Κερδοφορο και το δ’ τριμηνο για την AMD

Κερδισμένη βγαίνει από το τελευταίο τρίμηνο του 2013 η AMD, μια είδηση που αφήνει παρακαταθήκη για τη νέα χρονιά χωρίς ωστόσο να εξέλειπαν οι αμφιβολίες για το κατά πόσο η θετική πορεία μπορεί στα σίγουρα να συνεχιστεί. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη $98 εκατ. για το δ’ τρίμηνο του έτους, ποσό το οποίο όμως δεν κατόρθωσε να αντιστρέψει τα αποτελέσματα ολόκληρης της χρονιάς. Έτσι, για το σύνολο του 2013 η AMD κατέγραψε ζημίες $83 εκατομμυρίων. H στροφή στα κέρδη είχε επιτευχθεί ήδη από το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, οπότε το διακύβευμα τώρα είναι να διατηρηθεί η ίδια δυναμική και το 2014.

Βέβαια δεν ήταν η ασθμαίνουσα βιομηχανία PC που βοήθησε την AMD στο δ’ τρίμηνο αλλά οι πολύ καλές πωλήσεις του Xbox One και του PlayStation 4, οι επεξεργαστές των οποίων φέρουν το όνομα της AMD στην “ούγια” . Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, η δραστηριότητα αυτή μπορεί να προσθέσει περισσότερο από το $1 δις ετησίως στα έσοδα της AMD και πάνω από $5 δις κατά την πλήρη διάρκεια ζωής των κονσολών.

Τα πράγματα πήγαν επίσης καλά στην αγορά των γραφικών, με το Radeon graphics division της AMD να παρουσιάζει έντονη ανάπτυξη. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα έσοδα κατά τη διάρκεια του 2012 ανήλθαν στα $1,4 δις, το 2013 το αντίστοιχο ποσό εκτοξεύτηκε στα $2,2 δις.

Βέβαια δεν είναι τα πάντα ρόδινα. Έτσι, το κομμάτι των PC δραστηριοτήτων γνώρισε σημαντική συρρίκνωση και από τα $4 δις έσοδα το 2012 έπεσε στα $3,1 δις το 2013. Πάντως η συρρίκνωση αυτή κρίνεται αναμενόμενη δεδομένης της γενικότερης καθίζησης στην αγορά των PCs.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.