7.4 C
Athens
24/01/2021
Biztech

Lexpower Tigra Plus-B 3KVA: Αξιόπιστη προστασία

Είναι γνωστό ότι οι απότομες διακυμάνσεις και οι διακοπές της τάσης του ρεύματος μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στις ηλεκτρονικές συσκευές. Υπολογιστές, NAS, εκτυπωτικά μηχανήματα, οθόνες, routers κ.ά. αποτελούν κρίσιμα εργαλεία της καθημερινότητας κάθε σύγχρονης επιχείρηση. Και ως τέτοια πρέπει να προστατευθούν. Το Tigra Plus-B της Lexpower είναι ένα αξιόπιστο UPS από την Lexis Πληροφορική, το οποίο χαρακτηρίζεται από βαθμό απόδοσης >88% για φορτία 3KVA.

 


 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σχετικά με το Lexpower Tigra Plus-B 3KVA είναι ότι πρόκειται για ένα on-line UPS. Ο συγκεκριμένος τύπος αποτελεί την τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας στα UPS εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή ενέργειας στις συσκευές τις οποίες προστατεύει. Το συγκεκριμένο μοντέλο, διαθέτει τέσσερις πρίζες σούκο για να συνδεθούν ισάριθμες ηλεκτρονικές συσκευές.

 

Το Lexpower Tigra Plus-B 3KVA, όπως και όλα τα μοντέλα της Lexpower αναφέρονται και ως διπλής μετατροπής. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ο χρόνος απόκρισης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος είναι μηδενικός. Όσο κι αν αυτό φαίνεται υπερβολή δεν είναι, διότι τα UPS που ακολουθούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιούν ως πηγή τροφοδοσίας την μπαταρία (με τη χρήση του εναλλάκτη προφανώς ο οποίος μετατρέπει το συνεχές ρεύμα της μπαταρίας σε εναλλασσόμενο), ενώ το ρεύμα εισόδου από το δίκτυο χρησιμοποιείται για να την φορτίζει συνεχώς. Ένα άλλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι το γεγονός ότι η έξοδος είναι πάντα σταθερή ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο ρεύμα εισόδου.

 

Σε ότι αφορά την απόδοση το Lexpower Tigra Plus-B 3KVA αναφέρει βαθμό απόδοσης >88%. Αυτό σημαίνει ότι ένα ποσοστό της τάξης του 10% της ηλεκτρικής ενέργειας χάνεται σε μορφή θερμότητας από τον εναλλάκτη. Το συγκεκριμένο ποσοστό συναντάται στα κορυφαία UPS της αγοράς.

 

Χαρακτηριστικά

 

Περνώντας στα χαρακτηριστικά, αυτό που ξεχωρίζει στο Lexpower Tigra Plus-B 3KVA είναι η οθόνη η οποία βρίσκεται στην όψη της συσκευής. Εδώ απεικονίζονται οι πιο σημαντικές παράμετροι της λειτουργίας του UPS, όπως η κατάσταση λειτουργίας του (γραμμή, μπαταρία, παράκαμψη, αναμονή κ.λπ), το επίπεδο φορτίου, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ενώ σε δύο ξεχωριστά σημεία αναγράφονται πληροφορίες εισόδου και εξόδου σε τάση και συχνότητα.

Επιπλέον, στη θέση της κατάστασης λειτουργίας εμφανίζονται επίσης και διάφοροι κωδικοί σφάλματος ή προειδοποιήσεις σχετικά με τον χρόνο αυτονομίας.

 

Εκτός από τις πρίζες σούκο, στο πίσω μέρος υπάρχει και μια θύρα USB για τη σύνδεση με υπολογιστή και τον έλεγχο του UPS. Επιπλέον, υπάρχει προαιρετική δυνατότητα για σύνδεση απευθείας μέσα στο εταιρικό δίκτυο για παρακολούθηση και έλεγχο.

 

 

WinPower

 

Για ακόμα καλύτερο έλεγχο και προστασία των υπολογιστών, τα UPS της Lexpower συνεργάζονται με το λογισμικό WinPower, το οποίο διατίθεται δωρεάν για διάφορα λειτουργικά συστήματα, μεταξύ των οποίων όλες οι εκδόσεις των Windows, αλλά και Mac OS, Linux, Unix κ.λπ. Πρόκειται για ένα προηγμένο λογισμικό παρακολούθησης του UPS, το οποίο παρέχει φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του UPS.

Εκτός των άλλων το WinPower παρέχει αυτόματο κλείσιμο, αλλά και παρακολούθηση οποιουδήποτε UPS βρίσκεται στο ίδιο.

 


 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος: Tower

Τεχνολογία: On-Line διπλής μετατροπής

Ισχύς: 3000VA/2700W

Αριθμός φάσεων εισόδου/εξόδου: Μονοφασική είσοδο/Μονοφασική έξοδο

Τύπος εξόδου: 4 x Schuko

Τάση εισόδου: 220-240 VAC

Εύρος τάσης εισόδου: 100-300 VAC

Συχνότητα εισόδου: 50/60Hz

Εύρος συχνότητα εισόδου: 45-66 Hz

Τάση εξόδου: 220/230/240 VAC

Συχνότητα εξόδου: 50 – 60Hz

Αυτονομία: 3 λεπτά 100% φορτίο, 7 λεπτά 70% φορτίο, 11 λεπτά 50% φορτίο

Θύρες επικοινωνίας: USB, SNMP optional, Dry Contact

Εγγύηση: 2 χρόνια

 

Κατασκευαστής: Lexpower

Διάθεση: Lexis Πληροφορική, 210-6777007

Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 571

Σχετικά άρθρα

Πτώση για πρώτη φορά στα tablets

Kitriniaris

Σε περικοπές προχωρά το eBay

Kitriniaris

Συνεργασία SingularLogic και Sysco στο χώρο του hospitality

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα