4.8 C
Athens
16/01/2021
Biztech

LG OLED TVs: κορυφαία χρωματική απόδοση

Στο πλαίσιο της IFA 2017 η LG ανακοίνωσε νέες συνεργασίες που αξιοποιούν τεχνολογίες αναγνωρισμένων εταιρειών του κλάδου όπως η Dolby και η Technicolor.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες OLED τηλεοράσεις του 2017 θα ενσωματώνουν τη λειτουργία Technicolor Expert Mode, την οποία έχει επιμεληθεί από την επιστημονική ομάδα της Technicolor, η οποία εργάζεται στην πλειονότητα των μεγάλων παραγωγών περιεχομένου του Χόλιγουντ.

Από τον Οκτώβριο του 2017, η λειτουργία Technicolor Expert Mode θα ενσωματωθεί στο μενού των ρυθμίσεων εικόνας όλων των LG OLED τηλεοράσεων, ενώ παράλληλα η εταιρεία εργάζεται στην υιοθέτηση της λειτουργίας Technicolor Expert Mode για όλες τις LG 2017 SUPER UHD τηλεοράσεις.

 

Επίσης, στην IFA 2017, η LG έδειξε επίσης τις δυνατότητες των OLED TVs στην αναπαραγωγή 4K HDR εικόνας στα βιντεοπαιχνίδια. Σε συνδυασμό με το Microsoft Xbox One S και το Forza Horizon 3 της Turn 10, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την εντυπωσιακή χρωματική απόδοση που εξασφαλίζει η τεχνολογία HDR, καθώς και από τον εξαιρετικά χαμηλό χρόνο απόκρισης μεταξύ του χειριστηρίου του Microsoft Xbox One S και της οθόνης, η οποία δεν υπερβαίνει τα 21,3 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

 

Όλα τα μοντέλα LG OLED TV και SUPER UHD TV του 2017 διαθέτουν τη λειτουργία Active HDR, που διασφαλίζει καλύτερη απόδοση των φωτεινότερων περιοχών και ακόμη πιο λεπτομερή αποτύπωση των σκιών κατά την αναπαραγωγή HDR περιεχομένου. Η τεχνολογία Active HDR επιτρέπει στις LG τηλεοράσεις να επεξεργαστούν την εικόνα καρέ-καρέ, εισάγοντας δυναμικά δεδομένα σε κάθε σκηνή του βίντεο, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται στη βελτιστοποίηση της παραγόμενης εικόνας κάθε σκηνής.

 

Όλα τα HDR formats & streaming on-demand

 

Επιπλέον, οι LG OLED και οι SUPER UHD τηλεοράσεις του 2017 υποστηρίζουν πολλαπλά HDR formats, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Vision, HDR10 και HLG (Hybrid Log Gamma), ενώ όλα τα μοντέλα LG UHD 2017 υποστηρίζουν το HLG format.

Παράλληλα, η LG σχεδιάζει για το μέλλον την υποστήριξη της τεχνολογίας Advanced HDR της Technicolor.

 

Όσοι βρεθούν στο περίπτερο της LG στην IFA 2017, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από επιδείξεις της τεχνολογίας HDR, στις οποίες θα περιλαμβάνεται BBC 4K HLG περιεχόμενο, Amazon HDR10 και Netflix Dolby Vision περιεχόμενο.

Οι υπηρεσίες Steaming on-demand προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος HDR περιεχομένου σε Dolby Vision, με πάνω από 100 διαθέσιμους τίτλους. Επιπλέον, περισσότερες από 125 ώρες πρωτογενούς περιεχομένου είναι διαθέσιμες σε Dolby Vision, μέσω κορυφαίων over-the-top παρόχων περιεχομένου, ενώ οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν ήδη πρόσβαση σε Dolby Vision τίτλους σε δίσκους Ultra HD Blu-ray.

 

Και αναγνώριση φωνής

 

Στη φετινή IFA 2017 το νέο trend ήταν οι ενσωμάτωση των ψηφιακών βοηθών σε διάφορες καταναλωτικές συσκευές. Η LG ενσωματώνει τη λειτουργία φωνητικού ελέγχου της Amazon, σε συγκεκριμένες τηλεοράσεις. Στην IFA 2017 λοιπόν, η LG παρουσιάζει για πρώτη φορά τη βελτιωμένη λειτουργία φωνητικού ελέγχου Alexa σε τηλεόραση η οποία θα είναι συνδεμένη με μια συσκευή Amazon Echo. Χάρη στη συμβατότητα του Amazon Alexa με το λειτουργικό σύστημα webOS της τηλεόρασης, οι επισκέπτες της έκθεσης θα δουν πώς λειτουργούν οι φωνητικές εντολές προκειμένου να αλλάξει κανάλι, να δυναμώσει ο ήχος, να γίνει αναζήτηση περιεχομένου, ή να ενεργοποιηθεί κάποιο app της LG smart TV, χωρίς τη χρήση του χειριστηρίου της συσκευής.

 

Τέλος, οι επισκέπτες της IFA 2017 κάνουν το ντεμπούτο τους οι LG Signature OLED W τηλεοράσεις, ενώ θα παρουσιαστούν κι άλλα μοντέλα, όπως η LG E7, η οποία έχει ήδη κερδίσει την αναγνώριση του κλάδου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, και ανακηρύχθηκε “2017 King of TV” στο 14ο ετήσιο CE Week TV Shootout της Νέας Υόρκης, αλλά και “Best OLED TV” από την Ευρωπαϊκή Ένωση Απεικόνισης και Ήχου (EISA).

 

 

Σχετικά άρθρα

Η Targit στο Hellenic CIO Forum 2015

Kitriniaris

Γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ε.Ε.

Kitriniaris

Στην τρίτη θέση η Huawei μεταξύ των κατασκευαστών smartphones

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα