Καθετη λυση για τον τουρισμο απο τη Vodafone

Η Vodafone παρουσίασε το πακέτο “Άκρως Επαγγελματικά για Ξενοδόχους”, επιλέγοντας πρακτικά να προσφέρει μια λύση για τον τουρισμό, δηλαδή την πραγματικά βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, καθώς το 1,5% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς καταλήγει στη χώρα μας!

Η Vodafone ανέλυσε τις ανάγκες της μικρής ξενοδοχειακής επιχείρησης και διαπίστωσε ότι το 90% των εν λόγω εταιρειών διαθέτουν συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας και double play Internet. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων διατηρούν, όμως, το πελατολόγιό τους σε χειρόγραφη μορφή, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Σε αυτά ακριβώς τα δεδομένα στηρίχτηκε η ανάπτυξη του πακέτου “Άκρως Επαγγελματικά για Ξενοδόχους”, το οποίο αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι καθαρά ιδέα της Vodafone Ελλάδας και αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση επικοινωνίας, οργάνωσης και προβολής η οποία ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Εντάσσεται στη στρατηγική τοποθέτηση της Vodafone να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην ελληνική αγορά για την κάλυψη των συνολικών αναγκών επικοινωνίας των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων και έρχεται να προστεθεί στις λύσεις της εταιρείας για γιατρούς και δικηγόρους.

Η λύση παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία επικοινωνίας και οργάνωσης για τα μικρά και μεσαία ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, περιλαμβάνοντας τόσο σταθερή τηλεφωνία και Internet Vodafone Business Connect, όσο και online εργαλεία για την οργάνωση του ξενοδοχείου με την υπηρεσία “Vodafone for hotels”. Σε αυτά περιλαμβάνονται το πλάνο κρατήσεων, ο έλεγχος της διαθεσιμότητας,  λίστα εκκρεμοτήτων και πελατολόγιο υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Singular Logic.

Πρόκειται για μια cloud υπηρεσία, που επιτρέπει στον επαγγελματία να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της επιχείρησής του online αλλά και από κινητό τηλέφωνο (για λειτουργικά iOS και Android), μέσω της αντίστοιχης δωρεάν εφαρμογής. Έτσι, με την υπηρεσία “Vodafone for hotels” ο επαγγελματίας μπορεί να έχει εικόνα του προγραμματισμού της επιχείρησης του όπου και αν βρίσκεται, ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα, μέσα από την υπηρεσία, παρέχονται αποκλειστικές προσφορές για την προβολή της επιχείρησης ενώ υπάρχει σύνδεση και δυνατότητα παρουσίασης στη δημοφιλή εφαρμογή  Vodafone Explore Greece. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι η υπηρεσία “Vodafone for hotels” διατίθεται δωρεάν αποκλειστικά σε πελάτες Vodafone. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή του μοντέλου Freemium, αν και οι δυνατότητες που είναι στη διαδικασία της ανάπτυξης είναι πιθανόν να έχουν μια κάποια χρέωση όταν δοθούν στην αγορά.

Στις επιπλέον υπηρεσίες της εταιρείας, είναι η δυνατότητα αποστολής Bulk SMSστους πελάτες από την πλευρά του ξενοδόχου αλλά και η σύνδεση της λύσης με πλατφόρμες booking.

Το Vodafone Business Connect, το οποίο περιλαμβάνεται στο πακέτο, παρέχει στους επαγγελματίες προνομιακή τιμή και παροχές που προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχικότητα και τις ανάγκες της επιχείρησής τους, όπως λεπτά ομιλίας προς εθνικά σταθερά και κινητά, ενδοεταιρικές κλήσεις, δωρεάν προώθηση κλήσεων στο Vodafone κινητό και άλλα. Με τα νέα εποχικά προγράμματα Vodafone Business Connect 1/2/4,ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου καταλύματος επωφελείται από μειωμένη χρέωση κατά τη χαμηλή περίοδο και επιπλέον χρόνο ομιλίας κατά την υψηλή περίοδο.

Η Vodafoneθα συνδέσει και μέσω προσφορών τις εταιρείες που θα  συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με τους πελάτες της. Η αρχή γίνεται μέσα από το diakopes.gr, αλλά είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πλατφόρμες.

Η δυνητική αγορά της συγκεκριμένης λύσης φτάνει τις 40.000 επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν στην ουσία μικρομεσαία τουριστικά καταλύματα με δυναμικότητα έως 40 δωμάτια. Ταυτόχρονα η λύση μπορεί να αξιοποιηθεί και από το κανάλι, καθώς παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή, μπορεί να απαιτηθεί κάποια βοήθεια για την παραμετροποίησή της αλλά κυρίως για τη σύνδεσή της με κάποιο πακέτο ERP που χρησιμοποιεί η ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.