12.8 C
Athens
24/02/2021
Biztech

Lenovo Imagine 2020 – Όταν η φαντασία γίνεται πραγματικότητα

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 η Lenovo Hellas μας κάλεσε να φανταστούμε πώς θα είναι το κοντινό μέλλον της καθημερινότητάς μας, της εργασίας, της επικοινωνίας και της διασκέδασης με τη βοήθεια των καινοτόμων συσκευών και τεχνολογιών της εταιρείας.  Φέτος, η εκδήλωση Imagine είχε περισσότερη φαντασία από κάθε άλλη φορά, διότι πραγματοποιήθηκε και αυτή, όπως και τόσες άλλες, εικονικά. Αξίζει ωστόσο να τονίσουμε ότι η Lenovo αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ακριβώς αυτό το γεγονός για να παρουσιάσει στις οθόνες μας πώς απαντά σε συγκεκριμένες «βγαλμένες μέσα από τη ζωή» καταστάσεις με τη συμβολή του Γιώργου Χατζηπαύλου και πέντε ακόμα standup κωμικών.

Ο γενικός διευθυντής της Lenovo Ελλάδας και Κύπρου, Παναγιώτης Μακρυνιώτης άνοιξε την ψηφιακή συνάντηση της Lenovo με την παρουσίαση των βασικών στοιχείων της έρευνας με τίτλο «Driving The Way Forward: Digital Transformation & Security in the Covid-19 era». Με πρωτοβουλία της Lenovo Ελλάδας, η έρευνα διεξήχθη από τη Focus Bari υπό την αιγίδα του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και είναι η πρώτη που εστιάζει στην Ελλάδα και ειδικότερα στα θέματα της εργασίας από απόσταση και την κυβερνοασφάλεια, ενώ χαρτογράφει το τεχνολογικό επίπεδο των εταιρειών στη χώρα.

Παναγιώτης Μακρυνιώτης, γενικός διευθυντής Lenovo Ελλάδας και Κύπρου

Περισσότερα για την έρευνα και τα ενδιαφέροντα συμπεράσματά της μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας εδώ.

Στο Lenovo Imagine 2020 παρουσιάστηκαν επίσης οι τελευταίες τάσεις της αγοράς στα επαγγελματικά συστήματα, καθώς και νέες τεχνολογίες που έχουν δημιουργηθεί για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις, επαγγελματίες και καταναλωτές σε κάθε τους βήμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαγγέλης Μητάκος, enterprise & public sector sales manager της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, μίλησε για την ασφάλεια των συσκευών, με τις καινοτόμες λύσεις του ThinkShield by Lenovo: του κορυφαίου οικοσυστήματος ασφαλείας συσκευών, που προστατεύει δεδομένα σε όλα τα επίπεδα (hardware, software και online), ενώ παράλληλα ανέπτυξε τη φιλοσοφία της Lenovo όσον αφορά στο intelligent transformation, τον έξυπνο μετασχηματισμό.

Ο κ. Γιάννης Χουρδάκης, SMB sales manager της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρo, παρουσίασε τις λύσεις που προσφέρει η Lenovo για επαγγελματική χρήση για εργασία από οπουδήποτε (work form anywhere), που επιτρέπουν σε όλους να είναι παραγωγικοί, ανά πάσα στιγμή.

Το μέλλον δεν είναι μόνο μικρό, είναι και αναδιπλούμενο

Φυσικά, την (εικονική) παράσταση δεν θα μπορούσε να μην κλέψει το πρώτο αναδιπλούμενο laptop στον κόσμο, το ThinkPad X1 Fold το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. Ο κ. Βασίλης Καπενής, enterprise account manager Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο μας ξενάγησε στις καινοτομίες του X1 Fold, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν πλήρως λειτουργικό υπολογιστή. Άλλωστε φέρει το βαρύγδουπο όνομα ThinkPad που σημαίνει ότι διαθέτει κορυφαία σχεδίαση, τεχνολογία αιχμής, αλλά και ενσωματωμένη ασφάλεια επιπέδου enterprise για την προστασία των δεδομένων.

«Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρόκειται για ένα ThinkPad», τόνισε ο κ. Καπενής, «αυτό σημαίνει ότι ανταποκρίνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: πρώτον, κάθε πτυχή του σχεδιασμού του έχει σκοπό να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, δεύτερον η καινοτομία και τέλος η αξιοπιστία. Όλα τα ThinkPad, περνούν με επιτυχία έλεγχο 200 σημείων για να επιβεβαιωθεί η υψηλή αντοχή τους, ενώ ταυτόχρονα πιστοποιούνται βάση στρατιωτικών προδιαγραφών. Επίσης, για όποιον έχει αμφιβολία, κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το X1 Fold άνοιξε και έκλεισε για πάνω από 30.000 φορές».

Βασίλης Καπενής, enterprise account manager Lenovo για Ελλάδα και Κύπρo

Η παρουσίαση του κ. Καπενή έκλεισε με ένα εντυπωσιακό βίντεο από τα εργαστήρια της Lenovo στη Yokohama της Ιαπωνίας που περιγράφει όλα τα στάδια της υλοποίησης του ThinkPad X1 Fold, από τη σύλληψή του, τις τεχνολογικές προκλήσεις που έπρεπε να ξεπεραστούν μέχρι την κατασκευή του.

Σε ότι αφορά το μοντέλο που θα έρθει στην Ελλάδα, αυτό θα διαθέτει ενσωματωμένο 5G, χωρητικότητα 512GB SSD, ενώ στο πακέτο περιλαμβάνεται το πληκτρολόγιο και το ψηφιακό στυλό. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής του θα είναι € 3.199 + ΦΠΑ!

Περισσότερα για το ThinkPad X1 Fold μπορείτε να βρείτε στο προηγούμενο άρθρο μας εδώ.

Μαζί με το Fold, η Lenovo καλωσόρισε άλλο ένα νέο μέλος στην οικογένεια premium συσκευών, το ThinkPad X1 Nano, το οποίο αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Πρόκειται για το πιο ελαφρύ ThinkPad που κατασκευάστηκε έως τώρα (907γρ), µε μοναδικές επιδόσεις και λειτουργικότητα.

Την ψηφιακή εκδήλωση έκλεισε η ομιλία της κυρίας Ειρήνης Χρονοπούλου, device sales lead της Microsoft υπεύθυνη για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα που μίλησε για τη «Σύγχρονη Εργασία και την Εξ Αποστάσεως Μάθηση με τα νέα Windows 10 Pro».

Σχετικά άρθρα

Oracle: Νέα έκδοση του NetBeans IDE

Kitriniaris

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Motorola από τη Lenovo

Kitriniaris

Acer Chromebook Spin 11: Τα Chromebooks έγιναν convertibles

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα