13 C
Athens
07/03/2021
Biztech

Με έναν CEO η SAP

Αλλαγές στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια της SAP, καθώς το μοντέλο των δύο διευθύνοντων συμβούλων δεν θα συνεχιστεί, καθώς ο Τζιμ Χάγκεμαν Σνάμπε πρόκειται να σταματήσει να ασκεί καθήκοντα CEO και να “αναβαθμιστεί” σε μέλος του εποπτικού συμβουλίου (supervisory board) του γερμανικού κολοσσού του επιχειρηματικού λογισμικού. Κάτι που σημαίνει ότι στο εξής ο Μπιλ ΜακΝτέρμοτ θα είναι ο μόνος διευθύνων σύμβουλος της SAP.

O κ. Σνάμπε, μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της SAP, υποστήριξε πως μετά από 20 χρόνια στη γερμανική εταιρεία επιθυμεί να αλλάξει ρόλο και να βρίσκεται πιο κοντά στην οικογένεια του. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος καθώς το μοντέλο των δύο CEOs έδειχνε να λειτουργεί για την SAP. Βέβαια, το γεγονός ότι ο κ. ΜακΝτέρμοτ έχει την έδρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι η SAP προσπαθεί να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην αμερικανική αγορά, όπου τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να εδραιωθεί.

Ο κ. Σνάμπε, βέβαια, θα παραμείνει στη SAP ως μέλος του supervisory board, θέση για την οποία χρειάζεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο του 2014. Αλλά, μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε αυτό τον τομέα.

Δημήτρης Μαλλάς

Σχετικά άρθρα

Warply: χρηματοδότηση 500.000$ για επέκταση στο εξωτερικό

Kitriniaris

Νέα λύση ΙΤ υποδομών από την HP

Kitriniaris

Νέο ΔΣ και πρόεδρος για τον ΣΕΠΒΕ

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα