Μεγαλη επενδυση της ZTE στην Ελλαδα!

Σε μια πολύ σημαντική επιχειρηματική εξέλιξη, η κινεζική ZTE ανακοίνωσε ότι ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα καθιστώντας το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της, αλλά και σχεδιάζοντας τη δημιουργία στην Ελλάδα κέντρου παραγωγής λογισμικού (Software Research & Development Center) για όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ ελληνικής πολιτείας και ZTE, η εταιρεία θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της στην Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το ενδιαφέρον της ΖΤΕ για την άμεση δημιουργία στην Ελλάδα κέντρου παραγωγής λογισμικού. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κινεζική εταιρεία, θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα καθώς θέλει να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των Ελλήνων μηχανικών που είναι η πολύ μεγάλη εξειδίκευσή τους.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των κινεζικών εταιρειών να κάνουν σοβαρές, μεγάλες και κυρίως με μακροχρόνιο ορίζοντα επενδύσεις στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ΖΤΕ είναι εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, διαθέτει πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες.

Είναι προφανές ότι όταν μια εταιρεία αυτού του μεγέθους επενδύει κάπου, έχει εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επένδυσή της γίνεται αφενός σε ασφαλές περιβάλλον αφετέρου έχει προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας. Ακόμα παραπέρα, η κίνηση αυτή δίνει το σύνθημα και σε άλλες εταιρείες ότι η Ελλάδα είναι ένας επενδυτικά συμφέρων προορισμός που αξίζει κανείς να βάλει τα χρήματά του.

Έτσι, μετά την συμφωνία τον περασμένο Νοέμβριο για μεταφορά μέρους των προϊόντων της Hewlett Packard προς την Ευρώπη μέσω του λιμανιού του Πειραιά, η  ΖΤΕ γίνεται η δεύτερη, παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρεία που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία. Γεγονός που σίγουρα δημιουργεί αισιοδοξία και προσδοκίες για ανάλογες επιχειρηματικές κινήσεις στο άμεσο μέλλον. 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.