Μειωθηκε το προστιμο της Ηλεκτρονικης

Θετικά νέα για την Ηλεκτρονική, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή αλυσίδα είδε το τεράστιο πρόστιμο των 79,5 εκατ. ευρώ που της είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ να μειώνεται τελικώς από τα διοικητικά δικαστήρια σε επίπεδα λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ.

Το πρόστιμο είχε επιβληθεί λόγω της εμπλοκής της Ηλεκτρονικής σε υπόθεση υπεξαίρεσης ΦΠΑ όπου κεντρικό ρόλο είχε η εταιρεία Orbicom, ενώ το συνολικό ύψος των συναλλαγών που αφορούσε η υπόθεση ήταν της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ. Μετά την επιβολή του προστίμου, η Ηλεκτρονική, η διοίκηση της οποίας υποστήριζε εξ αρχής ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση, είχε προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, όπου η κατάληξη ήταν θετική. Το πρόστιμο που επεβλήθη στην Ηλεκτρονική ανέρχεται σε ένα ποσό που εκτιμάται ότι είναι άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Η μείωση του προστίμου είναι μεγάλης σημασίας για την Ηλεκτρονική, καθώς αν παρέμενε, η κατάσταση θα ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη. Τώρα, μπορεί να συνεχίσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.