Μαινεται ο πολεμος στα smartphones

Με τους κατασκευαστές smartphones να δίνουν των υπέρ πάντων μάχη προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί στον αγώνα για την τρίτη θέση της αγοράς, το πεδίο της αντιπαράθεσης έχει μεταφερθεί εσχάτως στο BlackBerry Z10.

Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές τόσο το νέο OS της καναδικής εταιρείας όσο και η ίδια η συσκευή είναι πράγματι αξιόλογες προσπάθειες. Οι ίδιοι αναλυτές προσθέτουν ωστόσο ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της BlackBerry να επιστρέψει από την άβυσσο που βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο. Φαίνεται, λοιπόν, πως αυτή η προσπάθεια δεν αρέσει σε πολλούς καθώς την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε η είδηση ότι τα Z10 παρουσιάζουν πολλά προβλήματα, σε σημείο που οι επιστροφές των συσκευών στις ΗΠΑ να ξεπερνούν τις πωλήσεις τους.

Η BlackBerry απάντησε άμεσα και οργισμένα σε αυτές τις φήμες. Συγκεκριμένα ο CEO της εταιρείας, Thorsten Heins, τόνισε ότι οι επιστροφές συσκευών είναι κάτω από το μέσο όρο της αγοράς smartphones και ότι η εταιρεία δεν θα αφήσει αναπάντητους τέτοιους ανυπόστατους ισχυρισμούς. Μάλιστα, ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της BlackBerry έχει ήδη καλέσει τις αρμόδιες εποπτικές αρχές σε Καναδά και ΗΠΑ να εξετάσουν την πηγή και την σκοπιμότητα αυτής της “είδησης”. 

Αναλυτές πιστεύουν ότι η όλη ιστορία είναι ένα ακόμη επεισόδιο στον αδυσώπητο πόλεμο της αγοράς smartphones στον οποίο η BlackBerry δεν φαίνεται πάντως να καταθέτει τα όπλα.