4.5 C
Athens
19/01/2021
Biztech

LG @ IFA 2018: Τεχνητή νοημοσύνη για μια καλύτερη ζωή

Τη στρατηγική κατεύθυνση της LG Electronics για τη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της κοινής τους κεντρικής ομιλίας ο Jo Seong-jin, chief executive officer και ο Dr. I.P Park, πρόεδρος & chief technology officer στην IFA 2018.

 

Η βασική ομιλία της LG στην φετινή IFA με τίτλο «Think Wise. Be Free: Living Freer with AI» αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία. Μετά την κυκλοφορία του LG ThinQ νωρίτερα μέσα στο έτος, η LG επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του αντίκτυπου που έχει το ζωντανό οικοσύστημά της, χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία βασίζεται στη στρατηγική της «ανοιχτή πλατφόρμα, ανοιχτή εταιρική σχέση, και ανοικτή συνδεσιμότητα».

Ο CEO της LG, Jo Seong-jin, ξεκίνησε την ομιλία του, δίνοντας έμφαση στο κίνητρο της εταιρείας να προσφέρει στους καταναλωτές μια καλύτερη ζωή, το οποίο είναι η αυξημένη διαθεσιμότητα πιο ελεύθερων και έξυπνων επιλογών στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την παρουσίαση νέων δυνατοτήτων για μια καλύτερη ζωή.

«Συνδυάζοντας το edge computing, τα big data καθώς και την αξιοποίηση της ενισχυμένης συνδεσιμότητας του 5G, η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σε κάθε πτυχή της ζωής μας μια απρόσκοπτη εμπειρία διασύνδεσης. Το σπίτι σας θα ξέρει πως ήταν η μέρα σας στο γραφείο και θα προετοιμάζει την τέλεια ατμόσφαιρα για να σας υποδεχτεί», είπε ο κ. Jo Seong-jin.

Στη συνέχεια, ο Dr. I.P Park, CTO της LG πήρε το λόγο και ανέλυσε τους τρεις βασικούς πυλώνες της τεχνητής νοημοσύνης: Evolve, Connect και Open. Με κύριο μήνυμα ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι περισσότερο από καινοτομία για χάρη της ίδιας της καινοτομίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι το ίδιο νόημα της «Καινοτομίας για μια Καλύτερη Ζωή», ο Dr. Park συνέχισε να επεξηγεί πώς αυτοί οι τρεις βασικοί πυλώνες της τεχνητής νοημοσύνης θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

 

 

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να βασίζεται στη συνεχώς αυξανόμενη επικοινωνία με τους χρήστες, σύμφωνα με τον Dr. Park, ο οποίος εξήγησε τη μεθοδολογία της LG για την ανάπτυξη της βασικής τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης: Πρώτον, η  εταιρεία έχει εστιάσει στην αναγνώριση ομιλίας, την αναγνώριση εικόνας, τη βιομετρική αναγνώριση και στους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης. Δεύτερον, τα οφέλη της απρόσκοπτης συνδεσιμότητας που παρέχεται μέσα από το ευρύ προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της LG που καθιστά εφικτή την εξάλειψη των παραδοσιακών περιορισμών του χώρου και του χρόνου. Τρίτον, τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρονται μέσω της αυξημένης συνδεσιμότητας, χρησιμοποιώντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ηλεκτρική σκούπα ρομπότ της LG. O Dr. Park ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας την σημασία που έχει ένα ανοιχτό οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης και εξηγώντας το διαισθητικό λειτουργικό σύστημα webOS της LG.

 

Στην κεντρική ομιλία της LG συμμετείχαν επίσης κορυφαίοι ειδικοί, παγκοσμίου επιπέδου, με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως ο Dr. Andrew Ng, ο Matthew Perry, επικεφαλής του Open Connectivity Foundation, ο Peter Kürpick, CTO της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ψηφιακής χαρτογράφησης και εντοπισμού θέσης Here και ο Kong Kyoung-chul, CEO της startup εταιρείας φορητών ρομπότ SG Robotics

 

Ο λόγος στα προϊόντα 

Πάνω από το ένα τρίτο του περιπτέρου της LG είναι αφιερωμένο στην τεχνητή νοημοσύνη και η παρουσίαση των προϊόντων LG ThinQ θα πραγματοποιηθεί σε τρεις περιοχές που έχουν διαμορφωθεί βάσει του τρόπου ζωής: ThinQ Travel, ThinQ Gourmet και ThinQ Style. Κάθε περιοχή έχει σχεδιαστεί με την αντίστοιχη εξειδίκευση ώστε να αντικατοπτρίζει τον διαφορετικό τρόπο ζωής των σύγχρονων καταναλωτών και να ενσωματώνει τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης σε πραγματικά αλλά και φουτουριστικά οικιακά περιβάλλοντα. Στην κάθε περιοχή θα γίνεται παρουσίαση με τα οφέλη που προσφέρει το brand LG ThinQ σε κάθε ζωτικής σημασίας πτυχή της ζωής και της καθημερινότητας όπως το στυλ, την κουζίνα, την οικιακή άνεση, την κινητικότητα και τη ψυχαγωγία.

 

 

Φεύγοντας από την περιοχή LG ThinQ lifestyle, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν την περιοχή τεχνολογίας, η οποία είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο πως η τεχνολογία ενσωματώνεται στα προϊόντα LG ThinQ, όπως στις τηλεοράσεις LG OLED, στις τηλεοράσεις LG SUPER UHD και στο LG Centum System.

Σε αυτή την περιοχή οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά την τηλεόραση 8Κ OLED 88 ιντσών, η οποία διαθέτει ανάλυση 7.680 x 4.320 pixel και τη δυνατότητα αναπαραγωγής πιο βαθύ μαύρου, πιο ζωντανών χρωμάτων και ευρύτερες οπτικές γωνίες. Επίσης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, η Micro LED οθόνη 173 ιντσών, η οποία αποτελείται από συστοιχίες μικροσκοπικών LED που σχηματίζουν ξεχωριστά pixel. Η οθόνη θα βρίσκεται σε ένα home cinema περιβάλλον που θα αναδεικνύει την ικανότητά της να προσαρμόζει το μέγεθός της ανάλογα τις ανάγκες των χρηστών.

Στην IFA βρίσκονται επίσης και τα ρομπότ LG CLOi, που περιλαμβάνουν από ρομπότ υπηρεσίας μέχρι και φορητά ρομπότ.

Σχετικά άρθρα

Η Cosmos στη ΔΕΘ σε συνεργασία με την HPE

Intracom: Αύξηση πωλήσεων και λειτουργική κερδοφορία

Channel-Manager

Έργο CRM από την Data Communication

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα