπαιδεύσει τον πελάτη σχετικά µε τις τεχνικές εκείνες δυνατότητες που πιθανώς ο τελευταίος δεν έχει υπόψη του. Το αποτέλεσµα; Ο πελάτης αφενός επιτυγχάνει τους βραχυπρόθεσµους επιχειρησιακούς στόχους του, αφετέρου µένει ικανοποιηµένος από τη συµβολή του συνεργάτη, µιας και δεν αισθάνεται πως απλά του πούλησε hardware.

 

Άρθρο του Χρήστου Δοβλέτογλου, Country Director, Greece Representative Office, Canon Europa N.V.

 

MFPs στη νέα εποχή. Με την Canon φυσικά!

 

Η αγορά των εκτυπωτικών συσκευών εν γένει, δεν χαρακτηριζόταν συνήθως από «κοσµογονικές» αλλαγές. Οι τεχνολογίες εκτύπωσης βελτιώνονταν διαρκώς φυσικά, αλλά δεν άλλαζαν δραµατικά, ενώ και η «φύση» των ίδιων των προϊόντων, προσέθετε περιορισµούς ως προς το µέγεθος και τις Dovletoglouδυνατότητές τους.

 

Όλα αυτά άρχισαν να αλλάζουν άρδην µε την εισαγωγή των MFPs (τα γνωστά µας πολυµηχανήµατα), τα οποία έφεραν τα πάνω-κάτω στην οργάνωση γραφείου και χάρισαν νέες δυνατότητες ακόµη και στις πιο µικρές επιχειρήσεις, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελµατίες.

 

Πάνω λοιπόν, που τα πράγµατα φάνηκαν να «σταθεροποιούνται», ήρθε η επανάσταση των mobile συσκευών και του cloud. Αυτές οι δύο τάσεις, σε συνδυασµό µε την απίστευτη αύξηση των δεδοµένων αλλά και της ψηφιοποίησης κάθε µορφής πληροφορίας, άλλαξαν δραστικά τον τρόπο µε τον οποίο οι επιχειρήσεις προσεγγίζουν πλέον το θέµα της εκτύπωσης.

 

Τι σηµαίνουν όλα αυτά, στην πράξη, για το κανάλι;

Πολύ «απλά», ότι έχουν να απαντήσουν σε πολύ πιο σύνθετα προβλήµατα και σε πολύ πιο εξειδικευµένες ανάγκες σε ό,τι αφορά τους πελάτες τους, ενώ ταυτόχρονα, υπάρχει πίεση για άµεση παράδοση και λύση, ευελιξία και υποστήριξη.

 

Πιο συγκεκριµένα, η σύγχρονη επιχείρηση, θεωρεί λίγο-πολύ δεδοµένα, στοιχεία όπως:

 

– Άµεση αντιγραφή χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

 

– Δυνατότητα σάρωσης σε αρχεία, e-mails, USB και PC.

 

– Υποστήριξη tablets και smartphones για mobile εκτυπώσεις.

 

– Αποµακρυσµένη εκτύπωση µέσω cloud.

 

– Προηγµένες δυνατότητες ασφάλειας και διαχείρισης των εκτυπώσεων.

 

– Ασύρµατη εκτύπωση χωρίς ειδικές ρυθµίσεις.

 

– Εύκολη εκτύπωση διπλής όψης και εξοικονόµηση χαρτιού και µελανιού σε κάθε επίπεδο.

 

– Ταχύτατη εκτύπωση, ακόµη και από standby mode.

 

– Σάρωση και των δύο όψεων και αυτόµατη αντιγραφή πολυσέλιδων εγγράφων.

 

– Εύκολη και οικονοµική συντήρηση, καθώς και προηγµένες δυνατότητες πρόληψης.

 

Μία νέα ευκαιρία υπηρεσιών

Όλα αυτά τα νέα «προαπαιτούµενα», µπορεί από τη µία µεριά να δηµιουργούν αυξηµένες απαιτήσεις για το δίκτυο των µεταπωλητών, από την άλλη όµως, δηµιουργούν νέες εξαιρετικές ευκαιρίες επέκτασης του business τους.

 

Νέες ευκαιρίες, διότι τέτοιου είδους λύσεις -και ειδικά αυτές της Canon- είναι «κοµµένες και ραµµένες» για αυτό που ονοµάζουµε “value added services”. Με canonάλλα λόγια, όταν µία επιχείρηση έχει ανάγκη από τόσο προηγµένα χαρακτηριστικά, είναι σαφές ότι µία πώληση µπορεί να συνοδευτεί από µία σειρά επαγγελµατικών υπηρεσιών.

