15.1 C
Athens
03/03/2021
Biztech

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Microsoft Cloud Experts Meet Up

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο των επιχειρήσεων όσο και της κοινωνίας. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και οι τεχνολογίες αιχμής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, έχουν ήδη αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και επικοινωνούμε. Στη κορυφή των τεχνολογικών εξελίξεων βρίσκεται το cloud, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη για τον μετασχηματισμό του κράτους και των επιχειρήσεων, καθώς μειώνει το οικονομικό κόστος και αυξάνει τα επίπεδα ασφαλείας στη διαχείριση των δεδομένων. Επειδή όμως η τεχνολογία αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, η διαρκής εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και η πιστοποίηση πάνω σε αυτές, είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουμε εξοικειωμένοι με τον ψηφιακό κόσμο.

Η Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών πληροφορικής, συμμετείχε στο 2ο Microsoft Cloud Experts Meet Up την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, με σκοπό την εισαγωγή στις cloud τεχνολογίες. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη καθώς και στις 4 παράλληλες συνεδρίες συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα. Κατά τη διάρκεια του event, οι ομιλητές, έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων, εξειδικευμένα στις τεχνολογικές λύσεις και τα ψηφιακά εργαλεία της Microsoft, παρουσίασαν αναλυτικά τα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης της Microsoft. Οι 4 βασικοί τομείς πιστοποίησης πάνω στην τεχνολογία του cloud είναι: Power Platform, Microsoft 365, Artificial Intelligence και Azure Fundamentals. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ο οποίος μίλησε σχετικά με την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα και τη δημιουργία datacenter, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία GRforGRowth.

Η πρώτη εισαγωγική τεχνολογική ενότητα ήταν αφιερωμένη στο σεμινάριο Microsoft Power Platform το οποίο προορίζεται για χρήστες που επιθυμούν, μεταξύ άλλων, να μάθουν να αναλύουν δεδομένα για πληροφορίες χρησιμοποιώντας το Power BI γρήγορα και εύκολα και να δημιουργούν προσαρμοσμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Power Apps. Ο εισηγητής του session Μάνος Πέπης, CEO, Consultant & Solution Architect στην Candi, δήλωσε: «Μέσα από την εκπαίδευση και την γνώση στο Power Platform μπορείτε να αποκτήσετε την καριέρα που θα θέλατε! Σε ένα περιβάλλον όπου οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι πολύ περισσότερες από αυτές που μπορούν να προσφέρουν οι πιστοποιημένοι μηχανικοί της αγοράς μας».

Το βασικό θέμα της δεύτερης εισαγωγικής τεχνολογικής ενότητας ήταν η πιστοποίηση πάνω στη σουίτα εφαρμογών γραφείου Microsoft 365. Ο Αχιλλέας Ράπτης, Senior Technology Advisor στην Office Line, ανέφερε ότι: «Η παραγωγικότητα και η ασφαλής απομακρυσμένη εργασία είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Η λύση για τις εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους, δεν είναι άλλη από τη χρήση των προϊόντων του Microsoft 365. Στόχος των Cloud Experts Webinars είναι να φέρουν κάθε IT επαγγελματία πιο κοντά στις Cloud τεχνολογίες που χρειάζεται στην καθημερινότητά του ώστε να μεταμορφώσει την εταιρεία του σε ένα πραγματικό Modern Workplace!

Το τρίτο session ήταν αφιερωμένο στο σεμινάριο Microsoft Azure AI Fundamentals με το οποίο μαθαίνει κανείς βασικές έννοιες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και εξοικειώνεται με τις υπηρεσίες στο Microsoft Azure που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία λύσεων AI. Η Γεωργία Καλύβα, Microsoft AI MVP and Web Applications Developer και ομιλήτρια στο συγκεκριμένο session, ανέφερε ότι «το AI-900 είναι η βάση για τη σουίτα Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft και περιλαμβάνει όλα τα skills που χρειάζεται ένας επαγγελματίας για την εισαγωγή του στον κόσμο του Αzure AI και του Machine Learning».

Τέλος, στην τέταρτη ενότητα δόθηκε έμφαση στο Microsoft Azure Fundamentals και τις γνώσεις που αποκτά κανείς στο cloud περιβάλλον και σε βασικές υπηρεσίες ασφάλειας και ιδιωτικότητας στο Azure.  Ο Γιώργος Μάρκου, Cloud Architect & Microsoft MVP δήλωσε ότι «για την αποδοτικότερη υιοθέτηση του Cloud μοντέλου λειτουργίας, ένας οργανισμός θα πρέπει να μετασχηματιστεί εσωτερικά προτού ξεκινήσει το ταξίδι του προς το «σύvvεφο». Ο μετασχηματισμός αυτός, έχει ως αφετηρία το upskilling των ανθρώπων του θα κληθούν να διαχειριστούν τη νέα αυτή συνθήκη για τον οργανισμό την αμέσως επόμενη ημέρα. Το AZ-900 είναι το starting point στο ταξίδι αυτό. Απευθύνεται σε technical or non technical audiences όπου έχουν την ανάγκη να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα soft skills αναφορικά με το Cloud Computing και το Microsoft Azure».

Μπορείτε να επισκεφτείτε το YouTube Channel των Cloud Experts εδώ καθώς και το group στο LinkedIn εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΙBM: Επενδύει $1 δις στη flash memory

Kitriniaris

Mε νέο smartphone η Lenovo γλυκοκοιτάζει τις διεθνείς αγορές

Kitriniaris

Deutsche Telekom: Συνάντηση κορυφής επί ελληνικού εδάφους

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα