Μειωση εσοδων για την IBM

Η μη επίτευξη μερικών πολύ σημαντικών συμφωνιών στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 οδήγησε σε πτώση κατά 5% τα έσοδα της IBM, τα οποία έφτασαν τελικά τα $23,4 δις σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία. Αντίστοιχα, υπήρξε συρρίκνωση και των κερδών κατά 1%, τα οποία στο ίδιο χρονικό διάστημα ανήλθαν στα $3 δις.

Όπως τόνισε ο Ginni Rometty , πρόεδρος και CEO της εταιρείας, το τρίμηνο είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες η IBM δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ορισμένες σχεδόν σίγουρες συμφωνίες για την παροχή λογισμικού, κάτι που καταγράφηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε η CEO της ΙΒΜ, οι συγκεκριμένες συμφωνίες αγγίζουν τα $400 εκατομμύρια και αποτελούν μια πολύ καλή εκκίνηση  για το δεύτερο τρίμηνο της εταιρείας. 

Ανά τομέα, η IBM  είδε το hardware να σημειώνει πτώση κατά 17%, στα $3,1 δις, ενώ το software απέφερε έσοδα ύψος $5,6 δις. Το κομμάτι των technology services έπεσε κατά 4% στα $9,6 δις, ενώ οι business services μειώθηκαν κατά 3% στα $4,5 δις. Αντίθετα τα έσοδα από τα business analytics αυξήθηκαν κατά 7% και από τις υπηρεσίες cloud κατά 70%. Ωστόσο η IBM δεν αποκάλυψε ακριβείς αριθμούς για τις συγκεκριμένες δραστηριότητές της.