 

Σε αυτές τις υπηρεσίες, θα πρέπει για παράδειγµα να συµπεριλάβουµε τις γνωστές Managed Print Services, αλλά ταυτόχρονα, µπορούµε -και πρέπει- να συνυπολογίσουµε τη δυνατότητα παροχής αρκετά πιο απλών και παράλληλα ιδιαίτερα χρήσιµων υπηρεσιών: Για παράδειγµα, η αυτόµατη καταµέτρηση των εκτυπώσεων και η ανάλυσή τους (έγχρωµες, ασπρόµαυρες, υψηλής ή µέσης ποιότητας, mobile, cloud κ.λπ.), δίνει µία πολύ σηµαντική πληροφορία σε κάθε επιχείρηση.

 

Επιπρόσθετα, η δυνατότητα άµεσης αρχειοθέτησης, ανοίγει νέο δρόµο για τη διαχείριση εγγράφων, τα τιµολόγια κ.λπ. µίας εταιρείας.

 

Αντίστοιχα, η υποστήριξη remote και mobile χρηστών, αλλάζει τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και των τµηµάτων της (π.χ. πωλήσεις), ανοίγοντας τον δρόµο για πιο «έξυπνη» αλλά και πιο επαγγελµατική οργάνωση των επιµέρους business units.

 

Ο κατάλογος δεν σταµατάει εδώ φυσικά, αφού ειδικά cloud και mobile apps µπορούν να κάνουν τη διαφορά σε έναν merchandiser για παράδειγµα, ενώ και οι παραδοσιακές υπηρεσίες υποστήριξης, παροχής αναλωσίµων κ.λπ., είναι ακόµη εδώ για να προσθέσουν έσοδα στους συνεργάτες της Canon.

 

Η πρόταση της Canon

Έχοντας πάντα το «µικρόβιο» της καινοτοµίας µέσα της, η Canon, η οποία σύµφωνα µε το US Patent Office ήταν νούµερο 3 στη λίστα των καταχωρηµένων πατεντών του 2014, µε 4.114 πατέντες, µπροστά απο εταιρείες όπως η Microsoft, Google και Apple, δεν θα µπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό και στην περίπτωση των MFPs.

 

Τα νέα προϊόντα, όχι µόνο υποστηρίζουν όλες τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας (π.χ. Wireless Printing, Cloud Printing, AirPrint, Mopria, σάρωση και εκτύπωση σε/από USB (JPEG/TIFF/PDF µε δυνατότητα αναζήτησης), Uploading στο Cloud, Smartphone/Tablet ready, Cloud Link για να εκτυπώσετε από δηµοφιλείς υπηρεσίες cloud, όπως τα Evernote, Dropbox, OneDrive ή Google Drive κ.λπ.), αλλά έχουν «κατεβάσει» αυτήν την υποστήριξη και στα entry level µοντέλα των διαφόρων οικογενειών, καθιστώντας την προσιτή σε κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελµατία.

 

Τόσο οι σειρές Maxify και i-Sensys όσο και τα µεγαλύτερα συστήµατα της οικογένειας imageRunner Advance, παρέχουν όλες τις σύγχρονες δυνατότητες -και όχι µόνο- εκτύπωσης και διαχείρισης εγγράφων, ενώ ταυτόχρονα, καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, όσο µικρή ή µεγάλη κι αν είναι αυτή.

 

Με αυτό τον τρόπο, δίνουν στο δίκτυο µεταπωλητών της Canon, τη δυνατότητα να δώσει άµεσα και ολοκληρωµένα, την ακριβή λύση που απαιτεί κάθε πελάτης, σχεδιάζοντας και παραδίδοντας µία custom πρόταση.

 

Οι σειρές Maxify και i-Sensys διανέµονται στην Ελλάδα, εκ µέρους της Canon, απο την Info Quest και Intersys. Η σειρά imageRunner Advance διανέµεται στην Ελλάδα, εκ µέρους της Canon, απο την Intersys.

 

Άρθρο του Παντελή Βούλγαρη, Marketing Manager, Business Imaging and Professional Print, Intersys SA

Καινοτόµες λύσεις MFPs, χωρίς περιορισµούς, από την Canon

 

Όσον αφορά τη σειρά Canon imageRunner Advance, καθώς και τις υπηρεσίες Value Added Services, για έναν συνεργάτη ο οποίος θα πρέπει να προτείνει µια τέτοια λύση, η Intersys, ο συνεργάτης της Canon στις λύσεις Business Imaging & VoulgarisProfessional Print, που περιλαµβάνουν τις υπηρεσίες Managed Print Services στην Ελλάδα, έχει όλες τις εναλλακτικές για µια σωστή πρόταση χωρίς περιορισµούς.

 

 

Για την Canon, βασικός γνώµονας στην κατασκευή MFPs είναι η αύξηση της παραγωγικότητας µε ταυτόχρονη µείωση του κόστους χρήσης, κοινώς και σαν cost per page. Εδώ θα πρέπει να διαχωρίσουµε τα πολυµηχανήµατα, τα οποία έχουν µικρό κόστος κτήσης αλλά υψηλό κόστος χρήσης, από τα πολυλειτουργικά συστήµατα τα οποία έχουν υψηλότερο κόστος κτήσης αλλά πολύ χαµηλό κόστος χρήσης.

 

Η Canon έχει αναπτύξει τεχνολογίες που σκοπό έχουν να καλύψουν τις αυξανόµενες ανάγκες των πελατών, από την ποιοτική εκτύπωση µέχρι και τη διαχείριση των εγγράφων, από smartphone ή tablet, µέσω cloud, για άτοµα τα οποία θέλουν ελευθερία κινήσεων χωρίς περιορισµούς.

 

Με δεδοµένο ότι το tablet µπαίνει στην καθηµερινότητά µας, θα πρέπει οι πολυλειτουργικές συσκευές να διαχειρίζονται τα έγγραφά µας σαν ένα κέντρο διαχείρισης ψηφιακού εντύπου σε αναγνωρίσιµες µορφές, όπως είναι το PDF ή τα αρχεία εικόνας JPG / TIFF, και ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται το πολυλειτουργικό σύστηµα όπως έναν υπολογιστή, είτε από το σπίτι ή το γραφείο του είτε µέσω internet από ένα αποµακρυσµένο σηµείο.

 

Επιπλέον, η Canon προσπαθεί πάντα να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισµό έτσι ώστε να δίνει ευκαιρίες στους συνεργάτες της να κινούνται ανταποκρινόµενοι στις ανάγκες των πελατών τους µε βασικό γνώµονα την αύξηση της κερδοφορίας  και της πελατειακής βάσης σε συνδυασµό µε το after sales service. Οι προτεινόµενες από την Canon λύσεις έχουν να κάνουν κυρίως µε δικτυακά µηχανήµατα µε έµφαση στην ασφάλεια των διακινούµενων ψηφιακών εγγράφων όπως είναι το IP filtering (φιλτράρισµα διευθύνσεων/χρηστών) που τυπώνουν ή διαχειρίζονται τη διαδικασία µέχρι και την κρυπτογραφηµένη εκτύπωση/σάρωση προς αποφυγή διαρροής εµπιστευτικών πληροφοριών.

 

Επίσης για την προστασία αποθηκευµένων πληροφοριών στον σκληρό δίσκο του MFP παρέχεται η δυνατότητα αφαίρεσής του ή και η δυνατότητα του mirroring (δεύτερος σκληρός δίσκος µε αυτόµατο backup). Αυτές είναι µόνο µερικές από τις τεχνολογίες που αναπτύσσει η Canon µε βασικό γνώµονα την υψηλή ποιότητα προϊόντων και παρεχόµενων υπηρεσιών σύµφωνα µε τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

 

Πλέον όλες οι πολυλειτουργικές συσκευές της Canon έχουν γίνει κέντρα διαχείρισης εγγράφων µε µεγάλο πίνακα χειρισµού, ο οποίος στις περισσότερες λύσεις είναι έγχρωµος αφής σαν tablet στην Ελληνική γλώσσα, έτσι ώστε ο χειριστής να µπορεί εύκολα να πραγµατοποιήσει λειτουργίες τις οποίες πριν θα ήταν αδύνατον να τις κάνει ή θα χρειάζονταν πολύ περισσότερες κινήσεις ή ακόµα θα διακινδύνευε την ασφάλεια των δεδοµένων.

 

Η Canon έχει συνεργαστεί µε άλλους µεγάλους κατασκευαστές, τόσο για να προσφέρει τεχνογνωσία όσο και για να ενσωµατώσει τεχνολογίες αποδεκτές από το µεγαλύτερο µέρος της αγοράς, µε σκοπό την δηµιουργία καινοτόµων λύσεων που προσαρµόζονται σε κάθε ανάγκη και σε κάθε λειτουργικό περιβάλλον του πελάτη. Έτσι ο συνεργάτης είναι σίγουρος ότι η λύση που προτείνει είναι προσαρµοσµένη στα νέα δεδοµένα.

 

Εκτός όµως από τις νέες τεχνολογίες και καινοτόµες λύσεις του κάθε κατασκευαστή το after sales service είναι πολύ βασικό, και εδώ η Intersys µε τους συνεργάτες της έχει δώσει ιδιαίτερη έµφαση εξασφαλίζοντας σηµαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Τέλος, για λύσεις οι οποίες απαιτούν εξειδικευµένο λογισµικό, η Intersys διαθέτει εξειδικευµένη οµάδα, η οποία έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει τους συνεργάτες της, από µια απλή εγκατάσταση µέχρι την πιο σύνθετη, µε απώτερο σκοπό την πλήρη ικανοποίηση του πελάτη.

