13.5 C
Athens
25/01/2021
Biztech

LG 38WK95C: ανοίξτε πανιά για desktop χωρίς όρια!

Προφανώς αναφερόμαστε στο σχήμα και στο μέγεθος της νέας Curved Ultra-Wide οθόνης της LG, η οποία θυμίζει… φουσκωμένο πανί ιστιοφόρου. Με το μέγεθος και την ανάλυσή της, δε, είναι ικανή να δώσει την ώθηση που χρειάζεστε, ώστε η παραγωγικότητά σας να εκτοξευθεί.

 


 

Η LG ακολουθεί την τάση της αγοράς, η οποία «σπρώχνει» τον οριζόντιο άξονα των οθονών περισσότερο από τον κατακόρυφο, αλλά έχει εξοπλίσει το νέο της μοντέλο με πολλά και ιδιαιτέρως ελκυστικά «καλούδια».

 

Για να μιλάμε με στοιχεία, όμως, η ανάλυση της LG είναι 3840×1600 (a.k.a. UHD+), με λόγο πλευρών 21:9 και διαγώνιο 38 ιντσών. Όσο κι αν ο τελευταίος αυτός αριθμός… τρομάζει και, ίσως, κάνει κάποιους να σκέφτονται πως είναι υπερβολικό για οθόνη· η αλήθεια, όμως, είναι πως η κάθετη διάσταση της οθόνης είναι ελαφρώς λιγότερο από 40 εκατοστά (προφανώς χωρίς τη βάση), με το ορατό πλαίσιο να είναι 36,5 εκατοστά, κάτι που την φέρνει στην ίδια περιοχή μεγέθους με όλες τις 27ρες οθόνες με λόγο πλευρών 16:9. Το μόνο που αλλάζει, είναι η οριζόντια διάσταση, η οποία μετράει 87,5 ιλιγγιώδη εκατοστά οριζόντιου μεγέθους εικόνας, στα οποία μοιράζονται τα τρεις χιλιάδες οκτακόσια σαράντα pixels της. Επομένως, για όσους έχουν ήδη μια οθόνη 26 ή 27 ιντσών και έχουν διαπιστώσει πως, πλέον, δεν τους αρκεί ο διαθέσιμος χώρος, τότε αντί να περάσουν σε δεύτερη οθόνη, η LG προσφέρει την τέλεια λύση.

 

Βέβαια, η μεγαλοπρεπής LG έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό, το οποίο κάνει τη διαφορά: το panel της, το οποίο είναι τεχνολογίας IPS, κάτι που σημαίνει άψογη χρωματική απόδοση, ακόμη και υπό μεγάλη γωνία θέασης. Αυτό και μόνο κάνει την οθόνη ιδιαιτέρως κατάλληλη για γραφιστική χρήση, μιας και η χρωματική της απόδοση είναι, υπό τις κατάλληλες ρυθμίσεις, τέλεια!

 

Πολλαπλές πηγές εικόνας και… άπειρες συνδέσεις

Στα μενού της LG βρίσκουμε πολλά ρυθμιστικά, και μεταξύ αυτών την εκπληκτική δυνατότητα να αξιοποιεί τον τεράστιο χώρο της εικόνας της, μοιράζοντάς τον ανάμεσα σε όποιες από τις εισόδους επιθυμεί ο χρήστης, διαιρώντας την εικόνα είτε οριζοντίως είτε καθέτως σε δύο ή τρείς περιοχές. Εκτός αυτών, υπάρχει και η δυνατότητα για Picture In Picture, σε πλήρη ανάλυση. Μάλιστα, η εταιρεία έχει και κατάλληλο πρόγραμμα (για Windows), ώστε η ρύθμιση της οθόνης, σε όλες της τις παραμέτρους, να μπορεί να γίνεται με την ευκολία του ποντικιού, χωρίς τη χρήση των ρυθμιστικών πλήκτρων της ίδιας της οθόνης.

 

Στο πίσω μέρος της οθόνης, βρίσκουμε εισόδους 2×HDMI (v.2.0, 2ea), DisplayPort (v.1.2) και USB-C. Ταυτοχρόνως, η LG έχει εξοπλίσει την οθόνη της με υποστήριξη HDR10, ενώ στα χαρακτηριστικά βλέπουμε κάλυψη του 99% του χρωματικού εύρους sRGB και χρωματικό βάθος 10 bits (8 bits + FRC), κάτι που μεταφράζεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα. Επίσης διαθέτει και ηχεία, αλλά και έξοδο ακουστικών, για τον ήχο που λαμβάνει μέσω HDMI, με ενισχυτή 2x10W, όπως επίσης και δυνατότητα ασύρματης αναπαραγωγής ήχου μέσω Bluetooth!

 

Κλείνοντας, αφού αναφέρουμε πως η οθόνη είναι πανεύκολη στο στήσιμο και διαθέτει ένα απλούστατο stand το οποίο μπορεί να ανεβοκατέβει, φτάνοντας το πάνω μέρος της οθόνης στα 59 εκατοστά (minimum 49cm), ενώ διαθέτει και πολλές προγραμματισμένες ρυθμίσεις για την εικόνα, όπως cinema, photo, reader, dark room, game κ.λπ, πρέπει να αναφέρουμε και το ότι η πανέμορφη LG, αν και ιδανική για γραφείο και δουλειές που απαιτούν μεγάλο «eal estate» σε pixels σε συνδυασμό με άψογη χρωματική απόδοση, έχει και κάτι άλλο υπέρ της: Η αναλογία 21:9 ουσιαστικά και πρακτικά «κλείνει το μάτι» στους φανατικούς του κινηματογράφου. Δεδομένου πως οι περισσότερες ταινίες γυρίζονται και προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες σε αναλογία πολύ πιο πλατιά από το τηλεοπτικό 16:9, η LG είναι πραγματικά απίστευτη για να δει κανείς την αγαπημένη του ταινία, χωρίς τις ενοχλητικές μαύρες μπάρες πάνω και κάτω.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαγώνιος: 38 ίντσες

Panel: IPS

Βάθος χρώματος: 10-bit (8-bit + FRC)

Ανάλυση: 3840×1600 pixels

Χρόνος απόκρισης: 5msec

Συχνότητα ανανέωσης: 60Hz

Λόγος πλευρών: 21:9

Φωτεινότητα: 300cd/m²

Συνδέσεις: DisplayPort ×1, HDMI 2.0 ×2, USB-C ×1

Βάρος: 8,98kg

Άλλα: AMD FreeSync, Flicker Safe, PIP, Bluetooth, Rich Bass

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: LG

ΔΙΑΘΕΣΗ: LG Hellas

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ: € 1.500

Σχετικά άρθρα

Το κόστος μιας επίθεσης DDoS για τις επιχειρήσεις

Νέα, εντυπωσιακά Spectre, Envy και Omen από την HP

Giorgos Athanassiadis

HP: στα μισά του δρόμου

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα