Με προσδοκιες για την αγορα των tablets η LG με το G Pad

Μετά το ντεμπούτο του LG G Pad 8.3 στην IFA 2013, η LG Electronics ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του tablet στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για μια συσκευή που δανείζεται χαρακτηριστικά από άλλες premium συσκευές της σειράς G Series, όπως τα smartphones G Pro και G2, και ταυτόχρονα έρχεται στις 8,3 ίντσες, θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τα περισσότερα μοντέλα.  Άλλωστε, η LG θεωρεί τη φορητότητα και τις ιδανικές διαστάσεις τα δύο βασικά ζητούμενα από ένα tablet.

Μεγάλη σημασία έχει δοθεί και στην αυτονομία της συσκευής και έτσι το G Pad 8.3 διαθέτει μπαταρία 4600mAh, η οποία εγγυάται πολύωρη χρήση. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής, το G Pad διαθέτει οθόνη τεχνολογίας WUXGA 1920 x 1200 (Widescreen Ultra Extended Graphics Array), η οποία, σε σύγκριση με μια τυπική οθόνη Full HD, εγγυάται ακόμη καλύτερη ανάλυση και ποιότητα απεικόνισης, και επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα Snapdragon 600 στα 1,7GHz.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η λειτουργία QPair με την οποία η συσκευή μπορεί να συνδέεται με μία κίνηση ακόμη και με Android smartphones άλλων κατασκευαστών.