 

Στόχος της Canon και της Intersys είναι να παρέχουν στους συνεργάτες τους πρωτοποριακές λύσεις σαν ένας πάροχος στον οποίο µπορούν να βασιστούν στην Ελλάδα του 2015, αλλά και να έχουν προοπτικές εξέλιξης µε µια ολοκληρωµένη γκάµα προϊόντων και λύσεων που καλύπτει όλες τις ανάγκες.

 

Άρθρο του Διονύση Κοντανά, PM Leader στo τµήµα ΕΒΤ λύσεων της Samsung Electronics Hellas

Tα πολυµηχανήµατα στην υπηρεσία των επιχειρήσεων

 

Τα πολυµηχανήµατα (MFPs) προσφέρουν στις επιχειρήσεις πλέον πολυ-λειτουργικότητα και ταυτόχρονα εξοικονόµηση χρόνου και εξόδων, καθώς µε τη χρήση τους οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να εκτελούν πολλές περισσότερες λειτουργίες από την απλή εκτύπωση εγγράφων. Σάρωση εγγράφων, διαχείριση εγγράφων (document management), ασφαλής εκτύπωση (secure printing), καταγραφή χρήσης (document accounting), εκτύπωσης από φορητές Kontanasσυσκευές (mobile printing), λύσεις cloud και αποµακρυσµένης εκτύπωσης είναι µόλις µερικές από αυτές.

 

Πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν πλέον τέτοιες λύσεις µε στόχο τη διευκόλυνση, την εξοικονόµηση χρόνου, τον περιορισµό του κόστους, την αύξηση της παραγωγικότητας, τις υψηλές επιδόσεις αλλά και την ασφάλεια. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους συνεργάτες να προσφέρουν αναβαθµισµένες υπηρεσίες MPS.

 

Περιορισµός κόστους

Μία επιχείρηση που θα επιλέξει ένα πολυµηχάνηµα, θα κάνει µία επένδυση σε µία συσκευή που θα καλύψει πλήθος αναγκών της. Εκεί παίζει καταλυτικό ρόλο ο προµηθευτής/συνεργάτης, γιατί καλείται να κατανοήσει πλήρως και να καταγράψει τις ανάγκες της επιχείρησης. Για την κάλυψη των αναγκών της κάθε επιχείρησης απαιτείται διαφορετικός τύπος προσέγγισης, καθώς αυτές είναι ξεχωριστές, τόσο ανάµεσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και ανάµεσα στα επιµέρους τµήµατα της κάθε µίας. Από τη στιγµή που οι συγκεκριµένες ανάγκες οριστικοποιηθούν (όπως για παράδειγµα η εκτύπωση αρχείων, η σάρωσή, η διαχείριση και η ασφάλεια των εγγράφων κ.α.), ο προµηθευτής µπορεί να σχεδιάσει και να προτείνει εξειδικευµένες λύσεις.

 

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν συµβόλαιο MPS διασφαλίζουν, αρχικά, δύο σηµαντικές λειτουργίες. Η πρώτη αφορά στον ίδιο τον εξοπλισµό εκτύπωσης και την αποτελεσµατική χρήση του και η δεύτερη αφορά στην άµεση επίλυση πιθανών προβληµάτων και τεχνικών θεµάτων που µπορεί να προκύψουν. Το σηµαντικότερο, όµως, πλεονέκτηµα έχει να κάνει µε την παρακολούθηση του κόστους χρήσης, καθώς η επιχείρηση είναι σε θέση να γνωρίζει µε ακρίβεια τα έξοδα που προκύπτουν από τη χρήση των εκτυπωτών της.

 

Οι λύσεις που προσφέρει η Samsung στο χώρο του document management, secure printing, document accounting και άλλα ακόµη που βελτιώνουν τη καθηµερινή λειτουργία των επιχειρήσεων.

 

Μέσω ενός πολυµηχανήµατος η κάθε εταιρεία είναι σε θέση να εκσυγχρονίσει και να εναρµονίσει τη λειτουργία της µε τις σύγχρονες τάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγµα αποτελεί η εκτύπωση µέσω mobile συσκευών. Σύµφωνα µε έρευνα της IDC (Worldwide Page Volume Report) σύντοµα το 50% των ανθρώπων σε εταιρικό περιβάλλον θα εκτυπώνει από mobile συσκευές. Οι προτάσεις της Samsung έρχονται να απαντήσουν στην τάση αυτή, ενώ ο σχεδιασµός των πολυµηχανηµάτων της γίνεται µε τέτοιο τρόπο, ώστε η χρήση τους να ανταποκρίνεται στην καθηµερινή εµπειρία που έχει κάποιος µε το smartphone ή το tablet του.

 

Πολυµηχάνηµα µε επεξεργαστή!

Τα πολυµηχανήµατα προσφέρουν πλέον µοναδικές ταχύτητες εκτύπωσης. Με διπύρηνους και τετραπύρηνους επεξεργαστές και ενσωµατωµένα συστήµατα σάρωσης διπλής όψης, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν έως και 60 σελίδες και να σαρώνουν µέχρι και 240 σελίδες λεπτό (σε λειτουργία σάρωσης διπλής όψης). Αυτό τα καθιστά ιδανικά για µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις και οργανισµούς που χρειάζεται να ανταπεξέλθουν σε ένα µεγάλο όγκο εκτυπώσεων, αλλά και επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη να σαρώσουν ένα µεγάλο αριθµό εγγράφων σε καθηµερινό επίπεδο, όπως για παράδειγµα τα δικηγορικά γραφεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι τράπεζες. Παράλληλα, διάφορες λύσεις, όπως οι λύσεις PrinterOn και Business Core Printing Solutios της Samsung, προσφέρoυν εύκολες αλλά και ασφαλείς λειτουργίες mobile εκτύπωσης, καθώς ακόµα και αποµακρυσµένη εκτύπωση είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο.

 

Ασφάλεια επαγγελµατικών προτύπων

Τέλος, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάµεσα σε πολλούς τρόπους ελέγχου πρόσβασης, όπως τη χρήση PIN, ID και κωδικού, ανάγνωση έξυπνης κάρτας ή της -ενεργοποιηµένης συσκευής τους µέσω NFC. Η ασφάλεια που προσφέρεται µε αυτόν τον τρόπο είναι τέτοια που ανταποκρίνεται στα πρότυπα που απαιτούν ακόµα και οι κυβερνητικοί οργανισµοί.

 

Συνοψίζοντας, βασικός στόχος ενός συνεργάτη είναι να προσφέρει σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως µεγέθους και προϋπολογισµού, τις καλύτερες και τις πιο πρωτοποριακές λύσεις που τις βοηθούν στην ανάπτυξη τους και την εξοικονόµηση χρόνου και κόστους. Τα πολυµηχανήµατα γίνονται τα εφόδια που θα τους δώσουν την ευκαιρία να προσφέρουν µια νέα προστιθέµενη αξία στον πελάτη τους.

 

Άρθρο της Χαρίτας Φραγκούλη, printing category manager, Greece & Cyprus

 

Τα τελευταία χρόνια τρισεκατοµµύρια σελίδες µεταφέρονται στο cloud, Fraggouliωστόσο παραµένουµε στο «υβριδικό» στάδιο όπου ανταλλάσσουµε και επεξεργαζόµαστε πληροφορία τόσο στον «φυσικό» κόσµο (χαρτί) όσο και στον ψηφιακό, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται συνεχώς η ανάγκη για:

 

– διαχείριση αυξηµένου όγκου πληροφοριών από διαφορετικές πηγές και προς ποικίλους παραλήπτες

 

– άµεση και ασφαλή πρόσβαση σε δεδοµένα και εύκολη επεξεργασία

 

– εξοικόµηση χρόνου και µέγιστη απόδοση των επενδύσεων µας

 

Οι πολυλειτουργικές συσκευές αποτελούν σηµείο εισόδου – εξόδου στο οποίο ξεκινά ή καταλήγει µια «ροή εργασίων» (σε αντίθεση µε έναν «απλό» εκτυπωτή» που αποτελεί «µόνο» σηµείο εξόδου).

 

Μερικά λοιπόν από τα χαρακτηριστικά αυτής της νέας γενιάς Flow πολυµηχανηµάτων της ΗΡ, χωρίς να απαιτείται  επιπλέον επένδυση από την hpεπιχείρηση) είναι µεταξύ άλλων:

 

– Έγχρωµη σάρωση σε όλα τα πολυµηχανήµατα (ακόµη και σε όσα έχουν ασπρόµαυρη εκτύπωση)

 

– Άµεση διαχείριση εργασιών από το πολυµηχάνηµα µε οθόνη αφής HP Easy Select 8’’, µε εύχρηστο µενού επιλογών. Προσαρµογή της κλίσης της οθόνης ανάλογα µε τις ανάγκες του χρήστη (επιδαπέδια / επιτραπέζια)

 

– Προσαρµογή επιλογών µε HP Quick Sets και δυνατότητα για άµεση αυτοµατοποίηση ροής εργασιών (π.χ. σάρωση και δροµολόγηση εγγράφου σε συγκεκριµένο παραλήπτη / φάκελο µε το πάτηµα ενός κουµπιού)

 

– Αυτόµατη τροφοδοσία χαρτιού 100 φύλλων και HP Every Page ώστε να µην χαθεί κάποια σελίδα κατά την αυτόµατη τροφοδοσία σάρωσης

 

– Υψηλές ταχύτητες σάρωσης διπλής όψης µε µία ανάγνωση (έως 52 εικόνες το δευτερόλεπτο)

 

– Εισαγωγή δεδοµένων χάρη σε εύχρηστο πληκτρολόγιο

 

– Ενσωµατωµένο OCR και πολλαπλές επιλογές αποθήκευσης / δροµολόγησης (SharePoint, φάκελος δικτύου, email)

 

– Προηγµένη επεξεργασία εικόνας: αυτόµατος σωστός προσανατολισµός κάθε σελίδας Α διόρθωση αντιθέσεων, φωτεινότητας και background για κάθε σελίδα.

 

Eποµένως, το πολυµηχάνηµα µας εξασφαλίζει ένα πολύ ισχυρό σηµείο εκκίνησης – στο οποίο µπορεί να βασιστεί κανείς και να υλοποιήσει εξειδικευµένες λύσεις µε ταχύτητα και αξιοπιστία.

 

Κινητήρια δύναµη µέσα στα πολυµηχανήµατα και τους εκτυπωτές LaserJet της HP που ανακοινώθηκαν µέσα στο 2015, είναι η νέα τεχνολογία JETINTELLIGENCE , αποτέλεσµα πολυετούς έρευνας και ανάπτυξης, που επιτρέπει στις νέες συσκευές να έχουν:

 

– Έως και 53% χαµηλότερη κατανάλωση ενέργειας1 σε σχέση µε τα προηγούµενα µοντέλα, καθώς η εκτύπωση επιτυγχάνεται σε χαµηλότερη θερµοκρασία.

 

– Έως και 40% βελτιωµένη ταχύτητα1 – τόσο στην εκτύπωση της πρώτης σελίδας όσο και στην εκτύπωση διπλής όψης.

 

Οι συσκευές της HP είχαν παραδοσιακά εξαιρετικά χαµηλή κατανάλωση ενέργειας αλλά και εξαιρετικά γρήγορη επαναφορά / εκτύπωση από κατάσταση αδράνεις. Κάτι που κάνει τα παραπάνω ποσοστά βελτίωσης ακόµη πιο εντυπωσιακά.

 

– Έως και 40% µικρότερο µέγεθος συσκευών, χάρη στα µικρότερα µηχανικά µέρη και στη βελτιωµένη διαδροµή του χαρτιού µέσα στη συσκευή κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης.

 

– Έως και 33% περισσότερες σελίδες χωρίς αλλαγή αναλωσίµου

 

FLOW και JET INTELLIGENCE – αλλά όχι µόνο…  Η HP επενδύει και εξελίσσει την τεχνολογία  εκτύπωσης και απεικόνισης laserjet για περισσότερα από 30 χρόνια, καινοτοµεί µε τεχνολογίες µελάνης (inkjet, PageWide), δίνει λύσεις σε εκτυπωτές, πολυµηχανήµατα και σαρωτές για τις ανάγκες του σήµερα και του αύριο, αντλώντας έµπνευση από τις ανάγκες των πελατών µας και τις ιδέες των συνεργαζόµενων εταιριών.

 

Αναζητήστε τα προϊόντα που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες και αξιοποιήστε τις δυνατότητες που σας εξασφαλίζουν, ώστε να κάνετε την εργασία σας πιο παραγωγική και αποδοτική.

 

Άρθρο του Δηµήτρη Παπαδάκου, marketing manager της Konica Minolta Business Solutions Greece

Konica Minolta MFPs : Τι µετράει σήµερα για τον τελικό πελάτη;

 

Τα στοιχεία είναι λίγο πολύ γνωστά και έχουν ξαναγραφτεί: «Όλα γίνονται Mobile: το 2016 οι χρήστες smartphone Θα έχουν φτάσει τα 2,16 δισεκατοµµύρια παγκοσµίως», «Ο κάθε υπάλληλος ξοδεύει 7,4 ώρες εβδοµαδιαίως αναζητώντας πληροφορίες και αρχεία», «Υπάρχουν 30 Papadakosεκατοµµύρια εκτυπωτές και MFPs σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Ευρώπη, συνδεδεµένοι σε δίκτυο».

 

Το βλέπουµε και γύρω µας καθηµερινά. Όλες οι επιχειρήσεις θέλουν να εκµεταλλευτούν τις απεριόριστες δυνατότητες που δίνουν οι νέες αρχιτεκτονικές, µε κυρίαρχη την ελευθερία και ευελιξία στους εργαζόµενους. Όλοι θέλουν να προσφέρουν την άµεση πρόσβαση στη πληροφορία (any time / any where), οι εργαζόµενοι να µη χρειάζεται να έχουν πολλά και πολλές φορές ίδια µέσα (Tablet, SmartPhones) εκτέλεσης των εργασιών τους, απλά και γρήγορα, τα τµήµατα ΙΤ να µη χρειάζεται να δουλεύουν σε πολλά και διαφορετικά συστήµατα, αλλά κυρίως να µην κάνουν καµία έκπτωση στην ασφάλεια.

 

Για τη Konica Minolta, το επόµενο στάδιο στον χώρο των Εκτυπωτικών Συστηµάτων µετά το Optimize Printing Services, είναι το Managed Contend Services (MCS). Με αυτό περιγράφουµε την ανάλυση των διαδικασιών του πελάτη, το σχεδιασµό και τη πρόταση της λύσης και όλες τις υπηρεσίες, τα solution αλλά και το H/W που τελικά οδηγούν στην απλοποίηση των διαδικασιών, µε τη µέγιστη όµως ασφάλεια.

 

Το τρίπτυχο ασφάλεια, προσβασιµότητα, συνδεσιµότητα είναι αυτό που ακολουθούµε στο σχεδιασµό των νέων σειρών µας έγχρωµων και ασπρόµαυρων MFPs και Printers.

 

Η νέα µας σειρά (bizhub 227/287/367) είναι εφοδιασµένη, στη στανταρ  έκδοσή της, µε Panel αφής, table like, έτσι ώστε να είναι πιο φιλική στο χρήστη, ενώ η συνδεσιµότητα NFC που χρησιµοποιεί και η δυνατότητα LE Bluetooth (προαιρετικά) επιτρέπει τη γρήγορη σύνδεση φορητών συσκευών µε τον εξοπλισµό, χωρίς να ζητείται από το χρήστη να «έχει γνώσεις ΙΤ». Ο επίσης στανταρ web browser επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση σε cloud Υπηρεσίες όπως το Drop Box ή σε υποδοµές όπως το Share Point, εφόσον δίνεται η δυνατότητα για προσωποποιηµένα Panels.

 

Φυσικά όλα αυτά βοηθούν στην πιο απλή αλλά γρήγορη πρόσβαση του χρήστη στις υπηρεσίες ή εφαρµογές που του παρέχει µια εταιρία σήµερα. Σαν Konica Minolta θέλουµε τα µηχανήµατά µας να βρίσκονται στο κέντρο της αρχιτεκτονικής διασύνδεσης µέσα στις επιχειρήσεις. Τα MFPs θα γίνουν κόµβοι επικοινωνίας και πρόσβασης του χρήστη στη πληροφορία.

 

Έτσι λοιπόν προκύπτει και σηµαντικό ζήτηµα ασφάλειας. Μήπως όλα αυτά τα «καλούδια» είναι απλά άλλη µια «κερκόπορτα» στα συστήµατα των εταιριών; Αυτός είναι ο µεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας που συναντάµε στην άµεση διασύνδεσή µας µε τα Πληροφοριακά Συστήµατα των εταιρειών.

 

Ένα MFP µπορεί να γίνει στόχος για την υποκλοπή κωδικών (Active Directory),αλλαγή ρυθµίσεων (διαδροµή email), σκληρός δίσκος, network sniffing κτλ. Εφαρµόζουµε λοιπόν αυστηρές διαδικασίες πρόσβασης (user,admin,service mode,print ID), κρυπτογράφησης (HDD,Safe data removal,SSl/TLS connection, MAC address filter) στις στανταρ εκδόσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Konica Minolta έχει τα περισσότερα πιστοποιητικά ασφάλειας στην αγορά µας. Όµως, αν προκύψει η ανάγκη για απόλυτο διαχωρισµό και µη πρόσβαση σε διαφορετικά δίκτυα της εταιρίας, η νέες µας σειρές δίνουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης σε δύο διαφορετικά δίκτυα.

 

Θέλουµε να βοηθήσουµε τους συνεργάτες µας να µιλήσουν µε τους πελάτες τους για όλα αυτά. Θέλουµε να δίνουµε τη δυνατότητα, ώστε οι συνεργάτες µας να µπορούν να χρησιµοποιούν τα MFPs µας όταν σχεδιάζουν µια ολοκληρωµένη λύση στους πελάτες τους. Να δώσουµε δηλαδή την ελευθερία, να φύγουνε από το κλασικό «κουτί», και να διασυνδέσουν workflows και processes µε τους τελικούς χρήστες.

