Κοντα σε μεγαλο deal η Telefónica

Συνεχίζει τις προσπάθειες επέκτασής της σε αγορές εκτός Ευρώπης η Telefonica, καθώς υπέβαλε προσφορά $9 δις για την εξαγορά τους βραζιλιάνικου τηλεπικοινωνιακού φορέα GVT (Global Village Telecom). Αν η εξαγορά τελικά πραγματοποιηθεί, θα δώσει στην Telefonica τη δυνατότητα να παρέχει στην αγορά της Βραζιλίας συνδυασμένες υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικών συνδέσεων και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Το σχέδιο της ισπανικής εταιρείας είναι να αποκτήσει την GVT από το σημερινό ιδιοκτήτη της – γαλλικά μέσα ενημέρωσης και την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vivendi – και να τη συγχωνεύσει με την Telefónica Brasil. Ένας συνδυασμός της Vivo, της επωνυμίας που χρησιμοποιεί η Telefónica Brasil, και της GVT θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη μεγαλύτερη αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Η προσφορά αποτελείται από μετρητά και νέες μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 12% μετοχών της Telefónica Brasil. Ως εναλλακτική λύση, η Telefónica προσφέρει το 8,3% των μετοχών της Telecom Italia. Εκτός αν η προσφορά της Telefonica επεκταθεί χρονικά ή να γίνει αποδεκτή από την Vivendi, λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η Vivo είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Βραζιλία και η GVT προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και συνδρομητικής τηλεόρασης. Το δίκτυο της GVT είναι το πιο σύγχρονο της χώρας, σύμφωνα με την Vivendi. 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.