 

Άρθρο εκ µέρους της Xerox Hellas

Xerox: Τεχνολογία για τις προκλήσεις του σήµερα αλλά και του αύριο!

 

Τα σύγχρονα MFPs είναι έξυπνα δικτυακά συστήµατα, τα οποία συνδυάζουν τη χρηστικότητα πολλαπλών λειτουργιών σε µία και µόνο συσκευή, ανταποκρινόµενα πλήρως στις ανάγκες της connected καθηµερινότητάς σας. Οι έξυπνες πολυλειτουργικές συσκευές έχουν κερδίσει επάξια τον κεντρικό ρόλο στο σύγχρονο οικοσύστηµα µιας επιχείρησης, προσφέροντάς τους συγκριτικά πλεονεκτήµατα.

 

Τα πολυλειτουργικά συστήµατα της Xerox που βασίζονται στο ConnectKey, προσφέρουν αυτά τα ζωτικής σηµασίας πλεονεκτήµατα τόσο στις µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις όσο και στους µεγαλύτερους εταιρικούς πελάτες. Τι είναι όµως το ConnectKey;

 

Πρόκειται για µια πρωτοποριακή αρχιτεκτονική από τη Xerox που ενσωµατώνει κορυφαίας τεχνολογίας controllers και προηγµένες λύσεις λογισµικού, προσφέροντάς σας τα απαραίτητα εργαλεία για να απλοποιήσετε τις διαδικασίες και, ταυτόχρονα, εξοικονοµώντας χρόνο και χρήµατα στην επιχείρησή σας.

 

Μπορείτε για παράδειγµα, να εκτυπώσετε από οπουδήποτε, µέσω των δυνατοτήτων εκτύπωσης εν κινήσει. Επιπλέον, τα έγγραφά σας µπορούν να σκαναριστούν απευθείας σε cloud υπηρεσίες όπως τα Google Drive, Evernote και Microsoft Office 365 για αποθήκευση και διαµοιρασµό.

 

Με το ConnectKey έχετε επίσης τη δυνατότητα να αναπτύξετε εφαρµογές και να τις ενσωµατώσετε στις MFP συσκευές σας, χάρη στα εύχρηστα εργαλεία του.

 

Το λειτουργικό περιβάλλον εργασίας, τα πρακτικά και καινοτόµα χαρακτηριστικά, αλλά και η ασυναγώνιστη απόδοση του ConnectKey, ουσιαστικά υλοποιούν τη µετάβαση από τα workflows που βασίζονται σε χαρτί απευθείας στην ψηφιακή εποχή, συνδέοντας τις πληροφορίες σας µε όσους τις χρειάζονται. Το αποτέλεσµα είναι η επιτάχυνση των ρυθµών της επιχείρησής σας µε ταχύτερη, ακόµα πιο ευέλικτη διαχείριση εγγράφων.

 

Συν τοις άλλοις, οι ΙΤ επαγγελµατίες µπορούν να διαχειριστούν τα MFPs που χρησιµοποιούν την πλατφόρµα ConnectKey χωρίς προβλήµατα, καθιστώντας τις εφαρµογές ακόµα πιο προσβάσιµες στους εργαζόµενους της επιχείρησης, απευθείας από την οθόνη αφής των συσκευών. Σε αυτό συµβάλει και το γεγονός πως το ConnectKey προσφέρει ένα κοινό περιβάλλον εργασίας για όλες τις συσκευές. Δεδοµένου µάλιστα πως η Xerox κατασκευάζει τόσο τον εξοπλισµό όσο και τον controller για τα προϊόντα που βασίζονται στο ConnectKey, εξασφαλίζεται το θέµα της απρόσκοπτης και οµαλής λειτουργίας.

 

Είτε αποφασίσετε να διαχειριστείτε τις συσκευές οι ίδιοι, είτε χρησιµοποιώντας µια διαχειριζόµενη υπηρεσία Xerox Managed Print Service, θα επωφεληθείτε από τα εργαλεία που προσφέρει το ConnectKey για µείωση του κόστους και ανάπτυξη.

 

Μια ακόµα σηµαντική για τις επιχειρήσεις παράµετρος είναι εκείνη της ασφάλειας. Χάρη στο ConnectKey, όλα τα δεδοµένα στις πολυλειτουργικές συσκευές σας διασφαλίζονται και προστατεύονται από το malware, µε την εγγύηση της McAfee.

 

Το συµπέρασµα είναι πως οι συσκευές MFPs που βασίζονται στο ConnectKey προσαρµόζονται στον τρόπο µε τον οποίο εσείς δουλεύετε –είτε εν κινήσει είτε στο cloud- επιτρέποντάς σας να επικεντρώσετε σε αυτό που έχει πραγµατικά σηµασία: την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.